kızım zaten 3.5 yaşında hocam.yani o ayrı yemek yeme devresini çoktan geçti.ama açık söylemek gerekirse yemek yapmayı bilmediğimden değil ama dr.umuzun ve hemen hemen tüm diğer drların önerdiği şekilde ek gıdaya geçişte bende kaynatıp ezip verdim.yani mesela patates havuç pirinç kabak karışımı gibi.9.ayına kadar.sonra kendimiz için yaptıklarımızdan verdim ama tuzunu koymadan önce ayırdım kızım için.1.5 yaşına kadar da bizim yediklerimizden ama tuzsuz verdim.sonrada normal bizim yediklerimize geçtik.sizi de bilmiyordum o zamanlar.bilse idim kendimiz için yaptığımız yemeklerden verirdim.
şimdi ise arada bahsettiğim tarzda çorbalar yapıyorum.mesela brokoliyinormalde yemiyor.bende brokoliyi patates ile haşlıyporum.tereyağını tencereye koyup unu kavuruyorum.üstüne süt koyuyorum.üstüne haşladığım brokoliyi ve patatesi blendırdan geçirip püre haline getirip sütlü yağlı unlu karışımın içine koyuyorum.üzarine kıvamı tutana kadar su ekliyorum.tuz ve birazda baharat koydum mu hatta bazen kremada koyuyorum.nefis oluyor..
Düzenleyen zehra_80 - 17 Eyl 2010 Saat 17:47