Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ANNE BABALARA ROMANTİK ÖNERİLER

ANNE BABALARA ROMANTİK ÖNERİLER

Çocuk doğduktan sonra çiftlerin paylaştığı romantik anlar haliyle azalıyor. Bazı çiftler için ise romantizmin azalmasındaki neden, kuşkusuz çocuklu hayat değil. “Hayat öyle yorucu detaylarla dolu ki romantizme vakit kalmıyor” diyorsunuz. Biz de size; “Haydi, ilişkinizi canlandırın” diyoruz. Ve anne baba olmadan, hatta karı koca olmadan önceki günlerinizi size yeniden hatırlatmak istiyoruz. Önerilerimizin bir kısmı her an gerçekleştirebileceğiniz şeyler, bir kısmını gerçekleştirmeden önce ise çocukları büyükannelerine bırakmakta yarar var.


- Doğayı ilişkiniz için kullanın. Soğuk olmayan yağmurlu günleri değerlendirin. İş çıkışı birlikte ıslanabilir, haftasonuna yağmurlu güne bir de sinema keyfi sıkıştırabilirsiniz.
- Sarılma evrensel bir şifadır. Yeri ve zamanını doğru ayarladıktan sonra birbirinize sarılmanın yaratacağı romantizmi asla hafife almayın.
- Flört aşkın gıdasıdır. O günleri unuttuğunuzu düşünüyorsanız hatırlatalım: Flört etmek bisiklete binmek gibidir, bir kez denerseniz aslında hiç unutmadığınızı fark edeceksiniz.
- Eşiniz fark etmeden cebine, çantasına, klavyesinin altına romantik notlar sıkıştırın. Ne yazacağınız size kalmış, ama onu ne kadar sevdiğinizi söyleyebilir ya da kendisinin sizin için ne kadar özel olduğunu yeniden hatırlatabilirsiniz.
- Dudaklar öpülmek içindir. Tıpkı gözler, çene, boyun, köprücük kemiği, omuzlar ve diğerleri gibi...
- Çok meşgulsünüz, sürekli çalışıyorsunuz, belki biriniz çocukla ilgileniyorsunuz. Ve vakitsizlikten yakınıyorsunuz. Telefonu kaldırın ve sadece sevdiğinizi söyleyin.
- Beyler bu sözümüz özellikle size: Eşinizi dinleyin. Öylesine değil, gözlerinin içine bakarak dinleyin. Bu ilgi size geri dönecek, emin olun.
- Eşinizin en sevdiği şarkıyı söyleyin, ona bir çeşit serenat yapın. Balkonun altında gitar çalmanız şart değil, şarkıya uygun bir ortam hazırlayın, şarkının sözlerini iyice ezberleyin yeter. Sesiniz kötü bile olsa en azından eğlenirsiniz.
- Büyükada, Heybeli, Burgaz ve Kınalı... Adalar’dan hangisini dilerseniz eşinizle bir hafta sonu kaçamağı için Adalar’a gidin. Sabah mis gibi bir Ada sabahına birlikte uyanıp, şöyle güzel bir kahvaltının ardından telaşsız bir güne merhaba demek ikinize de iyi gelecektir.
- Eşinizin çok sevdiği bir grubun ya da sanatçının konserine iki bilet alın. Alın ama                gitmeniz ya da almanız dışında bunu nasıl sunduğunuz da önemli.
- İlişkinizin ve yaşamınızın monotonlaştığını ve bunun sizi birbirinizden uzaklaştırdığını düşünüyorsanız, tekrar yakınlaşmanın en güzel yolu dans... Birlikte tango, salsa ya da istediğiniz başka bir dans kursuna gidin.
- Sözümüz beylere. Kadınlar sanılanın aksine her zaman gösterişli ve pahalı şeylerden mutlu olmazlar. Kadının içindeki aşkı alevlendirmek için bir sabah yatağına bir çiçekle getirdiğiniz kahvaltının bile ne kadar romantik bir hareket olduğunu görmek ister misiniz? O halde hadi iş başına. Bizden size küçük bir tüyo daha, kahvaltı tepsisinde mutlaka çikolata ve çilek de olmalı.

