Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 sene sadece anne sütü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2 sene sadece anne sütü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ysk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ysk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2 sene sadece anne sütü
    Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 21:42

hocam hayırlı günler...
yarin 8 ayini dolduracak bir oglum var.

6. ayi doldurduktan sonra ek gida tattirmalarina basladik. yalniz oyle duzenli ve ogun ogun degil. gün boyu kahvaltıda minik bir parça tuzsuz beyaz peynir ve yumurta sarısı, cani isterse bi kac mama kasiğı corba, yine bir kaç mama kaşığı yoğurt veya eline verdigim bir dilim meyveyi kemiriyor agzina ne kadar giderse, ve yine canı isterse balık kırmızı et tavuk, o da yediği kadar bir iki lokmayı geçmiyor. dr umuz her öğünün yarım çay bardağı olması gerektiğini söylemişti 6. ayın sonu için. o kadar yerse midesi ne kadar ki süt içmeye yer kalmıyor diye hiç ısrar etmedim. böyle yazınca çok gibi oldu ama tadına bakıp bırakıyor genelde yiyor sayılmaz.

2 yil sadece anne sutuyle gitmeyi cok istiyordum fakat dr umuz sonrasında yeme bozuklugu olur çok uğraşırsın diyerek korkuttu acikcasi.. simdi sizin yazilarinizla tekrar cesaretlendim.. fakat bazı sorularım var;

1. sadece anne sutuyle gitmek icin dikkat etmemiz gereken seyler neler?

2. bu sure zarfinda su da vermelimiyim? ki şu anda bile bir iki yudumdan fazla su içmiyor. merakından atılıyor bi iki yudumdan sonra oynamaya başlıyor.

3. suanki gibi heves ettiginde eline birseyler tutusturmaya devam edeyim mi? mıncıklayıp kemirmekten zevk alıyor.

4. sadece devit 3 kullaniyoruz gunde 5 damla, 2 yil sadece anne sutu dersek ek vitamine gerek olur mu? vermezsek demir eksikliği olur mu? ek gıdaya biraz da bu yüzden geçmeyi kabul etmiştim, demir ilacı yerine et vb demir yapıcı şeyler vermeye çalışıyorum.

5. yalnizca anne sutu alan cocuklarin uzun araliklarla kaka yapmasi normal demissiniz. bizde de 10 gunu buluyor. fakat 4. gunden sonrasi zor geçiyor. iştahsızlaşıyor ve ikinmaya, huzursuzlanmaya basliyor, hatta kusuyor. bu yüzden üç günü geçince karın masajı yapmaya ve kayisi kaynatip puresini vermeye basladim. her seferinde değil ama arada işe yarıyor sanırım. once macun gibi sonrasinda da sivi kaka yaparak bitiriyor. sert degil yani. emmesi bozulmasa dert etmiyorum ama emmesi etkilenince hemen yüzü süzülüyor, kilo veriyor. şimdiye kadar bir kez makattan müdahalede bulundum onda da 15 gün geçmişti ve çok zorlanıyordu yine de katı değildi kaka. 

bu arada cok erken donmeye basladi, 5. ayda desteksiz oturuyordu ve 1 aydir da emekliyor hareketsizlikten kaka sorunu yaşadığımızı sanmiyorum. yerinde durmayan cok hareketli bir cocuk

6. sutum yetersiz geldiginden kaka yapmadigini ek gidaya yuklenmem gerektigini soyluyorlar gerceklik payi var mi? çocuğu zorlayarak ek gıdayı çoğaltırsam kaka sorunumuz düzelir mi? ki bunu yapmak istemiyorum :(

eski cevaplarinizi okudum, eger bu sorulara daha once cevap verdiyseniz ve ben becerip bulamadiysam moderator arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim..

tesekkur ederim...

Düzenleyen ysk - 19 Ara 2014 Saat 01:13
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 22:00
Anne sutune, son damlasina kadar vermeye devam edin. Bu ayda ZATEN, mamalara ve ozel beslenmelere hic gerek yoktur... Suphelendiginizde, ek gida olarak; "Kutu sutlerinden" teklif edin, 3 ogunden fazla alirsa, diger gidalara gecersiniz. Bu konular bilhassa; "Alt Forum" yazilarinda genis olarak anlatilmistir.
Anne sutunu yeterli olarak alan cocuklar, ilaveten verilen SUYU ICMEZLER...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2014 Saat 22:00
Yukarı Dön
ysk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ysk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 22:01
çok teşekkür ederim.
kaka sorunumuz ile ilgili yapabileceimiz birşey var mı hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 22:06
Aynen devam, zamanla karisik beslenme basladiginda duzelecek.
Yukarı Dön
ysk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ysk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2014 Saat 22:06
çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
ysk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ysk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2015 Saat 22:33
hocam merhaba..
daha önce de konuştuğumuz üzere yalnızca anne sütüyle devam ediyoruz fakat son günlerde çiş miktarımız azaldı...
eskiden tüm gece duran bezi sabah aldığımda dolu dolu ağır olurdu artık yarısı kadar ancak dolu oluyor bez.
gün içerisinde de aynı şekilde..
8 ayımızı dolduralı yaklaşık on gün oluyor bu aylarda sütün yetip yetmediğini eskisi gibi çiş miktarından mı anlarız? 
yine bu aylarda çiş miktarı ne kadar olmalı günde?
asgari kaç cc anne sütü alması gerekir bir günde? ona göre eksiklik varsa kutu sütle takviye yapayım...
şimdiden teşekkür ederim...

Düzenleyen ysk - 01 Oca 2015 Saat 22:35
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2015 Saat 07:36
Anne sutunun buyuk cogunlugu SU oldugu icin, anne sutunun yetmedigi durumlarda, cocuklarda: Aclik hissinden evvel, SUSUZLuK hissi olusur.. Cocuk birden bire, suya ilgi gostermeye baslarsa, ILK ONCE, soguk sut teklif edin. Istedigi kadar icebilir. Anne sutu oldugu surece, haricten ne kadar sute ihtiyaci oldugunu bilemeyiz... Beslenme ile ilgili mailleri okuyun.
Yukarı Dön
ysk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ysk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2015 Saat 10:05
hocam yeniden merhaba..
biz 10 ay 12 günlük olduk ve halen sadece anne sütüyle devam ediyoruz çok şükür.
inek sütü almıyor oğlum ve beni su içerken gördüğünde istiyor bir yudum içip kalanını püskürtüyor, oynuyor..
bu tabloya göre sütüm yetiyor diye düşünüyorum fakat eskisi gibi bir kaç saat emzirmediğimde doluluk hissetmiyorum ve benim ufaklığın bezleri de eskisi gibi dolu dolu olmuyor. ama suya düşkünlüğüde yok kafam karıştı açıkcası...

ayrıca bi süredir yüzü çok solgun malum sadece devit ullanıyoruz demir ilacı kırmızı et yada pekmez vs gibi şeyler de tüketmiyoruz kansızlık olabilir mi? yada eğer kansızlık varsa tahlilsiz nasıl anlayabilirim.. annelerimiz eskiden tırnaklarımıza bastırarak yada alt göz kapağımızın kırmızılığına bakarak tahmin yürütürlerdi ama güvenilirliği varmıdır bu yöntemlerin... 

tekrar teşekkür ederim..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.