Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 15 aylık Minik lastik toka yutması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

15 aylık Minik lastik toka yutması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sevday Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 180
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sevday Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 15 aylık Minik lastik toka yutması
    Gönderim Zamanı: 01 Ara 2023 Saat 01:38
Merhaba Kadir bey, 15 aylık kızım dün küçük olan lastik tokadan yuttu, nesef alıp vermede sıkıntı yok öksürme falan da olmadı.. Eski maillerden plastiklerin mide asitiyle eriyeceğini okudum çok önemsemedim cisim minik olınca da.. ilk 2 kakasını kontrol etmedim.. şimdi etraftan yemek borusuna yapışmıştır mideye gitmemiş olabilir doktor gidin diye baskı var.. ben de size danışmak istedim öyle birşey olabilir mi olursa belirti verir mi?
Yukarı Dön
Sevday Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sevday Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2023 Saat 02:28
Kadir bey tekrar yazıyorum.. bebeğim uyuyor şuanda ve uykuda iken nefesi dk da 50 çıkıyor.. biraz burun tıkanıklığı vardı gündüz , ateşi de var mı yok mu belli değil bi dokunuyorum var bir normal yok gibi.. Bu hastalık başlangıcı sanırım bu durumda nefes sayısı normal dir sanırım ateş olmasa bile? Ya da bu durumum yuttuğu toka ile alakası yoktur değil mi Kdir bey enfeksiyon falan gece gece tedirgin oldum kusura bakmayın
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118514
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2023 Saat 02:39
1- Kesinlikle ne Turk doktorlari, ne de etrafinizdaki ahmaklari DINLEMEYIN! 
2- Ates yoksa, enfeksiyon yok!
Yukarı Dön
Sevday Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sevday Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2023 Saat 02:52
Kadir bey ateşi çıktı size yazdıktan sonra 38.5 larda.. tokayla ilgisi yoktur inş.. toka yutmasından önce de gece bi ateşlenip geçmişti ve bida olmamıştı tekrar gerçi..

Bir de 3 ay önce havale geçirmişti kızım 1 yaşında iken o zamandan beri ilk kez ateş pluyor paranox fitil kullanmalı mıyım? Yoksa tekrarlamaz belki diye normal hastalık şeklinde mi ilerlemeliyim?   Ve haslzi ve kötüleşir deİlaç kullanmam gerekirse calpol yerine paranox mu vereyim?
Yukarı Dön
Sevday Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sevday Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2023 Saat 02:43
Gündüz de ateşi oldu ve bu gece de ateşi devam ediyor hocam.. toka yutmasıyla ilgili midir hastaneye gitmeli miyiz? Burun tıkanıklığı da var.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118514
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2023 Saat 03:00
Toka ile ilgisi YOK! 
Grip ile ilgili yazilarimi, bugunden geriye giderek okuyun. 
Yukarı Dön
Sevday Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sevday Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2023 Saat 03:03
Tamam kadir hocam çok çok sağolun, griple ilgili tecrübem var Allah razı olsun sayenizde hepsini gereksiz ilaç kullanmadan atlattık ilk çocuğmda.. iyi günler iyi ki varsınız 💐
Yukarı Dön
Sevday Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sevday Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2023 Saat 04:49
Kadir bey kızım 16 aylık, 11kg. Grip oldu geçenlerde,3 - 4 gündür gece sürekli ve gün boyu çoğunlukla ateşli geçti geceleri kötüleşip uykuya dalamayınca calpol verdik. En son dün gece vücudun üst kısmında sırılsıklam terleme oldu saçlar falan.. iyileştiğini düşündüm çünkü gündüz iyiydi ateş halsizlik burun akıntısı hiç bişey olmadı sadece iştahsızlık devam ediyor.. şimdi gece uykusunda ateşi yok ama solunum sayısı 40-42 çıkuyo halâ ve kalp atışı çok fazla.. sadece genzi tıkalı bazen açılıyor bazen tıkanıyo nefesi. Horlama halinde alıp veriyor nefesini.. kalp atışının böyle yüksek olması sorun mu bi Dr a gidilmeli mi bunun için? (Daha önce de böyleydi de fsrketmedim mi acaba endişesi var, ara sıra nekadar hızlı uykudaki kalp atışı diye düşününce bebek sonuçta hızlı olur bize göre deyip geçiştirmiştim..)

Ya da ciğerleri dolu o yüzden mi hocam , ciğerleri doluvolması belirti vermeden gerçekleşir mi ,bi Dr a gidip dinletmek gerekir mi?

Düzenleyen Sevday - 04 Ara 2023 Saat 05:46
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.