Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

GERÇEKTEN HAMİLE MİYİM?

GERÇEKTEN HAMİLE MİYİM?

Defalarca baktıktan sonra emin olabildiğim o çift çizgiyi gördüm. Şaşkınlık, sevinç ve daha bir çok duygu birbirine girmiş olarak yerime döndüm, elimde test çubuğu, iş arkadaşıma gösterdim “Gerçekten çift çizgi mi?” diyerek, evet öyleydi gerçekten.


Evliliğimizin 3. yılında eşimle “Hadi artık bizim de bebeğimiz olsun” dedik. Ama hiç de öyle kolayca kavuşmadık yavrumuza. Kendiliğinden olmayınca doktora danıştık, bir takım ilaçlar kullanmam gerektiğini söyledi. Kullandım aylar geçti, hala bir şey yok. Artık iyice telaşlanıp üzülmeye başladık, baktık ki olmuyor, tekrar başka bir doktora gittik ve bir takım tetkiklerden sonra bebeğimizin normal yolla olamayacağını belki tüp bebek yöntemiyle olabileceğini söyledi. O böyle söylemesine söyledi ama ben o zaman anladım insanın dünyası nasıl başına yıkılır. 

Ardından arkadaşımın ısrarı sonucu onun doktoruna gittik. Öyle olumlu yaklaştı ki sağolsun, ona göre sorun yapacak bir şey yoktu henüz. Bir takım testler vardı yapmamız gereken, onları yaptırdıktan sonra tedavi mi olacak, tüp bebek mi olacak bunu konuşacaktık. Ben biraz rahatlamış olarak eve döndüm. 

Yapmamız gereken iki test vardı başlangıçta, ilk testin zamanı geldi yaptırdım, ikinci testi yaptırmak için regl zamanımı bekliyordum, üçüncü gününde yaptıracağım bir test çünkü bu.
Ama regl zamanım geldi üzerinden sekiz gün geçti ben hala regl olmadım. Acaba diye kendi kendime meraklansam da boş yere umutlandırmış olmayayım diye kimseye söyleyemiyordum. Sayısız hayal kırıklığıyla sonuçlanan testlerden sonra test yaptırmaya da korkuyordum.
 
SONUNDA İYİ HABER
Sonuç olarak iş arkadaşımın ısrarı sonucu elime tutuşturduğu testi alıp tuvalete gittim. Veee defalarca baktıktan sonra emin olabildiğim o çift çizgiyi gördüm. Şaşkınlık, sevinç ve daha bir çok duygu birbirine girmiş olarak yerime döndüm, elimde test çubuğu, iş arkadaşıma gösterdim “Gerçekten çift çizgi mi?” diyerek, evet öyleydi gerçekten.

Eşime haber vermeden önce doktorumu aradım “İkinci test için regl olmayı beklerken 8 gün geçtiği halde olmadım, bugün test yaptım çift çizgi çıktı” dedim, o da beni hep rahatlatan ses tonu ile “E bu çok iyi haber” dedi. Yani “Hamile miyim? Bir de kan testi yaptırsam mı?” dedim “Gerek yok hamilesin işte” dedi. Yani sevinebilir miyim? Evet sevinebilirdim. Ama ben yine de ertesi gün gittim doktoruma, o mercimek tanesini ultrasonda görmek için :)
Telaşlı, endişeli bir hamile olsam da sağlıkla kavuştuk Meriç’imize, çok şükür... Şimdi 9,5 aylık...
 
Anne olunca anladığım çok şey var ama her şeyden önce annemi anladım...

Sevgilerimle... ;

Şükriye Korkmaz

 

Siz de hikayenizi bize göndermek istiyorsanız
lütfen üye olmak için tıklayınız.
BENİM HİKAYEM BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.