Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 aydır oksuruyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

1 aydır oksuruyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mahmure Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 168
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mahmure Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1 aydır oksuruyor
    Gönderim Zamanı: 05 Haz 2018 Saat 11:01
Iyı gunler doktor bey bu seferde yegenım ıcın yazıyorum sıze
7 aylık 8.300 71 cm erkek.Abısınden gectıgını dusundugumuz bır oksurugu var 1 aydır gecmıyor.doktora goturduler.
6 yasındakı abısınden gecmıs demıs ve macrol,ventolin,sudafed vermıs .kullandılar ama gecmedı.Ates burun akıntısı agızda koku olmadı hıc kucuk oksurukle basladı
suan balgam varmıs gıbı oksuruyor 1 aydır.
baska bır doktora daha goturmusler gogus fılmı ve tahlil ıstemıs sıze sonucları gondermeye calışıcam.
o da kanı dusuk demıs ve ceftınex,rhınfant sprey,erdostın ve demır ılacı vermiş usutmus cıgerınde bıraz var asagı ınmemesı ıcın verdım bu ılacları demıs (her zamankı sozler)
1 aydır gecmedı doktor bey ben sızın yazılarınızı okudugum ıcın ılacları kullanmamaları gerektıgını soyledım ama dınletemedım su an ne yapmalılar doktor bey 
sımdıden cok tesekur ederız
Yukarı Dön
Mahmure Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mahmure Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2018 Saat 11:03
Yukarı Dön
Mahmure Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mahmure Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2018 Saat 11:05
Yukarı Dön
Mahmure Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mahmure Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2018 Saat 11:07
Yukarı Dön
Mahmure Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mahmure Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2018 Saat 11:07
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2018 Saat 19:27
Neresini duzeltsek ki!!!! O kadar cok hata var ki!!!
1- Rontgen filmi ; cekilis HATALI... O rontgene bakip, hicbir yorum YAPILMAZ.. 
     Rontgen; NEFES alindiginda (ve tutuldugunda) cekilmelidir… 7 aylik bir bebek bunu yapamayacagi icin,
 Rontgen teknisyenin, bu isten anlayan birisi olmasi cok onemlidir.. Cocugu gozleyecek ve tam nefes
 aldigimda filmi cekecek..
    Bu sekilde, egri bir durumda Film cekilmez!!! Baska birisinin, bebegi kollarindan tutmasi gerekirdi. 
    Bu kadar olumsuzluklara ragmen, filmde Supheli bir gorunumu bile yok!! 
Soldaki "beyazlik", Kurek kemigi!!!
Sag orta kisimdaki beyazlik; Ana bronslar ve damar goruntuleri.. Enfeksiyonlar 1/3 DIS kisimda olur!!!
2- WBC degeri cok dusuk...Belli ki, Viral enfeksiyon.. Buna ragmen hala ne diye Rontgen istenir ki????
3- Ilk 1 yas icinde, anne karninda iken bebege gecen antikorlar sayesinde, bebek, annesi kadar bagisiktir..
Siz bakmayin, Turk doktorlarina, onlara gore; "bebeklerde bagisiklik gelismemis tir!!".. 
4- Enfeksiyonlarda, mikroplar vucuttaki Demir'den fayadalanmasin diye, VUCUT: demir ve kanin fazlasini depolara
 ceker ve nisbi bir anemi olusur.. BU bir cins vucut savunmasidir.. 
(Demir elementi, mikroplar icin; buyume hormonu gibi etki eder)
Atesli bir hastalik esnasinda, hastaya Demir ilaci verilirse, mikroplar hemen direnc kazanirlar, daha hizli bolunerek cogalirlar.
Hastalik olumcul derecede agirlasir..
5- Dunya'da bir tek Turkiye'nin SALAK doktorlari "usutmekle" hastalik olacagini iddia ederler....
Kafayi usuttu : Menenjit oldu,
Cigerlerini usuttu : Zaturre oldu,
Ayaklarini usuttu :Ishal oldu,
Popoyu usuttu : sistit oldu.... Uydur babam uydur… 19.asirdaki hastalik izahlarina saplanip kalmislar!! 
Bir sorun bakalim:  usuttu ise, niye Antibiyotik veriyorda, hastayi "isitmiyor"?????? 
Sonra da; bunlara "SALAK" diyince kiziyorlar.. 
Sadece benim; Grip icin anlattiklarimi uygulasinlar.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Haz 2018 Saat 19:29
Yukarı Dön
Mahmure Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mahmure Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2018 Saat 22:43
Cok tesekkur ederiz doktor bey bende sizin yazdiklarinizdan kansizliginin olmadigini antibiyotigin ve diger ilaclarin bosuna oldugunu soylemistim ama doktorlara da inanamazsak ne yapicaz dediler tekrar tesekkurler doktor bey balli limonata serum fizyolojik ve cold mix 3lusu uygulayacaklar degilmi? Gecicek ins bir turlu gecmeyen oksuruk
Yukarı Dön
Mahmure Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mahmure Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2018 Saat 11:06
Doktor bey tekrar merhaba yegenimin oksurugu hala gecmedi doktorlari israrla ventolin kullanmalari gerektigini soyluyor arada kaldilar sanki balgami var cikaramiyor gibi oksuruyor baska ne yapabilirler balli limon serum fizyolojik ve cold mix disinda bir tavsiyeniz olabilir mi artik korkmaya basladilar bu kadar uzun surmesi tedirgin etti prospan kullanalim dediler ben de sizin soylediklerinizi ilettim kullanmamalarini soyledim ama daha baska ne yapabiliriz bu oksurugun gecmesi icin simdiden cok tesekkurler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.