Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 38' ateşle havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum38' ateşle havale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: 38' ateşle havale
    Gönderim Zamanı: 30 Ara 2011 Saat 18:53
Hocam uzun zamandan sonra tekrar merhaba ,

Oğlum 33 aylık 12.800 gr 92 cm
Temmuz ayında viral enfeksiyona bağlı 38' ateşle havale geçirdi .

26 aralıkta yine viral enfeksiyona bağlı ateşli havale ( kasılma ve bayılma şeklinde ) iiki havalesinde de ben işte olduğum için yanında değildim.
 1 gece önce sadece faranjit tarzı öksürügü vardı ateşi dahi yoktu . Sabah uyandığında ateşi vardı ama genel durumu iyiydi. Öğleden sonra yemeğini kendi yiyip oyun oynarken kasılmış ve ateşi 38 olmuş.  Hastaneye götürdük :
4.9 WBC , 11 HBG  ile bize yatış verildi. 1 gece acil gözlemde kaldık , ben yatış işlemleriyle ilgilenirken dr. oğluma 500 novesef uygulatmış , iki saate bir de ventolin uygulaması ve birde paranoks fitil tedavisi söylemiş hemşireye . Oğluma birde boş 1000 gr lık dekstroz serum takıldı ve Efe hiperaktif bir çocuk serum varken zapdetmek imkansızdı . Dr. eve gidelim dedim izin vermedi acilde iki yanımda yatan zatüreli çocuklarla sabaha kaldar kaldık :((
Sabah tedaviyi reddedip hastaneden ayrıldık. Öğleden sonra oğlumda balgamı çıkaramaz tarzda artan öksürük oluştu boğulur tarzda öksürüyor.

Grip tedavinizi aynı şekilde uyguluyorum fakat 2 günde düzelme göstermedi , ne yapma lazım bilemiyorum . Oğluma Bronşit teşhisi koyuldu ve nöroloji dr. havalenin ateşle olduğu için hemen antiepileptik ilaç başlamanın yanlış olduğunu 4-5 yaşına kadar ateşlendiğinde havaleye yatkınlığı olacağını söyledi.

Demir eksikliği anemisinin havale ile ilişkisi var mı ?
Ferritin 8.63 Mcv 66
Çok yazdım ama oğlumun iyileşeceği yerde daha da kötüleşmesi canımı çok sıkıyor ...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117262
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2011 Saat 02:40
En dogrusunu yapmissiniz. Hastanenin futursuzluguna bakin; WBC; 4.5 gibi normalin altinda bir seviyede, hadisenin VIRAL oldugunu bas-bas bagiriyor ama, muhteremler Novosef'i dayamaktan cekinmiyorlarbir de ustune serum bagliyorlar (performansin gozu kor olsun). Allah bu hastanelere dusenlerin yardimcisi olsun. Soylediklerinin zerresi dogru degil. Yarin aksama( 30 aralik) kadar atesiniz surebilir. Bugun nezle akintisi ve oksuruk baslamis olmali. Sadece benim Grip icin soylediklerimi uygulayin.  HGB 11 iken anemiden bahsedilemez, sacmaliyorlar.
Yukarı Dön
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2012 Saat 23:13

Hocam ; ateşi toplamda 24 saat sürdü , benim sormak istediğim 38' ile neden 2 defadır havale geçiriyor ? ateşi aslında yokmuş gibi hissediliyor ama birden yükseliyor, hastanede gece 38.8 ölçtüğümde dudakları kurumuştu ...

Aslında bende biliyorum bronşit olmadı ama havaleden korktuğum için başka dr. yazdığı azitro 200 ml lik şurubu kullandım :((  Birde kendim eczaneden Viksvapodry şurup aldım onu kullanıyoruz sanki boğularak öksürdüğünde ateşi çıkıveriyormuş gibi ...
Son sorum ise , babamız uzun dönem asker 7.5 ayı kaldı bitirmesine , babanın olmayışı havaleye yatkınlığını artırır mı ?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117262
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2012 Saat 02:43
Benim "Ates ve Tedavisi" makalemi yazarlar bolumunde okuyun. Orada neden havale geldigini anlatiyorum. Vicks'in surubu sart bir ilac degil. Limonlu bal kullanin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.