Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MUTLU BİR EVLİLİK İSTİYORSANIZ...

MUTLU BİR EVLİLİK İSTİYORSANIZ...

Evlilikte “sevmek ve sevilmek” tek başına yeterli değil, ayrıntılara önem vererek bu duyguların ifade edilmesi gerekiyor. Nasıl mı?..


EL ELE TUTUŞMAK STRESİ AZALTIR
ABD'de evli çiftler üzerinde yapılan bir araştırmada eşlerin birbirlerinin ellerini tutmasının sinirlerin fark edilir bir şekilde gevşemesine sebep olduğu ve eşin eli tutulduğunda, duyguların daha rahat ortaya çıktığı görülmüş.

Evliliklerde en çok yaşanan sıkıntıların başında eşlerin birbirlerine karşı asık suratlı ve somurtkan bir tavır sergilemeleri geliyor. Asık bir surat ve baskılanmış öfke sıkıntıların su yüzüne çıkmasına yol açar ve negatif enerji yayar. Güleryüz ve tebessüm, muhabbetin kaynağı sayılıyor ve “Muhabbet, bizi mutlu edecek yegane ilaçtır. Eşinize karşı tebessüm göstermek zor olmasa gerek”.
 
ONA SEVDİĞİNİZİ SÖYLEYİN
Kadınlar, erkeklerin sevdiklerini söylememelerinden yakınırlar. Oysa, sevgi sözcüklerinin daha sıklıkla kullanılması, ilişkiyi sağlamlaştırır.

Eşinizle oturun ve ellerinizi açın, birbiriniz için sesli dua edin. “İçinizden geldiği gibi sözcükleri sıralayın. Dua etmek istediğinizden emin değil misiniz? O zaman bunun yerine sahip olduğunuz nimetleri saymayı deneyin. Her gün başınıza gelen üç iyi (büyük ya da küçük) şeyi yazın ve bu iyi şey neden gerçekleşti diye sorun.” Araştırmalar bunu yapanların 3 ay sonra ciddi derecede daha mutlu hale geldiklerini gösteriyor. 30 yıl boyunca duanın gücünü araştıran Harwardlı bilim adamı Dr. Herbert Benson, bütün dua etme biçimlerinin stresi yatıştırdığını, bedeni sakinleştirdiğini ve şifalı bir gevşeme tepkisi uyandırdığını söylüyor.

ÖNEMLİ GÜNLERİ UNUTMAYIN
Kadınlar evlilik yıl dönümü, doğum günü gibi özel günlerde erkeklerden çok daha hassas. Erkeklerin en azından doğum ve evlilik yıl dönümünü unutmamalarını bekliyorlar. Eşin görebileceği yerlere bırakılan sevgi notları evliliği canlandırıcı bir etkiye sahip. Evde minik kağıtlara minik sözler yazıp kimsenin ulaşamayacağı (size özel yerler olursa iyi olur) yerlere bu mesajları bırakmak, sevgiyi besliyor.

Eşlerin iyi giyinmesi, süslenmesi ve birbirlerine değer verdiklerini hissettirmeleri de çok önemli. Bu yüzden haftada bir gün güzelce giyinin, ama dışarı çıkmayın, evde baş başa vakit geçirin.
 
KAHVALTIDA MUHABBET EDİN
Emretmek, bütün konuşmalarda emredici bir üslup kullanmak, hitap edilen kişiyi rencide ediyor. Bu kişinin eşiniz olması ise daha da üzücü olduğundan emir kipiyle konuşmak yerine, rica etmeyi deneyin. Bu tür konuşma kişiye daha çok saygınlık kazandırarak böylece, eşin gerçekten hayat ortağı olduğunu gösteriyor.
Sabah kahvaltılarını beraber yapın. Uyku mahmurluğunu yenin, eşinizle biraz da erken kalkıp kahvaltıda muhabbet etme fırsatı yaratın.
 
İTHAM EDİCİ OLMAYIN
Dışarıda baş başa yemek yemek ise evlilik için terapi niteliği taşıyor. Aynısı evde daha az maliyetli olur, diye düşünmeyin. Özellikle çocuk sahibi olan çiftlerin en önemli sorunlarından biri kendilerine vakit ayıramamaları olduğu için onlar bu tavsiyeye özellikle uymalı. Bir saat de olsa çocukları bir yakınınıza emanet edip, eşinizle dışarıda yemek yemek size güç katar. Aslında ihtiyacınız olan, farklı bir ortamda, yalnız konuşabilme, birbirinize vakit ayırma fırsatı verir.

Eşlerin ailelerine göstereceği muhabbet, birbirlerine göstereceği muhabbeti de artırıyor. Eşlerin birbirleri hakkında ima edici, itham edici, yargılayıcı, denetleyici sözler sarf etmesi ve bunun davranışlarla da yapılması ise olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Evlilikte itham edici tavırlar yerine, sevgi mesajları verilmesi gerekiyor.

CİNSELLİK & İLİŞKİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.