Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 yaş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1 yaş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2011 Saat 18:26
hocam ferrum yani kan şuruplarının   dişlerde kararma yaptığı doğru mu?
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
bernadgny Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2011 Saat 23:26
Hocam merhaba;
Oğlum geçen hafta 1 yaşına girdi. 56cm 3460gr olarak doğdu. şuanda 9600gr  84cm .  iştahı çok yok ama öğünlerini bir şekilde yiyor. ben çalışıyorum annem bakıyor. ancak gün içerisinde çok sık kaka yapmaya başlamış. 2 haftadırda ishal gibi ve poposu bayağı pişik oldu yeni yeni iyileşiyor. ek gıdaya başladığımzdan beri kusma problemi var. doktorunun söylediğine göre reflüsü varmış. sürekli gaviscon infant kullanıyoruz. katı şeyler yiyemiyor. blender kullanıyoruz. balık yediğinde kusuyor. birde son zamanlarda parmağını kendini öğürtecek bir şekilde bilinçli olarak oyun gibi boğazına kadar sokup kendini dolu dolu kusturuyor. engel olmaya çalışsamda bunu yapıyor. bu normal bir hareket mi?  zaten iştahsız olan ve kusan bebeğime iştah açıcı vs. ne yapabilirm? gerçekten reflüden dolayımı parçalı yemeyip, kusuyordur? ( bir de ben oğluma tuz, şeker, limon vermiyorum) yardımlarınızı önerilerinizi rica ederim. tşk. i.ç

Düzenleyen bernadgny - 30 Ara 2011 Saat 23:37
Diren Güney
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117980
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2011 Saat 02:55
Tuz ve seker, anne sutunda bile vardir. Muhim olan miktardir. Limonun ne gibi bir zarari olabilir anlamiyorum. Sirf ben oksuren cocuklara oksuruk surubu yerine limon-bal  veriyorum diye bazi doktorlarin uydurmalarindan baska bir sey degil. Utanmadan yedi dogan bebeklere hickirdiklarinda verirler, 1 yasindaki cocuga vermezler. Kilo eksigi yok. Kusmasi zorladiginizdan oluyor, hastaliktan olsa idi kilo kaybi olurdu. Gunumuzde her kusan "Reflu", her oksuren "Astim" oluyor nedense. Ek gidalarda israrci olmayin, herseyin bir zamani var. Birde; cocugunuz, 1 yasina girmedi, 2 yasina girdi. Dogdugu gun 1 yasi basladi ve 1 sene sonra( 1 hafta evvel) 1 yasini bitirdi. .   
Yukarı Dön
bernadgny Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2011 Saat 09:25
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. doktorumuza kalsa reflüsü var portakal mandalina da yedirme diyor ama ben onları vitamini için kendi eliyle uzanıp yiyeceği şekilde önüne koyuyorum ve isterse gayet iyi yiyor. yaşı konusundada haklısınz yanlış yazmışım :) 25/12/2010 doğumlu 1 yılı bitirdik :)  ek gıdaya ilk başladığımızda ısrar ediyordum yemiyor diye üzülüyordum. ama artık neyi nasıl ve ne kadar yemek isterse o şekilde yapıyorum. daha doğrusu çalıştığım için annem tarhanadan , yoğurduna kadar her şeyini ne kıvamda ne miktarda isterse o kadar veriyor. sadece balık yemediği için bir vitamin eksikliği olabilir mi ya da bunu balık yağı dışında nasıl takviye ederiz bilemiyorum. (balık yağınıda direkt kusuyor) . kahvaltısına ceviz peynir pekmez koyuyorum. gün aşırı yumurta sarısı yiyor. birde sağlık ocağında 1 yaş aşılarını pazartesi yaptırdık. devletin karşılamadığı özel aşılar varmış. onlarıda yaptrmak istiyorum ama süre olarak en doğru zaman ne zamandır bu aşılardan sonra hocam? tşk.
Diren Güney
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2011 Saat 22:14
Unutmusum, evet, demir ilaclari dislerde boyama yapar. Balik yememek bir eksiklik yapmaz. Balik olmayan birsuru devlet var, hicbir seyleride eksik degil.Asilarini ya ayni gun yada en az 1 ay ara ile yaptirabilirsiniz. zannedersem onlar KKK asisini yaptilar, siz Sucicegi asisini ayni gun yaptirmadiginiz icin, en az 1 ay gectikten sonra yaptirin.
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2012 Saat 08:04
Bu dişlerde boyama dediğiniz diişlere zarar mı veriyor...kan sayımı aonucu   fe kullanmak zorundayız
dişlerine zarra vermemesi için ne yapabiliriz?
teşekürler..
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2012 Saat 19:30
Sadece kozmetik , curume yapmaz. Mumkun oldukca agizinda fazla sure tutmadan, cabuk  yutmasi yeterlidir.  
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2012 Saat 23:02
Hocam benim 4,5 yaşındaki kızımın dişleri simsiyahtı şimdi %60-70 düzeldi gibi, fırçalamayla... Ama bu siyahlıklar 1,5-2 yıldır var Confused şimdi 1 yaşındaki kızımı kontrole götürdüğümde buna da verecekler (tam kan sayımı sonucunda sizin söylediğiniz aralıktan düşük olursa kullanıcam tabi, onların demesiyle değil )  ve ablası gibi olur diye korkuyorum. Kullanmasak, alternatif yapacağımız bişeyler yok mudur? Ya da fe eksikliğinde tedavi edilmezse ne olur? diyeyim... 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.