Altın kitapların 9-12 yaş için çıkardığı Sihirli Okul Otobüsü serisi çocukların en çok ilgi duydukları konuları ele alarak meraklı minikleri doyurucu bir dünya sunuyor.
“Artık Kendim Okuyabilirim" Mavibulut Yayınları'nın, okulöncesi ve birinci sınıf çocuklarının okumayı sökmeleri ve geliştirmeleri için hazırladığı kitaplara koyduğu özel amblem.
Bant Dergisi illüstratörlerinden olan ve yeni kuşak çocuk kitabı çizerleri arasında gittikçe sivrilen Sadi Güran’ın yeni kitabı “Kırmızı Solucan” Sarıgaga Yayınları’ndan çıktı.
İzmir'in efsane fili Pak Bahadır'ın ismini alan ödüllü çocuk kitabı raflardaki yerini aldı. "Bahadır" fiziksel farklılıkların kişilere özel birer işaret olduğunu anlatarak çocuklara özgüven kazandırmayı amaçlıyor.
İlki geçtiğimiz yıl 3 anne tarafından interaktif kitaplara bir yenisi eklendi. “Filin Banyosu-The Elephant’s Bath” bir babanın kızına anlamlı mirası...
İnsanın bazen aklına garip sorular takılır. Örneğin; genetiğiyle oynanmış yiyecekler insanın sinirlerini de oynatır mı?
Demir Misketler ve Çöp Çocuklar adlı kitaplarıyla beğeni kazanan yazarı Handan Derya’nın bu kitabını da çok seveceksiniz!
Bebek Dokun Öğren serisinde yer alan 4 kitap Neşeli Hayvanlar, Neşeli Sesler, Oyun Zamanı ve Uyku Zamanı minik kitapseverlerle buluştu.
Toroslar’ın eteğindeki Balıklı Köy’de tertemiz bir göl vardı. Gölün balıklarını köy halkı öyle severdi ki, her evde bir akvaryum kurulmuştu.
Aynı çiftlikte yaşayan üç arkadaş, Süslü Horoz, Tüysüz Fare ve Tombalak Domuz, günümüzün ölümsüz çocuk kitabı kahramanları arasında yer alıyor.
Dünya çocuk ve gençlik edebiyatından yayımladığı nitelikli roman ve öykülerle dikkat çeken Hayykitap, iki gençlik kitabıyla tanıdığımız ödüllü yazar Avi’yi gençlerden sonra bu kez çocuklarla buluşturuyor.
Oyunlarının doğal bir uzantısı olmakla birlikle, yetişkinlerle bir şeyler yapmak, ortak bir amacı paylaşmak çocuklarda sorumluluk duygusunu ve bazı temel becerileri geliştirir.
Bunun Adı Findel, Karne Oyunu ve Konuşmak Yok adlı romanlarıyla ülkemizde de çok sevilen Andrew Clements, 50’yi aşkın çocuk kitabı ve kazandığı çok sayıda ödülle dünyanın en çok okunan yazarlarından.
Çocuk yogası, çeşitli hikâyeler eşliğinde ve oyunlarla yoga hareketleri, nefes çalışmaları ve dinlenmeden oluşur.
Memo ufak tefek bir oğlancık. Tüm isteği, annesine onun kadar güzel bir hediye verebilmek: Gökteki Ay’ı...
Bu kitap, çocukların boşanmayı anlamaları ve kaybın yarattığı keder duygusunu tanıyıp ifade etmeleri için güvenilir ve incelikli bir yol sunuyor.
Bu kitap, çocukların ölümün üstesinden gelmeleri ve kaybın yarattığı keder duygusunu tanıyıp ifade etmeleri için güvenilir ve incelikli bir yol sunuyor.
Köpeğinizin sağlığını nasıl korursunuz? Köpeğinizin dilinden nasıl anlarsınız? Köpeğinize oturmayı nasıl öğretirsiniz? Köpekler neden hep bir şeyler çiğner? İki köpek birbirini nasıl selamlar?
Kedinizin sağlığını nasıl korursunuz? Kedinizin dilinden nasıl anlarsınız? İki kedi birbirini nasıl selamlar? Kediler mutlu veya öfkeli olduklarını nasıl anlatırlar?
Bu, Pongo. Pongo çok oyuncu bir goril. Afrika’nın dağlarında yaşıyor. Babası kadar güçlü ve cesur olmak istiyor. Ama Pongo’nun önce büyümesi gerekiyor.
Bu kitap, çocukların öfkelerini anlamalarına ve sağlıklı öfke yönetimi becerileri geliştirmelerine destek olmak için güvenilir ve incelikli bir yol sunuyor.
