Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(AĞUSTOS 2012)
KORKTUĞUMUZ KADAR DEĞİL!

KORKTUĞUMUZ KADAR DEĞİL!

"Başka değil, yokluğu görmek için, Kirli Ağustos! Göz kapaklarımı da yaktım sonunda!" Edip Cansever


Beklenmedik gelişmelerle hayatımızın ritmini dengesizleştiren bir ayı daha geride bıraktık. Kimi zaman öfkemizi dizginlemekte zorlandık, kimi zamansa dolduk taştık, yıktık ortalığı… Bu ayın ise özellikle ilk yarısı değişken hava koşulları ve Merküryen sorunlar ile bizi daha çok zorlayacak gibi gözüküyor.

Ağustos ayına, geri gidişini sürdüren Merkür (Aslan) ve Uranüs’ün (Koç) yarattığı sıkıntılı durumlarla giriyoruz. Merkür 8 Ağustos’ta direkt harekete geçecek. Ancak gölge dediğimiz olumsuz yönlerini daha fazla hissediyor olacağız bir süre daha. Uranüs’ün doğrulup yoluna devam etmesine ise daha aylar var! İletişimde ve iletişim araçlarında, ulaşım, eğitim ve ticari anlaşmaların yanı sıra, çocuklar, yaratıcılık ve sahne sanatları ile ilgili konularda yaşanabilecek sorunlar şu ara tavan yapmış durumda. Kimsenin kimseyi dinlemeye, beklemeye tahammülü yok. En küçük bir yapıcı eleştiri dahi egoları zedelemeye yetiyor. Ortam aniden elektriklenmeye çok müsait.

TAM KARE AÇILAR…
Öte yandan, Haziran ayında ilkini deneyimlediğimiz Uranüs (Koç)- Plüto (Oğlak) karesinin etkileri, özellikle Yeniay ve Dolunay zamanlarında, bu ay da kendini hissettirmeye devam edecek. 20 Eylül de ise ikinci kare açı pusuda bekliyor! Kolektif bilinçte uyanışlara yol açan bu etki, yaratacağı muazzam değişim ve dönüşümlerle kaçınılmaz bir biçimde karmaşa ve türbülans yaratacaktır hayatlarımızda. 24 Haziran’da ilkini yaşadığımız bu zorlu açı, aralıklı olarak 2015 yılına dek etkinliğini sürdürecek. Hepsinin öncü burçlarda gerçekleşeceğini düşünecek olursak, bizi ister istemez harekete geçirip girişimlerde bulunmaya iteceğini tahmin etmek zor olmaz! Bundan sonraki tam kare açıların yaşanacağı tarihler ise şunlar:

20 Eylül 2012: Uranüs 6 derece 58 saniye ile Koç’ta, Plüto ise yine 6 derece 58 saniye ile Oğlak’ta.

20 Mayıs 2013: Uranüs 11 derece 14 saniye ile Koç’ta, Plüto ise yine 11 derece 14 saniye ile Oğlak’ta.

01 Kasım 2013: Uranüs 9 derece25 saniye ile Koç’ta, Plüto ise 9 derece ile 25 saniye ile Oğlak’ta.

21 Eylül 2014: Uranüs 13 derece 34 saniye ile Koç’ta ve Plüto ise yine 13 derece 34 saniye ile Oğlak’ta

17 Mart 2015: Uranüs 15 derece 18 saniye ile Koç’ta, Plüto ise yine 15 derece 18 saniye ile Oğlak’ta.

 
AĞUSTOS AYININ ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ
2 Ağustos’ta Kova burcunda Dolunay var!
Her Dolunay dönemi iki önemli fonksiyonumuzu temsil eden Güneş (ego, irade, bilinçli istekler, canlılık) ile Ay (bilinçaltı, duygusal ihtiyacımız, içgüdüsel tepkiler ve ruh halimiz) birbirine karşıt açı yapar ve gerilim açığa çıkar. Kendi ihtiyaçlarımızı göz ardı ediyor, duygularımızı geri plana atıyorsak, Dolunay zamanı alarmlar çalmaya başlar! Patlayacak krizlerle farkındalık geliştirip gereken düzenlemelere gitmek durumunda kalırız. Çünkü artık duygularımız onlarla ilgilenmemiz için var gücüyle sesini duyurmaya başlamıştır.

