Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 yaş geçmeyen alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2 yaş geçmeyen alerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
neslimovie Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı neslimovie Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2 yaş geçmeyen alerji
    Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2014 Saat 22:49
Kadir Bey iyi günler,
Kızım 26 aylık, inek ve keçi sütü alerjisi var. Değince kızarıyor, şişiyor, yerse içten kaşınıyor, göğüs kısmında kabartılar çıkıyor ve yedikleri sindirilmeden çıkıyor. İki yaşında geçebilir dendi, maalesef hala geçmedi. Bugüne dek anne sütü, Pregomin AS mama ve ek  gıda (süt ve süt ürünleri içermeyen) veriyordum. Emzirmeyi bıraktım ve süt olarak sadece Pregomin AS veriyorum. Ancak iki yaşından sonra bu mamayı sigorta ödemiyor ve kutusu 140 tl civarında. Elimde çok az bir mama kaldı. Kızım mamayı, günde 6'şar ölçekle yaptığım 4 biberon şeklinde içiyordu. Şimdi mecburen bunu da keseceğim. Doktor, mamayı vermezsem günde 2 ölçek Fosfo Kalsiyum vermemi söyledi. 
1-Fosfo Kalsiyum vermeli miyim? Ölçüsü ne olmalı?
2-Pregomin AS, bu yaştan sonra gereksiz mi?
3-Badem sütü, soya sütü verebilir miyim?
Şimdiden çok teşekkür ederim. . . . 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı neslimovie Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2014 Saat 23:02
Unutmuşum Kadir Bey, bir de ben kızıma iki yaşında Dvit3 ampul vermiştim. Fosfo Kalsiyum'da da D vitamini varmış. Eğer vermem gerekiyorsa problem olur mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2014 Saat 23:36
Fosfo kalsiyum ile gunluk Kalsiyum ihtiyacini karsilamaya kalkarsaniz, cocukta feci kabizliklar gorursunuz.
Keci sutu denedinizmi?
Dvit3 ampulu, genede senede bir defa icirin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı neslimovie Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2014 Saat 23:42
Denedim Kadir Bey, 2 yaşına kadar keçi sütü de denemiştim birkaç kere o da kızartmıştı cildini. 23 aylıkken keçi sütünü kaynattım ve cildine sürdüm kızarma olmadı. Ben de azar azar biberona katıp veriyordum. Yaklaşık bir hafta verdim. Kaka sayısı, rengi normaldi sadece kakası çok kötü kokuyordu. Sonra keçi peyniri verdim bir gün. Önce isilik sandığım döküntüler oldu göğüs ve sırtında. Sonra onları kaşımaya başladı. Kaşıdıkça kabarıp, harita gibi kızardılar. Alerji doktoruna götürdüm ve keçi sütünü de 5 yaşına kadar vermememi, çapraz reaksiyon olabileceğini söyledi. Keçi sütüne çok güvenmiştim Kadir Bey. Çaresiz kaldım. Kalsiyum ihtiyacımızı nasıl karşılayacağız? Çok endişeliyim. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2014 Saat 23:51
Mecburen, Kalsiyum takviyelerini kullanacaksiniz.
Bulabilirseniz: "vitafusion" marka, Calcium500mg. jole sekerlerden alin. GNC lerde benzerleri olabilir. 2 tane almasi ile gunluk Kalsiyum ihtiyaci karsilanir, hem alimi rahattir, hemde kabizlik yapmaz.
BAK: www.gummyvites.com

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Ağu 2014 Saat 23:52
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı neslimovie Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2014 Saat 00:10
Kadir Bey, bu bağlantıdaki uygun mudur?
http://www.gnc.com.tr/herbaland-naturals/gummy-calcium-with-d3-60-caps/4721.html
Uygunsa nasıl kullanayım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2014 Saat 22:40
Uygundur, yeterki cocuk tadini sevsin. Gunde:2x1 tane almasi yeterlidir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.