Bu kitap, çocukların çeşitliliğe değer vermelerine ve farklılıklar hakkındaki temel kavramları öğrenmelerine destek olmak için güvenilir ve incelikli bir yol sunuyor.
Bu kitap, çocukların kronik hastalıklarıyla başa çıkmalarına destek olmak için güvenilir ve incelikli bir yol sunuyor. Kitaptaki yaratıcı ve interaktif çizim aktiviteleri çocukların şu konuları öğrenmelerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanmış:
Bu kitap, çocukların evcil hayvan kaybıyla başa çıkmalarına destek olmak için güvenilir ve incelikli bir yol sunuyor. Kitaptaki yaratıcı ve interaktif çizim aktiviteleri çocukların şu konuları öğrenmelerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanmış.
Çocuk istismarı, çocuklara kalıcı zarar veren her tür kötü davranış ya da ihmaldir. Bu kitap, istismara uğramış çocukların iyileşmelerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanmış.
3A sınıfı öğrencileri okula gidemeyen kız çocuklarını okula göndermek için öyküler yazıp resimledi.
Başkalarını tanımak, onların iyi özelliklerini takdir edip, eksik yanlarını kabul etmek, sosyal bir grupta yerini bulmak ve kendini kabul ettirebilmek önemlidir.
Yaman 5 yaşında, aynı sizler gibi merak ediyor, sorular soruyor. Onun soruları hepinizin merak ettiği, cevap beklediği sorular. Anne babalarınızla birlikte okuyabileceğiniz bu kitapta Yaman’ın sorularına bir bakalım mı?
Çocuklarımızın resim yeteneğinin gelişmesi, resim derslerinde sıkıntı çekmemeleri ve sanata duyarlı olmaları için, ünlü ressamların tabloları ile kolayca resim yapmanın pratik, adım adım ilerleyen yolu anlatılıyor.
Dünyanın en çok bilinen ve en çok sevilen resimleri, çocuklar için sanata başlangıç niteliğinde olan bu büyüleyici kitapta biraraya getirildi.
Çocuklar hem eğlenceli hem duyarlı bir dizi ile tanışıyor. Üç kitaplık Doğa-Kurtaranlar dizisinin ilk iki kitabı “Penguenlerin Buzları Erimesin” ve “Ağaçlar Yok Olmasın” raflardaki yerini aldı. .
Zihinsel engelli ve otistik bireylere yönelik kitaplar ve renkli eğitim setleri Türkiye’de ilk kez Vanilya Okul Öncesi Yayıncılık tarafından hazırlandı.
Bir Cumartesi sabahı… Evde tek başına, yatağında hayal kurmaya çalışan bir kız… Ve nereden geldiği belli olmayan bir yavru kedi sesi… İşte Aslı’nın macerası başlıyor.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, ödüllü yazar Steve Augarde imzasıyla evrensel dâhiyi çocuklara anlatıyor.
Çocuğunuz 6yaşına kadar duygusal ve zihinsel gelişimin büyük bir bölümünün tamamlandığı önemli bir dönemden geçer.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan harika bir öykü kitabı… Ekose şapkalı çalgıcının vefalı kedisi: “Pırtık Tekir”.
Parkta uzaylı bir çocuğa rastlasan ne yaparsın? Korkup kaçar mısın? Gözlerine inanamayıp hayal gördüğünü mü düşünürsün yoksa?
Bir gün Berrak bulaşık yıkarken kendisini bambaşka bir dünyanın içinde buluverir. Bembeyaz giysiler giymiş insanların arasında, tertemiz bir ülkede...
Karanlıktan korkan bir baykuş olur mu hiç? Oluyor işte, küçük Şlop karanlıktan öyle korkuyor ki, yapmak istediği pek çok şeyi yapamıyor. Peki ya yüzen bir kedi gördünüz mü hiç?
Fotoğraf hayatımızın bir parçası, ama fotoğrafı yeterince tanıyor ya da fotoğraf çekmeyi biliyor muyuz?
Çiçek’in büyükannesinin sandığından çıkan defterle başlayan bir yolculuk... Çiçek ve arkadaşı Yusufçuk, tıbbi bitkilerin dünyasına giderek ıhlamur, kahve ağacı, fesleğen ve ısırganı dinliyor.
Çocuk kitapları yazarı ve illüstratörü Cressida Cowell’in yarattığı eğlenceli dizi Korkunç Gıcık III. Hıçkıdık’ın akıl almaz maceraları üçüncü kitabıyla sürüyor.
Bitkiler susuz çöllerde nasıl büyür?
Hayvanlar tohumların yayılmasına nasıl yardım eder?
Hangi çiçek çürümüş et gibi kokar?
Örümcekler ne yer?
Bir örümceğin kaç gözü vardır?
Örümcekler suyun altında da yaşayabilir mi?
Neden yemek zorundayız?