DOLUNAY’DA KALBİNİZDEKİLERE YOL VERİN
Aslan-Kova aksında 10 derecede gerçekleşecek olan bu seferki Dolunay, aklımız ile kalbimizin seçimleri arasındaki kutuplaşmayı dengelemekle ilgili. Bireyliğimizi kaybetmeden herkesin iyiliği ve esenliğine uyacak bir duruş sergilemeyi ve kişisel isteklerimizi diğerlerinin arzu ve ihtiyaçlarıyla buluştururken, kendi iç benliğimizi ihmal etmemeyi becermemiz gerekiyor. Zor gibi gözükse de, Dolunay’ın ardından Güneş ile Jüpiter’in umut vaat eden açıları oldukça destekleyici.

7 Ağustos’ta dişil enerjideki vurgu yükseliyor. Venüs Yengeç burcunun yumuşacık, şefkat dolu kollarına bırakıyor kendini. Sevgi ve ilişkilere daha fazla duyarlılık, anlayış, özen ve bağlılık duygusu getiren bu etki, 6 Eylül’e dek sürecek. Ailemizle ilişkilerimizin daha iyiye gideceği, bekarların bağlanıp aile kurmak isteyeceği, ev, arazi, emlak işlerine yatırım yapmaya uygun bir döneme giriyoruz. 

Venüs Boğa ve Terazi burçlarının yönetici gezegenidir. Dolayısıyla Venüs’ün burç değiştirmesinin etkilerinin, Güneş burcu ya da Yükseleni Boğa ya da Terazi olanların hayatlarında çok daha belirgin değişimler yaratacağını söyleyebiliriz. 

8 Ağustos’ta Merkür Aslan burcunda direkt harekette! Ancak gölge etkileri bir hafta kadar daha bizi etkileyecek. Bu süreçte ön yargılarımız, korku ve olumsuz düşünce kalıplarımızla mücadele etmemiz gerekebilir.

10 Ağustos sanat, müzik, güzellik, estetik, romantizm ile harmanlanmış büyülü bir gün. Venüs (Yengeç)-Neptün (Balık) uyumlu etkileşim içindeler.

17 AĞUSTOS’TA 25 DERECEDE ASLAN BURCUNDA YENİAY
Aslan burcunda enerjilerini birleştiren Güneş ile Ay, bizi hayatımızın sahnesine davet ederek, kendimiz olmaya çağırıyor bu kez. Aslan burcu ve Güneş, kalp çakrasını yönetir. Kalbimizden geçenleri alkış, onay beklemeksizin ortaya koymamızı yüreklendiren bir etki alıyoruz evrenden. Yaratıcı enerjimizi serbest bırakıyoruz.

EVREN BİZE YENİLEN DİYOR!
Yeniay yeni başlangıçlar demektir. Terazi burcunda kavuşum içinde olan Satürn ve Mars’ın Yeniay’a yaptığı uyumlu açılar, bize bu bağlamda nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusuna ışık tutacaklar. Ancak, Yeniay’a Venüs’ün (Yengeç) karşıt açı yaptığı Uranüs (Koç) ve Plüto (Oğlak) karesi de eşlik ediyor. Öncü burçlarda oluşacak bu gerilimli açılar, tüm ilişki ve ortaklıklarımızın durumunu değiştirmeye aday. Kısaca evren bize “değiş, yenilen!” yoksa “değiştirilirsin, yenilirsin!” diyor. Aslan burcundaki Merkür’ün Uranüs ve Plüto ile zorlu açıları ise, bu değişimin salt düşünce sistemimizde değil, kalbimizde de gerçekleşmesinin önemine dikkat çekiyor. Özellikle doğum haritalarında 7 ve 8 derecede öncü burçlarda ( Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ) önemli noktaları bulunanlar bu etkiyi güçlü bir şekilde hissedecekler.

