Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Anne, baba ve öğretmenler için...
ÇOCUĞUN CİNSEL EĞİTİMİ VE TACİZDEN KORUNMA REHBERİ

ÇOCUĞUN CİNSEL EĞİTİMİ VE TACİZDEN KORUNMA REHBERİ

Son derece anlaşılır bir dille kaleme alınmış bu eğitici kitap, ebeveynler, öğretmenler ve bir çocuğun hayatında yer alan herkes için çocukların korunmasına yönelik vazgeçilmez pratik yöntemler sunuyor.


Christiane Sanderson, çocukların normal cinsel gelişimine ilişkin bilgiler vererek, ebeveynlerin ve öğretmenlerin bunu normal seyrinde seyretmeyen cinsel gelişimden ayırt etmelerini ve cinsel istismarın uyarı işaretlerini tanımalarını sağlıyor. Bu kitap uygun olan ve olmayan dokunuşlar, davranışlar ve cinsel istismarın tehlikeleri ve cinsel gelişim konusunda her yaş için öğretmenler ve ebeveynlere rehberlik yapıyor. Yazar; internet ve cep telefonu alanındaki güncel gelişmeleri de gözönüne alarak, istismarcıların, çocukları, ebeveynleri ve diğer yetişkinleri kandırıp hedeflerindeki çocuğa ulaşma girişimlerinden nasıl alıkonulacağına dair bilgiler veriyor.

Bu kitabın amacı, ebeveynler, öğretmenler ve yetişkinleri çocuk cinsel istismarı gerçeği hakkında bilgilendirmek, böylece çocukları daha fazla koruyabilmelerini ve çocuk tacizini önleme yönünde adım atmalarını sağlamaktır. Kitapta, çocuk cinsel istismarının iç yüzü, çocuklarda cinsel gelişim, çocuk cinsel istismarcılarının motivasyon kaynağı, internetin çocuk pornografisinde bir araç olarak kullanılması, cinsel temas amacıyla çocukları kandırmaya yönelik eylemler gibi konulara derinlemesine bakılıyor.

Bu kitap sayesinde, çocuk cinsel istismarına ilişkin sunulan doğru bilgi ve pratik rehberlikle donanmış olan ebeveynler, öğretmenler ve uzmanlar, çocukların karşı karşıya kalabileceği bu tehdide göğüs görmeyi ve bundan korunmak için pratik önlemler almayı başaracaktır.

Yazan: Christiane Sanderson
Yayına Hazırlayan: Zuhal Doğan
Çeviri: Asiye Hekimoğlu Gül, Filiz Şar
Yayınevi: Sistem Yayıncılık


BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.