Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gulsan38
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
|
Konu: 2 aydır geçmeyen boğaz enfeksiyonu Gönderim Zamanı: 27 Eki 2011 Saat 09:43 |
hocam 19 aylık bir oğlum var, 2 aydır iki hafta arayla boğaz enfeksiyonu teşhisi koyuyorlar. ilk iki hastalığında 2-3 gün düşmeyen 39-40 derecelerde ateşi oldu ardından kırımızı döküntüler başladı, ben 6. hastalıktan şüphelendim ama dr boğaz enfeksiyonunda diretti, 3. rahatsızlanmasında yine yüksek ateş vardı onda kırımızı dökntümüz olmadı ama ateşi yüksekti yine, ben kanına baktırdım acaba başka bişeymi var diye ama oda temiz çıktı, şimdi yine boğaz enfeksiyonu teşhisi koydular busefer ateşi olmadı sadece burun akıntısı diye gittik dr a, hocam şuan burnu akıyor geceleri çok tıkanıyor ve geniz akıntısı var, ağzı 2 aydır kokuyor, öksürük yeni başladı oda balgamı atmak için galiba, biz şuan şark hizmetimizi yapıyoruz, hastane ve dr sıkıntısı var burda, bana ne tavsiye edersiniz, her seferinde antibiyotiği dayıyorlar ezberden, karaciğerleri etkilenirmi diye korkuyorum, şuan 3 günlük burun damlası, soğuk algınlığı için şurup ve antibiyotik kullanıyoruz yine, antibiyotiğe gerek varmı hocam, yada yaptırmamızı tavsiye ettiğiniz bi tahlil varmı, yardımcı olursanız sevinirim.
|
 |
gulsan38
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2011 Saat 10:18 |
hocam ayrıca ikinci hastalanışında deposilin vurdular iki kez yarım dozlarda, 15 gün öncede grip aşısı yaptırdık, deposilinin 1 ay koruyucu etkisi var demişlerdi ama bir hafta sonra yine hastalandı, bu normalmi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118691
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2011 Saat 10:37 |
Bu aylarda Deposilin'e ihtiyaç duyulan hastalıklar olmaz. Ayrıcada bu iğnenin "yarım doz" kullanımı yoktur. Saçma sapan işler. Sizin çocuğunuz Grip geçiriyor, bu sebeple, Deposilin veya diğer antibiyotiklerden netice alamazsınız. Her nekadar doktor inkar etsede, sizin 6. Hastalık teşhisiniz doğru. Çok kafanız karıştığında, bir kan sayımı yaptırın, lökosit(WBC) değeri düşük çıkarsa antibiyotik gerekmiyor demektir.
|
 |
gulsan38
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2011 Saat 10:43 |
sağolun hocam kan tahlil yaptırdığımızda wbc değeri düşük çıkmıştı zaten, şimdi antibiyotik kullanmayı bırakıyorum o zaman, çocuğuma boş yere antibiyotik vermişim defalarca
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118691
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2011 Saat 10:52 |
Şunu baştan söylesenize, WBC düşük diye! .. Böyle doktorlarla, Allah yardımcınız olsun.
|
 |
gulsan38
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2011 Saat 11:25 |
amin hocam amin, 9 ay önce oğlumda 7,5 ml lik böbrek taşı çıktı, tek belirti kusmasıydı, önce zehirlenme teşhisi, sonra yine boğaz enfeksiyonu teşhisi kondu, 4. gün 4 farklı hastane gezdikten sonra bir çocuk dr u ultrasona gönderelim dedi de öyle ortaya çıktı, ameliyatı yapacak dr bulamadık burda ankaraya gitmek zorunda kaldık, o yüzden artık burdaki dr lara güvenim de kalmadı, çok üzücü bir durum bu, iyiki siz varsınız Allah razı olsun sizden hocam takıldığımız yerde sizin cevaplarınızı okuyup kendi kendimizi tedavi ediyoruz resmen...
|
 |