|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Nalan Gökçe ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nalan Gökçe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Oca 2016 Saat 20:24 |
Merhaba hocam
Sizlere daha öncede yazdim, sizi ailece çok seviyoruz. Biri 5 Yaşında preschoola giden oğlum diğeri 4 aylık kızım var. Oğlumla ilgili çok tavsiyelerinizi aldık Allah Razı olsun, şimdiki sorularım kızımla ilgili olacak: Oğlum preschool dan aldığı mikropları eve getiriyor. Kızımın 4 ayda 4. Gribi. Bu seferki beni endişelendirdi kütür kütür öksürüyor. Sizin makalenizi okudum bal limon karışımını limonata şeklinde Yaptım verdim. Yine de emin olmak için size yazmak istedim. 1- bal limon karışımını nasıl yapmalıyım ve ne miktarda vermeliyim? 2- Öksürük için yapılacak baska bişey var mı? 3- anne sütü alıyor sadece akşam yatarken 2 ounce formula veriyorum. Kızım hastayken anne olarak anne sütününün tedavi edici özelliğini artırmak için nasıl beslenmeliyim? 4- Boston ABD de yaşıyorum. 4 aylik kizima vitamin supplementine ne zaman başlayalim ve hangi vitaminleri verelim? 5- kızımda doğuştan sonra fark ettiğimiz iki tane mongolyan spot var biri kuyruk sokumunda diğeri sağ kalçada ilk çocukta yoktu bizde de yok ne zaman geçer ? 6- kızım bazen tek Gözünü biraz daha kısarak bakıyor bu durum normal mi? 7- Bebeğin boyunun uzun olması için ne yapmamız Lazım; söylemesi ayıp bizim boylar kısa da onlar bari uzun olsun diye soruyorum, balık Yağı tavsiyeniz var mı bunun için? 8- grip mikrobu kendini sürekli yenilediği için geçirdiği bu gripler bebeğimin bağışıklığını güçlendirir mi yoksa boşuna mı geçiriyor? Oğlumun mikroplarından etkilenmesini nasıl azalta biliriz? Bu arada Hocam siz ABD nin hangi eyaletinde bulunuyorsunuz? Şimdiden çok teşekkür ederim bu Kıymetli vaktinizden bu gariplere de zaman ayırdığınız için. Çok ama çok dua ediyorum Rabbim uzun ve hayırlı sağlıklı Ömür versin diye size biz sizi çok seviyoruz görmediğimiz duymadığımız yüzyüze tanışamadığımız halde, bu sevginin kaynağı sizsiniz Hocam, o Anadolu hâliniz o çağı bilen hâliniz siz bütün güzellikleri bilgileri toplamışsınız içinizde ne mutlu bize sizin gibi Türk doktorumuz var😂😀 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120816 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Limonata seklinde verin. Miktar ve oran onemli degildir. 2- Yoktur. Oksuruk, vucudun savunmasidir, keserseniz, hastalik akcigerlere iner. Limonlu bal, oksuruk etkisini arttirdigindan oksuruk azalir. 3- Anne sutune devam edin, beslenme ile bagisiklik artmaz... Sadece kotu beslenenlerde bagisiklik zayiflar. Bu demek degildirki, normal insanlar daha fazla yerse bagisiklik daha da artar!!
4- Gunde 1000 unite Dvit3 verin. Diger vitaminler o kadar onemli degildir, versenizde olur, vermesenizde. 5- En gec; 10 yasina kadar gecerler. 6- Normaldir. 7- Ergenlik bitene kadar gunde en az 600 ml sut icirin. 8- Yapabileceginiz bir sey yok, oylede gecirecek, boylede!! Proteinli besleyin. Arizona'dayim.