Yeniay’ın içimizdeki eril ve dişil enerjiyi dengelemekle ilgili deneyimler getireceği de görülüyor. Dişil enerji farklı bir uyanış içinde güçlenir, erk kazanırken, eril enerjinin de dönüşüm yaşayarak kendini yenileyeceği anlaşılıyor.
 
Aynı gün Güneş (Aslan) ile Satürn (Terazi) uyumlu açılarıyla bir ilişkide olmanın getirdiği sorumluluklar konusunda yeniden yapılanmalara götürecektir.

22 AĞUSTOS’TA GÜNEŞ ANALİZ ÜSTADI BAŞAK BURCUNA GİRİYOR!
Burçlar kuşağındaki maceramız Koç burcu ile başlar. Kişiliğimizin gelişimini tamamlamamız ise Başak ile son bulur. Aslan burcunda kendimizi tanıyıp, içimizdeki yetenekleri coşku ile sergileyip kendimizi gerçekleştirdikten sonra iş toparlanma faslına gelir. Gözlemler ve analizler yapılır, aksayan yönler saptanıp üzerinde çalışılır ve düzeltilir. Alçakgönüllü, sade, çalışkan, detaycı ve metodik özellikleriyle zodyağın kusursuzluk peşindeki mükemmelliyetçi insanlarıdır Başaklar. *

23 Ağustos’ta Mars yönettiği burçlardan Akrep’te yolculuğuna başlıyor. İsteklerimizin peşinden gitmeyi ifade eden Mars, yeraltının efendisi Akrep’te derin ve gizliden çalışma eğilimi gösterir. Kimseye sezdirmeden, gizlice yapmak istediğimiz aktiviteler varsa, uygun zaman geldi! Kolay unutmayan yapısıyla Akrep, kendisine yapılanların intikamını almak için kolları sıvamaya başlayabilir! Kararlılıkla bir konuya odaklanarak hareket edebilmeyi getiren bu enerji, güç savaşlarını da tetikleyecektir. Burada atlanmaması gereken, asıl gücün kaybetmeyi, bırakmayı, hayatın doğal süreçlerine teslim olmayı kabul ettiğimiz zaman ortaya çıkacağı gerçeğidir. Mars enerjisini takıntılı olduğumuz konulara yöneltmek yerine, hayatımızda zamanını doldurmuş, çürümüş ve artık işe yaramayan ne varsa dönüştürüp arıtmak için kullanmak akıllıca olacaktır.

AĞUSTOS AYININ İKİNCİ DOLUNAY’I 31 AĞUSTOS’TA BALIK-BAŞAK AKSINDA!
İlerlememize engel olan, gelişimimizi yavaşlatan ne varsa gönüllü bir şekilde geride bırakmamızla ilgili deneyimler bekliyor bizi. Aksi taktirde Yeni’ye giden yolda tökezleyerek, yeni anlayışla bütünleşmekte geç kalabiliriz.

Eski yaralarımızı şifalandırmakla ilgili Chiron ve Neptün Dolunay sırasında hemen Ay’ın yanı başında yer alıyorlar. Her şeyin ve herkesin birbirinden hem farklı hem de bir bütünün parçası olduğunu algılıyoruz. Venüs’ün (Yengeç) Dolunay ve Satürn (Terazi) ile gerilimli etkileşimi ise, duygularımızı ve duygusal ihtiyaçlarımızı ifade etmenin ne denli önemli olduğuna dikkat çekiyor.

AĞUSTOS AYININ ZORLU GÜNLERİ:
3 Ağustos kendimizden beklenenleri pek kolayca yerine getiremeyeceğimiz bir gün. Mücadele gücümüz düşük. Enerji ve cesaret isteyen işler yerine, yaratıcı ve sanatsal yönlerimizi sergileyebileceğimiz etkinliklerle ilgilenmemiz yararlı olacaktır. Mars (Terazi)  ile Neptün (Balık) zorlu açıdalar.