Hangi yiyecekler bize enerji verir, hangileri bizi güçlendirir?
Neden bazı yiyeceklere alerjimiz var?
Suyun sıcak olduğunu algılıyor, sabun kokusu alıyorsun, şampuanın keskin tadını fark ediyorsun, suyun sesini duyuyorsun ve bir duş görüyorsun. Neredesin?
Ağabeyinin ya da ablanın giydiği giysiler eskimezse büyüyünce sen de giyebilirsin. Böylece ceketi yeniden kullanmış olursun. Boşalan cam kavanozları yıkayıp yeniden kullandığımızda çöpleri azaltmış olmaz mıyız?
Çocuklar geleneksel dört temel elementi, hava, toprak, su ve ateşi keşfediyor, bu elementlerin her birinin hem doğada hem de insan etkinliklerinde oynadığı hayati rolleri öğreniyorlar.
Aile ağacı, tüm aile büyüklerinin isimlerinden, resimlerinden ve anılarından oluşan kocaman bir ağaçtır.
Dünya edebiyatının büyülü kalemi Ursula K. Le Guin’in “Kanatlı Kediler Masalı” dizisi tamamlandı!
Kediler ile fareler neden birbirlerine düşmandır? Yemek yapmak, sadece yemek pişirmek mi demektir?
Babacık bir gün elinde, torba içinde küçük, kırmızı bir balıkla geldi. Onu herkes çok sevdi, abicik de…
Bu kitapları okul öncesi dönemdeki çocuklarınıza (0-6 yaş) okuyarak anlatabilirsiniz. Çocuklarınız okumayı öğrendikten sonra (7-8 yaş) aynı kitapları kendi kendilerine okuyup tekrar değerlendirebilirler.
Yağmur ormanları, okyanuslar, çöller, dağlar ve çok daha fazlasını keşfedebilirsiniz!Hayvanların vahşi doğada nasıl yaşadığını görüp, milyonlarca yıl öncesine, dinozorların dünyasına bile bir yolculuk yapabilirsiniz.
Tırtıllarla kelebekler arasında bir ilişki olabilir mi dersiniz? Bu soruyu cevaplamanıza bu güzel resimli kitapta tanışacağınız çizgili küçük tırtıl yardım edecek.
Bu kitapla, geçmiş uygarlıkların gün ışığına çıkan sırlarına, yüzyıllardır süregelen insan yaşamının kalıntılarına yakından bakın.
Sizce yoga nedir?
Neye benzer?
Yeni bir yoğurt çeşidi ya da bahçede yetişen bir tür bitki mi?
Ya da hiphopçuların yaptığı bir müzik türü mü?
Bilemediniz değil mi?
Picasso neden güvercinleri bu kadar severdi, biliyor musun? Picasso tablolarını yıllarca neden mavi renkte boyadı, biliyor musun? Picasso neden hokkabazlar çizerdi, biliyor musun? Maya kim, biliyor musun?
İlkbahar geldi ve minik tilkicik ormandaki arkadaşlarının evlerini ziyaret ediyor. Herkes bahar temizliği telaşında.
Toprak, hava ve iklimlerin ardındaki şaşırtıcı gerçekleri ortaya koyan heyecan verici çeşitli deneyler!
İnsanoğlu öteden beri, hayvanlara hep ilgi duymuştur. Tarih öncesi yaşam ortamlarında, mağara duvarlarına çizilen türlü hayvan resimleri, bunun kanıtıdır.
Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yayımlandığı yıl on binlerce çocuğa ulaşan, bugün 120.000 baskıya varan Çıtır Çıtır Felsefe dizisi yeni kitaplarla sürüyor.
İsveç ve dünya çocuk edebiyatının çok ödüllü yazarı Sven Nordqvist'in Pettson ve Findus dizisi sekiz kitaptan oluşuyor.
Tanınmış çocuk kitapları illüstratörü Betül Sayın yazıp resimlediği bu kitabında, okulöncesi küçüklerle okumaya yeni başlayanlar için İstanbul’u anlatıyor. Mine Soysal’ın yazdığı...
Doğan Kardeş Dizisi’nin yeni misafirlerinden Kış Masalları, ilkbahar, yaz ve sonbahar masallarıyla devam edecek “Mevsim Masalları” başlıklı serinin ilk kitabı...
Çalgı eğitimi çocuğunuzu yaşamı boyunca olumlu etkileyecek başta akademik ve sosyal alanlarda olmak üzere birçok disiplinde başarılı olmasını sağlayacak bir süreçtir.
Çok eski zamanlarda Hint ve Çin ülkelerinin hükümdarları, Şehriyar ve Şahzaman adlı iki kardeşmiş. İkisi de çok zenginmiş, güçlüymüş, ama mutlu değilmiş.