|
1 yaşında sürekli hasta |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zeyno2015 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ara 2017 Konum: tekirdag Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeyno2015
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Ara 2019 Saat 16:03 |
Hocam merhaba
Kızım bir yaşında dokuz aylık olduktan sonra sürekli hasta olmaya başladı. Son iki aydır hasta olmadığı bir gün yok. 6 aylıkken 9.5 kiloydu. Şimdi 13 aylık 8.5 kilo sürekli burnunu kaşıyor akıntı ve tıkanıklık var öksürük nadiren oluyor sık sık da ateşleniyor. Göz altları morardı sürekli baygın ve isteksiz oyun oynamıyor yürümüyor yemiyor Büyük kızım bu yıl okula başladı hep ondandır diye düşündüm ama başka bir şey mi var acaba bizimki sık hastalanmak değil sürekli bir hastalık hali
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ablasi okuldan mikrop tasiyor!!! Yakin temasi onleyin ve Bilhassa; sapur-supur bebegi opmesin!!!! Iyi tarafi, mikrop kolleksiyonunu simdiden yapiyor ve okul zamani geldiginde, ablasindan daha az hasta olacak.. Gunde; en az 600ml sut/sutlu gida aldigindan emin olun.. En son doktora ne zaman gitti?? Bu yakinlarda yapilmadi ise, bir Kan Sayimi yaptirip bana yazin. |
|
![]() |
|
zeyno2015 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ara 2017 Konum: tekirdag Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeyno2015
Anne sütü alıyor hocam işin tuhaf tarafı büyük kızım pek, hasta olmaz sıfır ilaçla büyüdü diyebilirim ama kendisi hasta olmuyor da kardesşine mi taşıyor bilmiyorum. Kan sayımı yarın yaptırıp atarım hocam bir de eşim ve diğer kızım talasemi taşıyıcısı son tahlillerinde bu kızımın da öyle gibiydi araya hastalıklar girince netleştiremedim çok teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O "Thallassemia tasiyiciligi" teshisleri nasil kondu??? Bunun icin, mutlaka "Hemoglobin Elektroforezi" yapilmasi gerekir.. Yoksa; Turk doktorlarinin genelde yaptiklari gibi, Kan Sayimi ile bu teshis konamaz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeyno2015
Yok hocam küçük kızıma test yapılmadı eşim ve diğer kızıma yapıldı. Son gittiğimizde demir ilacı kullanmamız a rağmen demir eksikliği vardı dozu yükseltip biraz daha kullanıp kan değerleri normale gelince test yapılacaktı ama hastalıklar girince ben demiri kullanamadım testi de ysptıramadık
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Neresini duzeltsek ki!!! 1- Thallassemia hasta veya tasiyicilarina Demir ilaci VERILMEZ... Verilen Demir hemen dokulara yerlesecegi icin; Hemachromatosis denilen Demir zehirlenmesi yapar!! 2- Bu doktorlar SALAK olduklarindan, cocuk kan degerlerini bilmezler, eriskinlerinki ile ayni oldugunu zan ederler... Laboratuvarlar da, islerine geldiginden, sonuclarin yanina "Eriskin" Referans degerlerini yazarlar.. 3- Kimi , kime sikayeti edeceksiniz?? Saglik bakanligi yetkilileri bile cocuk kan degerlerini bilmezler. 4- "...biraz daha kullanıp kan değerleri normale gelince test yapılacaktı .." Boyle bir uygulama, dunya da yok. Bunlar neyin kafasini yasiyorlar??? Bosverin bu sahtekarlara, sakin demir ilaci filan da kullanmayin.. Benim yazilarimi okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|