Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
egeliyim
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 52
|
Konu: 4 yaşındaki çocuğa 4 tomografi 2 röntgen Gönderim Zamanı: 14 Haz 2013 Saat 04:01 |
Hocam Merhaba, 1 hafta önce oğlum kaydırağın tepesinden düştü ve kafasını yere çarptı, hemen kustu, acile gittik, tomografi çekildi, kırık ve epidural hematom tespit edildi.(bilici açıktı, konuşabiliyordu) 1 saat sonra tekrar tomografi çekildi:( kanamanın artmadığı ama artabileceği söylendi, ambulans ile nöbetçi beyin cerrahı olan bi hastaneye gittik, 3 gece orda kaldık ve 3 gün içinde 2 tomografi daha çekildi, kanama artmadığı için taburcu edildik.Bu arada boynunu oynatamadığı için 2 kere de boyun röntgeni çekildi.(1de iyi görememişler, 2.yi istediler)
1.sorum: henüz 4 yaşında olan çocuğa 4 tomografi, 2 röntgen çekilmesi gerçekten gerekli miydi sizce?(başka yoldan anlaşılmaz mı kanama ya da boyundaki hassasiyet)
2.sorum: bilgisayarlı tomografinin normal bi röntgen cihazından 100 kat daha fazla radyasyon yaydığını okudum, bu kadar fazla radyasyona mazruz kalan oğlumda kanser riski çok arttı diye düşünüyorum, çok korkuyorum, bu konuda siz ne söyleyebilirsiniz?
3.sorum:röntgen sonrası boyunda açılma var(ne demekse nette bulamadım) dediler ve boyunluk verdiler, ama ne yaparsan yapayım oğluma taktıramadım, boynunu 1 haftadır pek oynatamıyor, dokununca acıdığını söylüyor, bu durum kendiliğinden geçer mi? tekrar dra götürsem boyunluk dışında bi çaresi var mı?
ÇOk sordum biliyorum ama malesef hastanedeki drla iletişim kurmak çok zor, soruyu bile tam dinlemeden kestirip atıyo:( Allah sizden razı olsun, her sorumda aydınlatıyorsunuz beni ve diğer anneleri
|
ege'nin annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120659
|
Gönderim Zamanı: 14 Haz 2013 Saat 12:34 |
1-Hiçbir RÖNTGEN VEYA TOMOGRAFİYE GEREK YOKTU. Tomografi, ancak ameliyat edilmesine gerek olan durumlarda yapılan bir tetkiktir. Kafada kırık veya hematom tesbit edilse ne olacak? Eger bu durum varken; "nörolojik arazlar" ( Şuur kaybı, Sara nöbeti gibi nöbetler, kalp ve solunum durması) yoksa, bunların hiçbirisine gerek yoktur, zira bu arazların olmadığı durumlarda, kafada kırık olsada-olmasada bir şey yapılmayacak.
2- Boyun RÖNTGENİNE' DE GEREK YOKTUR, zira boyun kemiklerinde bir kırık olsa idi, düştüğü anda çocuk kaybedilirdi. Çocuk yaşıyor veya boyundan aşağısı felçli değilse, tetkik edilmesine de gerek yoktur.
3- Evet, baya yüksek oranda, Röntgen ışını aldı (radyasyon değil).. Tomografi ve Röntgen cıhazları; X-IŞINLARI İLE çalışır. Radyasyon, SİNTİGRAFİ tetkiklerinde ve KOBALT tedavilerinde vardır. Şimdiki doktorların bunlardan bile haberleri yoktur.
