|
1 yaş havale yatış |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Sevday ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eyl 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 180 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2023 Saat 00:52 |
İyi akşamlar Kadir bey kızım 13 aylık boy 82cm ağırlığı 10kg.. 3-4 gündür balgamlı gibi sesle tek tük çok nadir öksürüğü oldu. Dün gece de ateş başladı baya huysuzlanıp uyuyamayınca calpol verdim 1 ölçek sabah tekrar ateş yine halsiz hareketsiz olunca tekrar 1 ölçek verdim öğlen.. sonra aynı durumu akşam üzeri yaşadık daha bir halsiz ve daha bir çoktu ateşi 18.20 de calpol verdim 18.30 da havale geçirdi. Gözleri yukarı sabit bakar şekilde hareketsiz elleri ve ayakları kasıldı kaskatı, sanki 3-4dk sürdü.. çok korktuk eşim ambulansı aradı ve çapa tıp a geldik herhangi bir müdahale yapmadılar sadece kan ve röntgen istendi.. 8 saat gözlem olacak dediler o sürede tekrar olurda diye..
Ateş yeniden yükselince 10 .30 da tekrar calpol verdiler.. Kan sonuçlarını gönderiyorum aşağıda.. tuz sevşyesi çok az beslenmesi iyi değil nasıl besliyorsunuz dediler.. serum vermemiz gerekli tuz sevlyesinin düşüklüğü havaleye yakınlık sebebidir dediler öyle deyince tekrar havale geçiricek korkusu ile serumu başlattık.. bide serumdan önce iğne yapıldı ne iğnesi dedim damar yolunu temizliyoruz tıkanıklık olmasın diye dedi ne demekse.. Sabaha kadar tutalım sizi takip edelim dedi kandaki oksijen seviyesi düşük diye.. biz serum bitince yatışı kabul etmeyip çıkalıö diyoruz Kadir bey size danışmak istedim ?? Solunum evde sıkıntı olur mu korktuk burda bunları duyunca.. sizin hastanızım 5 yıldır burdaki Dr ların yanlış bilgilendirme ihtimalleri çok yüksek biliyorum ama yine de korkuyoruz öaalesf bunları duyunca, o yüzden sadece sizin bilgilendirmeniz tatmin edip rahatlatıyor bizi.. |
|
![]() |
|
Sevday ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eyl 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 180 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
İyi yapmışsınız.
Belli oluyor; sokaktaki şarlatanları ve sahtekarları kimlerin yetiştirdiği!! 1- Ateş ve Havale hakkındaki yazılarımı OKUYUN. Bu yediğiniz kazıklar, benim yazımı okumamış olmanız yüzünden. Ateş ve Havale; vücudun savunma mekanizmalarıdır. Bu cahillerin sandıkları gibi; Havale Sara nöbeti değildir. Değil hastaneye yatırmak, "takip edilmesi" bile gereksizdir. 2- O Calpolleri verip, ateşi suni olarak düşürmese idiniz, havale dahil, bunların hiçbiri olmayacaktı. Vücut, ateşi yükselterek mikroplarla mücadele etmeye çalışır. Siz suni olarak ateşi düşürünce, vücut da, daha şiddetli bir şekilde ateşi yükseltir, ani ateş yükselince de, havale gelir. (Mekanizmasını okuyun) 3- Tuz seviyesi ile havalenin alaksı YOK! Tuz düşüklüğü "kramplara" sebep olabilir! HAVALEYE DEĞİL! 4- Oksijen seviyelerine İNANMAYIN. Türkiye'de çocukların Oksijen seviyesine "Erişkin aleti" ile bakıldığı için, BÜTÜN çocuklarda düşük çıkar. 4- Tahlillerdeki farklar enfeksiyona bağili. 5- Ateş yanında: Ağızda pis koku ve Dili kaplayan pas tabakası yoksa, Antibiyotik gerekmez, Grip geçiriyor demektir. 6- EĞER: Ateş yanında başka hiçbir bulgu (öksürük, burun akması, ishal gibi) YOKSA, 6. Hastalık geçiriyor demektir. Türk doktorları 6.Hastalığı bilmezler. Eve kaçmakla çok iyi yaptınız. Ateş düşer de döküntü başlarsa; 6. hastalık olduğu ispatlanmış olur. İlaç kullanmayın. Çok okumanız lazım. Yoksa bu şarlatanlar sizleri daha çok dolandırırlar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Eyl 2023 Saat 09:18 |
|
![]() |
|
Kadir bey 5 yıldır sizinleyim tüm yazılarınızı okudum kitabınızı da.. Ateş ve havale ile ilgili yazılarınızı zararsız oluşunu bilmek zaten daha soğukkanlı yaklaşmama sebep oldu hep duacınızım.. Ancak yine de o anda o halini görünce bir de dışardaydık herkes etrafa toplandı ve acayip bir panik fhavası oldu ben çok gerildim ambulans arandı her kafadan bi sesle falan.. Sonuç olarak sizin sayenizde hastaneden o sonuçlarla çıkıp gitmek cesaretinde bulundum Dr lar hemşireler ve aynı odayı paylaştığımız hasta yakınları dahil herkes arkamızdan saydı çocuğa sanki çok kötü birşey yapıyormuşuz gibi..
Öncelikle kadir bey tam da söylediğiniz gibi ateş yanında öncesinde de olan çok az öksürük dışında hiçbirşeyi yoktu 2gün süren yüksek ateşten sonra göğüs ve sırt bölgesinde döküntü oldu ve 6.hastalığı ispatlanmış oldu... Dr lar çıkış yaparken bizi çok zorlamışlardı ciğerlerinde sorun var sol tarafta nefes problemi var bırakamayız tutanak olması lazım durumunuz ciddi falan dediler hep.. 1- o değerlerin hepsi hastalığa bağlı farklılıklar değil mi siz hep öyle diyordunuz.. 2-bide beslenmesi kötü baya dediler değerlere bakıp bu doğru bir tespit mi ben olabildiğince et süt ve ürünleri yumurta sebze dengesini ayarlayarak beslenmesini yapıyorum.. 3- son olarak da boğazı hala dolu öksürük tek tük bazen nefes alırken boğazından baloncuklar patlıyormuş gibi pıtır pıtırcık sesler geliyo öksürünce de baya derinlerden balgam sesi var gibi.. acildeki Drun biri sol tarafta solunumu sıkıntı demişti öyle bir sıkıntı olabilir mi? Hastaneden kaçamadan son bi kan tahlili istemişlerdi şimdi onları da gönderiyorum. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Akciğer Röntgeni tertemiz.
Tahlillerde de ipe-sapa gelecek bir değer YOK! Tamamen şarlatanlık. Sakın bu paçozlara kanmayın. Bilirubin; yüksek olursa önemli. O soytarı Laboratuvarının verdiği değer ise naormal altı ki, hiç bir önemi yoktur. Türkiye'de sağlık; aynen Sn Fatih Altaylı'nın dediği gibidir. İçine sı.ılmıştır ve şimdi sıvıyorlar. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|