4 Ağustos’ta Neptün (Balık) bu kez Merkür (Aslan) ile gerilimli açı içinde olacak. Zihinsel disiplinimizin zayıf olacağı bir gündeyiz. Odaklanma güçlüğü yaşayabiliriz. Geri hareketinin son günlerini tamamlamakta olan Merkür yollarda, algıda ve tüm iletişim araçlarında karmaşa, kargaşa ve aksaklık yaratacak yönlerini belirgin bir şekilde ortaya koyacaktır. Kendimizi net ve açık bir şekilde ifade etmediğimiz taktirde ciddi anlamda tatsızlıklar yaşayabiliriz. Öte yandan, hayal dünyamız canlı ve renkli olacağından kendimize yepyeni bir vizyon yaratma şansımız var.

11 Ağustos’ta yine aynı açı oluşumunun yaratacağı sorunlarla uğraşmak durumundayız. Merkür (Aslan) ile Neptün (Balık) gerilimli açıdalar. Konudan uzaklaşmayıp hedefe odaklanmayı başarabilirsek bugünü dağılmadan, sorunsuz bir şekilde kapatabileceğiz.

12 Ağustos-19 Ağustos arasında Neptün’ün (Balık) Kuzey (Yay) ve Güney Ay Düğümleri (İkizler) ile yapacağı kare açılar havada ve suda karmaşa yaratacak sorunlara yol açabilecektir. Açık denizlerde hareketlilik ve sel baskınlarının yanı sıra hava koşullarında ani değişimler görülebilir.

15 Ağustos dinamik açıları ile bu ayın belki de en dikkat edilmesi gereken günlerinden. İlişkiler, ortaklıklar, para ve yatırımlar ile ilgili zorluklar var. Üzerimizde baskı yaratan tüm sorumluluklardan kurtulup hafiflemiş bir şekilde yepyeni bir yöne gitmeyi arzu ediyoruz. Sabır, disiplin, kararlılık ile enerji ve tarafsız bakış açısına ihtiyacımız var. Taktik ve manipülasyonlara alet olmak frekansımızı düşürecektir. Öfkeyle kalkanın zararla oturacağı bir gündeyiz. Venüs ile Plüto, Güneş ile Uranüs gerilimli, Mars ile Satürn ise kavuşumdalar.

16 Ağustos’ta Venüs’ün (Yengeç) Uranüs (Koç) ile yapacağı kare açı, beraberliklerde işbirliği ve uzlaşıyı dinamitleyip havaya uçurabilir. İlişki ve ortaklıklarda beklenmedik gelişmeler söz konusu. 

18 Ağustos’ta gerçeğe ulaşmak için derin ve can acıtan sondajlar sonucu önemli yüzleşmeler bizi bekliyor. Merkür (Aslan) ile Plüto (Oğlak) dışarıdan hissedilmeyen ama bir süredir içten içe kaynayan sorunların ortaya dökülmesine neden olacak bir konumdalar.

28 Ağustos’ta ise, Merkür’ün (Aslan) bu kez Uranüs (Koç) ile zorlu bir açısı var. Birdenbire bir gerçeğe uyanarak her şeyi daha farklı görüp değerlendirmeye başlayabiliriz. İçgörü geliştiren ve  farkındalığımızı yükselten etkiler altındayız. Ancak duyduklarımız veya algıladıklarımızın bizi hayrete düşürecek veya hoşa gitmeyecek şeyler olması da mümkün!

30 Ağustos yine içten içe kaynayan ama dışarıdan fark edilmeyen gerilimleri tetikleyebilecek elektrik yüklü bir gün.  Güneş (Başak) ile Uranüs (Koç) içimizdeki farklılığı, özgünlüğü, kendimize ait renkleri ortaya koymakla ilgili deneyimlere çekecek bizi. Baskı olarak aldığımız, bizi verimli olmaktan alıkoyan her enerjiye tepki verebilecek durumdayız. Bilincimizde sıçrama yaratacak bir değişimin kıyısına geldik. Bireyliğimizi kısıtlayabilecek, sınır koyan her şeyden özgürleşme ihtiyacının verdiği heyecanla motive olmuş durumdayız. Korkuyla eski modellere yapışmak yerine, yenilikçi ve yeni olmak ile ilgili deneyimlere kendimizi bırakmamız gerekiyor.

Herkese atılımlara taşıyacak bir ay geçirmelerini diliyorum. Esen Kalın!

* Başak burcuyla ilgili ayrıntılı bilgileri, ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.