4- Çocuğu rahatsız edecek kadar "Boyun ağrısı" yoksa; boyunluk gerekmez. eğer; "Boyun fıtığı" deselerdi, kullanması şarttı..
|
 |
egeliyim
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Haz 2013 Saat 23:51 |
Cevabınız için teşekkür ederim. Gerek yokken çocuğumu 4 kere tomografi 2 kere röntgen çektiren drları Allaha havale ediyorum. Peki hocam kanser riski normal bi insana göre ne kadar artmıştır? Röntgen ışınlarını vücuttan atma / azaltma gibi bi şansımız var mı? (zencefil mi zerdeçal mı bişey önerdi arkadaşlar)
|
ege'nin annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Haz 2013 Saat 09:53 |
Aldığı aşırı "X-ışınları" ile Kanser olma riski, her şahısta farklıdır. Bunu bilemeyiz. En azından 2-3 sene geçmeden, çok gerek olmadıkca bir daha bu tetkiklerden yaptırmayın. Tiroid kanseri olma "RİSKİ" , evet biraz arttı. Ama bunu geriye çeviremezsiniz. Öyle otlarla, çer-çöple de bunu önleyemezsiniz. Sanki bütün dünya aptal, sadece bu insanlar çok akıllı, X-ışınlarının kötü etkilerini tedaviyi keşfetmişler gibi saçmalalar. Tekrar belirteyim. Buradaki kötü etki; X-ışınları ile olmaktadır. Radyoaktivite (Radyasyon) ile değil.
|
 |
egeliyim
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2013 Saat 09:41 |
hocam dün oğlumun kontrolü vardı, hastanede bu kez başka bi dr vardı, oğlumun genel durumu gayet normal, sadece boynunu oynatırken biraz zorlanıyor, dr bey sadece oturduğu yerden bakarak, muayene etmeden boyun için mr ve tomografi istedi,(ikisine de istemesi garip değil mi? )üstelik 10 yaş altına anestezi omadan yapmıyorlar diye biliyorum, anesteziyle mi mr çekilecek dedim, yok anesteziye gerek yok, durursa çekeriz, durmazsa çekmeyiz bi deneyelim dedi, durmayacağına eminim oğlumun, ben çektirmek istemediğimi söyledim, zaten defalarca çekildiğini ,çok miktarda röntgen ışını aldığını söyedim, o da bunların karı zararından fazladır dedi, felç geçirebilir vs gibi şeyler söyledi, az da olsa bu ihtimal var mı hocam? şu an gayet iyi görünüyor, boyunu da gün gçtikçe düzeliyor, neşesi ,yeme ,içme,oynama eskiye döndü, ama felç diyince korktum, ne yapmalıyım sizce?size güvenim tam haocam, siz ne derseniz onu yapacağız
|
ege'nin annesi
|
 |
egeliyim
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Haz 2013 Saat 00:51 |
hocam sizden cevap alamayınca üniversite hastanesine götürdüm(eşimin ısrarıyla), boyun için sizin söylediklerinizin aynısını söylediler, iyi ki sizi dinleyip anestezi verdirip mr falan çektirmemişiz. ama tekrar bbt istediler (epidural hematomdan dolayı) hocam olayın üstünden 3 hafta geçti neredeyse, kanama artmadı zaten önceki çekilenlerde, şimdi neden istiyorlar, çocuk turp gibi maşallah.epidural hematom ağır değilse emiliyormuş kan zaten, şimdiye kadar emilmiştir değil mi hocam? eşimi ikna edemiyorum, sizin cevabınıza güvenir, yarın bbt randevusu var, nolur cevap yazın da gitmeyelim hocam randevuya
|
ege'nin annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Haz 2013 Saat 09:41 |
SAKIN, hiçbir tetkik yaptırmayın. Bu sahtekarların akılları fikirleri, hastadan tetkik isteyip, "performans" kazanmakta. Bu sahtekarlıkların bu boyutlara gelmesinde en büyük suçlu, Sağlık bakanlığıdır.
Epidural hemetomlar; araz vermedikleri sürece, hiçbir önemleri yoktur, bu saatten sonra ne felci olacakmış! Olsa idi, o anda olurdu. HİÇBİR TETKİKE DE GEREK YOKTUR. Bu sahtekarlardan uzak durun. Bunlarda bırakın, ilimi, biraz insanlık, biraz namus ola, bu rezillikleri yapmazlardı. Sakın, BBT filan yaptırmayın, zaten çocuk anormal derecede X-ışını aldı, TİROİD KANSERİNE davetiye çıkarmayın... İnşallah, diğer üyeler de bu kepazelikleri okurlarda, benzer tuzaklara düşmezler.
|
 |