Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 5 aylık kızımda reflü ve kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

5 aylık kızımda reflü ve kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cennettekus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cennettekus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 5 aylık kızımda reflü ve kusma
    Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2022 Saat 23:23
İyi günler Kadir bey, kızım 3,100kg dogduşuan 5 aylık ve 6,500 kg.  Yaklaşık  2-3 haftalıkken başlayan şiddetli kusması hız kesmeden devam ediyor. Sadece anne sütü alıyor. Pylor stenozu yok elle muayene edildi ve zeytin büyüklüğünde bir yumru olmadıgı icin yapılacak birşey yok kendiliginden gecmesini beklicez dedi doktor ancak öyleki emzirdikten sonra dik tuttuğum an gazını cıkarmaya fırsat kalmadan hepsini kusuyor bazende süt agzına geliyor geri yutuyor bogulacak gibi oluyor. Mide kapakcıgında gevşeklik olabilirmi? Bunun icin ne yapmam lazım ne tavsiye edersiniz?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119245
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2022 Saat 09:04
3.1kg doğmuş bir bebek, 5. ayda 6.5kg geliyorsa, bir hastalık yok, teknik arıza var demektir. 
Sebeb; aşırı yedirmeniz. 
Gazını iyi çıkarmadığınızda, alttan çok gaz çıkarır, hiçkırık çok tutar ve karnından gurultu sesleri gelir.
Artık; 5 aylık olmuş, dönmeye de başlayan bir bebekte bu zamandan sonra gaz olmaz. Gazın sebebi 
hareketsizliktir.
İlk sayfada; Yazarlar kısmında: "Yeni Doğan Bebek Özellikleri" makalemi okuyun. 
Memede kalış süresi artık 2-3 dakikaya inmiştir. Daha uzun emzirmeye kalkarsanız, kusar. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cennettekus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2022 Saat 13:33
Hocam sadece emziriyorum. Gün içerisinde 4 saatte bir gece uykusundada 5 saatt bir ağladıkca emziriyorum,  ama ne olursa olsun her durumda kusuyor özellikle oturur pozisyonda. 9 ve 10 yaşlarında iki cocugum daha var onlarıda sizin tavsiyelerinizle büyütmüştüm ama onlarda hic kusma olmadı daha kilolu bebek olmalarına ragmen. Bir sıkıntı oldugunu hissediyorum azda emzirsem cokta emzirsem kusuyor kustuktan sonrada süt agzına geliyor boğulacak gibi oluyor ve öksürüyor. Bunu engellemek icin tavsiyeniz varmı? Ek gıdaya gecince gecermi? O kadar yoruldumki kusmasından 😞 

Düzenleyen cennettekus - 05 Eyl 2022 Saat 13:34
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2022 Saat 14:02
Anne sütü varken, sadece anne sütü verilir. Yetmediğinde, ek gıda düşünülür.
Bir öğünde tek memeyi vermeyi bir deneyin. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cennettekus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2022 Saat 16:29
Zaten dönüşümlü emziriyorum tek meme şeklinde. İlac, damla, ne fayda eder kusmasına? Doktor emzirdikten sonra sütümü 30 ml sağıp kıvam koyulastırı ( bebelac thickener)ile karıstırıp kasıkla vermemi söyledi ama tiksiniyor yemiyor onu. Emzirdikten sonra hemen kucagıma alırsam hepsini kusuyor 10 dakika bekliyorum sonra parca parca cıkarıyor mide kapakcıgı mı tam kapanmıyor neden böyle? Bu arada gaz sancısı olmadı, cok hareketli bir bebek zaten. Ben kusmasını engellemek icin ek gıdayı sordum eğer kusmasa gittiği yere kadar sadece emzirmek istiyordum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2022 Saat 16:47
O ilaçların tamamı 1 yaşından önce kullanılamıyor. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Eyl 2022 Saat 16:50
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.