Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SELÜLİTLE MÜCADELENİN KOLAYI VAR

SELÜLİTLE MÜCADELENİN KOLAYI VAR

Selülütlerimle başım dertte diyenlere kozmetik ürünler, bakım kürleri, masaj aletleri gibi bir çok çözüm yolu öneriliyor. Ancak selülitle mücadelede iş yine başa düşüyor...


Hareketsizlik ve su tüketiminin az olması selülite neden olan faktörlerin başında geliyor. Haftada 4-5 gün 30-45 dakikalık tempolu yürüyüş ve günde en az 2 litre su içmenin selülit tedavisinde önemli rol oynadığının söyleyen uzmanlar, sellülit ve bölgesel yağlarla mücadele etmede pratik çözümler sunuyorlar: Doğal ve sağlıklı ürünlerle beslenmek, antioksidan, A,C,E vitaminler açısından zengin bir besleneme tarzı seçmek, tuz, alkol, şeker, sigara, tütün, alkol ve kızartmalardan uzak durmak selülitten korunmanın olmazsa olmazları.

TUZ YERİNE LİMON, TATLI YERİNE MEYVE
- Yiyeceklerinizi tuz yerine baharat, limon ve aromatiklerle tatlandırın.
- Koyu kahve, koyu çay, gazlı içecek ve kola tüketimini durdurun.
- Lif oranı yüksek beslenme tarzını seçerek toksik madde atılımını kolaylaştırın.
- Mutlaka günlük su tüketimini arttırın.
- Siyah çay ve kahve yerine yeşil çay, ıhlamur, rezene, tarçın ve elma gibi bitki çaylarını tercih edin.
- Mümkünse her gün maydanoz, kereviz, lahana ve enginar tüketin.
- Tatlı ihtiyaçlarınızı meyve, tatlandırıcı ile hazırlanmış meyve kompostoları ve sütlü tatlılardan karşılamaya çalışın.
- Alkol ve beraberinde bolca tüketilen yağlı meze ve kalorisi yüksek çerezlerden uzak durun.
- Kızartmalar yerine fırın, buğulama ve haşlama yemekleri tercih edin.
- Aşırı tuz ve yağ içeren şarküteri ürünlerinden, yağlı sos ve yemeklerden uzak durun.

HEM SPOR, HEM MASAJ
Selülit oluşumunda bir diğer önemli faktör de hareketsizlik. Her gün yürüyüş ya da kalça, bacak ve karın egzersizleri yapmaya özen gösteren kadınlarda selülit oluşumu yok denecek kadar az.  Bunun yanında bölgesel titreşim oluşturan ve kan dolaşımını arttıran su masajı, özel karışım ve selülit kremleri ile yapılan düzenli masajlar da selülitin oluşmamasına ve tedavisine olumlu katkı sağlıyor.

Selülitle savaşta en çok kullanılan yöntem ise vücudu sarmaktır. Sarmak için özel bir örtü türü kullanılmalıdır. Uzun süre vücut ısısını koruyup, “sera etkisi” ortaya çıkaracak bir madde olmalıdır. Bu yöntemde kullanılan beyaz kil çok iyi sonuç verir.

YAĞ MASKESİ
20 ml. zeytinyağı (badem veya jojoba yağı da olur), 3 damla limon yağı, 3 damla ardıç yağı, 3 damla lavanta yağını iyice karıştırın, selülitli bölgeye masaj yaparak yedirin. Kompres yapın. 0,5-1 saat bekletin. Daha sonra yıkayıp nemlendirici sürün.

 

SCRUP YAPIN!
Scrublar ölü deri giderici ve kan dolaşımını hızlandırıcı etkileri nedeni ile selülit tedavisinin hızlanmasında önemli bir etkiye sahiptir. 1 çay bardağı zeytinyağını yarım çay bardağı ılık suyla karıştırın, üzerine yarım çay bardağı deniz suyu ekleyip, karıştırın. Hazır karışımı avucunuza dökün, selülitli bölgeye aşağıdan yukarıya doğru masaj yapın. İşlem bittikten sonra bölgeyi yıkayın, losyon veya krem sürün. Haftada 1 kez uygulayın.

 

KESE KULLANIN
Eskiden kadınların günümüzdeki kadar selülit derdi olmamasının birçok nedeni var. Her şeyden önce fast-food kültürü o zamanlar şimdiki kadar yaygın değildi, hatta hiç yoktu. Eskiden teknoloji bu denli gelişmediği için insanlar asansör yerine merdiven, msn yerine de iş arkadaşlarının yanına giderek iletişim kuruyorlardı. Bir de “kese” kullanımı var ki çok etkili bir yöntem. Kese, Türk hamam geleneğinin olmazsa olmazı iken şimdi yeni duş jelleri ve süngerler daha çok kullanılıyor. Oysa kese, hem cildi ölü deriden temizliyerek daha pürüzsüz bir görünüm sağlıyor hem de kan dolaşımını hızlandırdığı için yağların parçalanmasına neden oluyor. Bir de kese sonrası soğuk su kompresi yaparsanız, sorunlu bölgenin sıkılaşmasına da yardımcı olursunuz.

 

 

SAĞLIK & GÜZELLİK BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.