Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

GECENİN YILDIZI SİZ OLUN!

GECENİN YILDIZI SİZ OLUN!

Akşam yapılan ani planlar ve son dakika davetleri kadınları hazırlık konusunda adeta köşeye sıkıştırır. Çabuk ve etkili bir makyajın nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız bu yazı tam size göre.


İyi bir makyajın ilk olmazsa olmazı aydınlık bir mekandır. Loş ve ters ışıklı bir odada yaptığınız makyajın, gittiğiniz yerde çok başka bir halde olduğunu görmek hoş olmayacaktır. Ayrıntıları rahatça görebileceğiniz aydınlık bir mekan ve işinizi kolaylaştıracak bir aynaya her zaman ihtiyacınız var.


Gece makyajı gündüze göre biraz daha kuvvetli olmalı, ancak abartıya da kaçmamalıdır. Gündüz kullandığınız ve size yakıştığından emin olduğunuz renklerin bir kaç ton koyularını ağırlıkla tercih edin. Gece makyajında pırıltı moda. Gündüz kullanamadığınız simli kalemler ve rujlar da size daha taze bir görüntü kazandıracaktır.

Yüzü makyaja hazırlamak için önce çok iyi temizleyin ve makyaj sabitleyici bir nemlendirici ile yatıştırın. Fondöteninizin yüzün her yerine eşit yayılmasında zorlanıyorsanız, fondöteninize de bir parça (bir mercimek kadar) nemlendirici katın ve yüzünüze öyle uygulayın. Fondöten nemli bir süngerle sürülmeli, saç dipleriyle yüzün birleştiği yerde renk farklılığı olmamalı, fondöten bu bölgeye küçük dokunuşlarla iyice yayılmalıdır.

Fondöten üzerine sürülecek pudra şeffaf olmalı; tek başına kullanılacaksa, ten rengine uygun olması ve büyük pudra fırçası ile ince bir tabaka halinde sürülmelidir.

BÜYÜK GÖZLER VE IŞILTILI BAKIŞLAR İÇİN
Gözlerinizi büyük göstermek için üst kirpik diplerine siyah veya kahverengi göz kalemiyle ince hat çekmeli ve bu hattı göz ucundan biraz taşırmalısınız. Alt kirpiklerin diplerine de ince hat çekmeli; ancak bir pamuklu çubukla hattın keskinliğini dağıtmalısınız. Gözün burna yakın uçlarına açık sarı ya da çok açık tonlarda far kullanırsanız yine gözler olduğundan büyük görünecektir. Kaş altları, gözün iç tarafı ve göz altında parlak ve açık far kullanırsanız, hem gözleriniz ortaya çıkacak hem de olduğundan büyük görüneceklerdir. Gözleriniz birbirine yakın ise, gözün şakak tarafındaki ucunu daha koyu renk bir farla belirginleştirmelisiniz. Gözleriniz birbirinden çok ayrık ise, göz pınarının üstünü kaşa kadar koyuca ton bir farla gölgelemelisiniz.

ALLIK SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT!
Gece makyajında kullanılan allık biraz daha koyu olabilir; ancak çok iyi dağıtılmalıdır. Yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek için allığı, elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru ve şakaklara da sürmelisiniz. Köşeli bir yüzde ise elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt-yan sınırına allık sürülürse daha yumuşak bir ifade sağlanabilir.

Dudaklar ince ise, fondötenlenen dudakların bitimine kemik rengi bir kalemle ince bir çerçeve çizilir ve parmak uçlarıyla iyice dağıtılarak hattın keskinliği azaltılır. Daha sonra dudak kalemiyle çerçeve çizilir ve bu çerçevenin içi uygun renk rujla boyanır. İnce dudaklar açık renk rujlarla daha dolgun, kalın dudaklar ise koyu renk rujlarla daha ince gösterilebilir. Rujunuzun kalıcı olmasını istiyorsanız, dudaklarınızı önceden uygun bir nemlendirici ile nemlendirin. Nemlendiriciyi iyice emmiş ve hafifçe pudralanmış dudaklara rujunuzu bir fırça yardımı ile sürün ve fazlasını bir pe.eteye dokundurarak alın. Tekrar aynı işlemi uygulayın. Böylece rujunuz uzun süre kalacaktır.

SAĞLIK & GÜZELLİK BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.