- Abant Gölü’nde ikinci bir balayına ne dersiniz? Muhteşem göl manzarasının karşısında elele bir yürümek ve küçük bir piknik sizi ilk flört günlerinize götürebilir.
- Her zaman kocalardan beklenen daveti bu kez de siz yapın. Organizasyon konusunda, doğuştan gelen dişil yeteneğiniz bu işte en büyük yardımcınız. Üstelik, önceden yaptığınız programa onu farkında olmadan dahil edecek bir planı da kolayca uygulayabilirsiniz. Örneğin; romantik bir gece için iş yerine bir mektup yollayın, ardından da kargoyla bir takım elbise ve saatin yanında, o akşam bulunması gereken yeri ve saati bildiren bir de pusula gönderin.
- Sultanlara yaraşır bir kayık sefası yapmak artık hayal değil. Sultan Kayıkları ile Boğaz, Haliç ya da Saray turu yapabilirsiniz. Yaklaşık 1 saat süren Boğaz turlarında canlı fasıl da var. Üstelik özel kiralamalar da yapılabiliyor. Ayrıntılı bilgi için: www.sultankayiklari.com/fiyatlar.html
- Yerebatan Sarayı özel günleriniz için tercih edebileceğiniz bir mekân. Keman eşliğinde o büyülü atmosferde yediğiniz yemeğin ardından, dilerseniz Sultanahmet’te gecenize devam edebilirsiniz.
- Evinizden çıkamadığınız günlerde de zamanı değerlendirmek size kalmış. Yavrunuz uyur uyumaz balkonunuz ya da bahçenizde mumlarla süslü bir dekorasyon, hafif bir müzik ve çikolata soslu çilek ve muz tabağı bile romantik bir gece geçirebilirsiniz.
- Uzun zamandır tatile yalnız çıkamıyorsunuz ve yalnız geçirilen yaz gecelerini neredeyse unuttuysanız size İstanbul’a çok yakın iki belde önerebiliriz:
KIYIKÖY: Trakya’nın Karadeniz kıyısında küçük bir balıkçı köyü olan Kıyıköy İstanbul’a sadece 2 saat uzaklıkta. Küçük ve şirin bu köy denizi ve yeşili bir arada bulabileceğiniz ender yerlerden. Yemek olarak kiremitte çinekop öneririz. İsterseniz çadırınızı alın ve 2 kişilik harika bir aşk kampı yapın.
ŞİLE: İstanbul’un akciğeri Şile bilmediğimiz birçok güzelliği ile sizin de vazgeçemeyeceğiniz bir uğrak yeri. Mağaraları, şelalesi, 11 Göller Vadisi ve 10 km.lik plajı ile eşinizle birlikte trekking yapıp birbirinden güzel fotoğraflar çekebileceğiniz bir belde.
- Yavrunuzu bir geceliğine anneannesi ya da babaannesine göndermeyi göze alın ve varsa plaktan, yoksa bilgisayardan eski şarkılar dinletisi düzenleyin. Yanında da şarap ya da dondurma, seçim sizin. Ama listeyi çok iyi ayarlayın ki kurduğunuz bu romantik ortam bir anda “misket havası” ile dağılmasın.
- Evde sinema gecesi yapabilirsiniz. Göl Evi, Kasım’da Aşk Başkadır, New York’ta Sonbahar, Nothing Hill, Melekler Şehri, Rüzgâr Gibi Geçti, Love Story, Çikolata ve Ghost gibi filmleri kucak kucağa izlemek ilişkinize iyi gelecektir.
- Geçmişe kısa bir yolculuk yapabilirsiniz. Örneğin eski fotoğraf albümlerinize birlikte göz atıp, eski günlerden bahsedebilirsiniz, Biraz nostaljinin kime zararı olur ki...

 

 

CİNSELLİK & İLİŞKİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.