|
|
![]() |
|
Nalan Gökçe ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nalan Gökçe
Hocam değerli cevaplarınız için teşekkür ederim...Keşke daha yakın olsaydık bir ziyaretinize gelirdik😌
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nalan Gökçe
Hocam kolay gelsin; beş yaşındaki oğlumun iki gün önce kulağı ağrıdı aynı zamanda devam eden bir grip Rahatsızlığı vardı ancak sanki yeniden tekrarladı... Kulak damlasını verdim ancak Ağrı geçmedi. bugün Boston da çocuk doktoruna gittik poposundaki sivilceler için bize kortizonlu bir krem verdi size adını sonra yazarım kulaklarına baktı muayenede Sıvı var dedi ve antibiyotik verdi on günlük; tabi bizim dört aylık bebekte öksürünce ona da baktı ve bebeğin de kulağında Sıvı Oldugunu söyledi ve ona da antibiyotik yazdı on günlük Ağrı olursa tylenol verin dedi... Şimdi ben bebeğe limonata yapıyorum arada balgam kusuyor. Bebiş arada inliyor ama genel olarak durumu iyi biraz iştahsız, doktor ciğerlerinde sorun yok dedi...
1- bebeğe limonataya devam edelim de antibiyotiğe başlayım mı? 2- bebek için gerekirse antibiyotik yerine bactrim şurup kullanılabilir mi, kullanılırsa ne kadar Olmalı ( şurubu Türkiye'den getirdim)? 3- Oğluma antibiyotik başlamayacağım onun yerine iki gündür illadin damla veriyordum Ağrı geçmediği için yanında bactrim veriyorum ne kadar bactrime devam edeyim? Sizin baska sorunuz ve öneriniz var mı? Teşekkürler hocam |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120816 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN; Kulak agrisi oldugunda, ASLA Kulak damlalarini kullanmayin... Hicmi eski yazdiklarimi okumadiniz!! 1- Limonlu bal; ancak oksuruk olursa kullanin. 2- SAKIN, ne verilen Antibiyotigi, nede Bactrim'i kullanin, hicbirine gerek yok. 3- Kulak agrisi oldugunda; DAIMA, Iliadin damla kullanin.... Sirt ustu yatarken damlatilacak. Spreyleri kullanmazsiniz. Serum fiz: fiskirtmayin, basinc uygulamayin. DAMLA yapilacak... Kulak agrisi icin Bactrim 5 gun verin. Lutfen eski konulari okuyun. Bunlar defalarca anlatildi. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Oca 2016 Saat 22:07 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nalan Gökçe
Hocam özür dilerim yanlış yazmışım kulak damlası değil illadin burun damlasını yazacaktım, biraz bunalıma girdim ikisi birden olunca dikkat eksikliği tekrar özür dilerim...
Oğluma illadin damla iki gündür verdim Ağrı geçmedi ama artmadı da Boston daki doktor Sıvı var dediği için sizin Bahsettiğiniz bactrim veriyorum devam diyorsunuz beş gün içireceğim aynen antibiyotiksiz devam edeceğim... Peki dört aylık bebek için bactrim olur mu nasıl olur;onda bi huzursuzluk görmedim sadece arada inliyor bir de küt küt öksürüyor, doktor ona da kulakta Sıvı var dedi ben burnu açık olsa da ara ara serum fizyoloji veriyorum limonataya devam ediyorum da bactrim kullanayım mı bebeğe,kullanırsam da nasıl kullanayım onu bilemedim😌 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kulakta sivi olsa, aninda cocuk yeri-gogu agridan yikar. Agri olmuyorsa, Iliadin gerekmez. 4 aylik icin, Gerektiginde, Bactrim kullanilir da, bu durumda gerek yok. Sadece; Serum fiz, Limonlu bal kullanin, basucuna, durulu mendil arasina, findik kadar Vicks koyun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nalan Gökçe
Hocam tekrar özür dilerim hiç cevap yazmayın yeniden yazınızı okuduğum da her şeyin yanıtı olduğunu gördüm. Bebek için öksürükte limonata burun tıkanınca damla halinde serum fizyoloji olarak anladım😌😌çok çok Sağolun Allah Razı olsun, bu doktoru değiştirelim mi yani beni şaşırttı😈
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|