Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 6 yaş dis
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

6 yaş dis

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayyssee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayyssee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 6 yaş dis
    Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 13:33
İyi günler hocam kızım 4 yaşına 1 ay kaldı, 1 hafta önce atesi cikti kendiliğinden tekrar düştü, bu carsamba gecesi çenem ağrıyor kulağım ağrıyor diye ağlayıp durdu atesi yoktu ama ağrısı dinsin diye dolven verdim, persembe günü kreşe gitti oglen gibi atesi çıkmış okulda aldım geldim, o gece ateşli bi şekilde yatti ertesi sabah kalkti atesi düşmüş kendiliğinden dun  aksam yattıktan sonra yine atesi çıkmaya başladı maksimum ates 38.9 çıkıyor, kulağı ağrımasın diye bu arada iliadine başladım, bugun sabah da dişim ağrıyor dedi, dişin ağrıdığı taraftaki kulak ağrıyor, diş doktoruna goturdum bu arada 6 yas disinin erken çıkacağını söyledi ara ara ateşinin çıkabileceğini söyledi, normal cocuk doktoruna goturdum boğazı temiz ama kizarik beyazlık yok dedi, kulağında orta kulak iltihabı var dedi, dis etlerinin de normal olduğunu söyleyip bastı antibiyotik calpol 🤣🤣🤣🤣🤣 almadım tabi başlamadım da ama 6 yas disi bu kadar erken çıkar mı? Çıkarken ates yapar mı? Anadolu yakasında önerebileceğiniz cocuk dış doktoru var mıdır? Bu arada atesi 37.1 düşürmüyorum, poposunda döküntü var, daha once el ayak hastalığı geçirmişti onun gibi değil de pişik gibi sıcaktan oldu sanirim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119008
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 14:13
1- Dişler çıkarken ateş yapmazlar.. Bu bir hurafedir.  Ateş yükselmesi; dişlerin hızlı çıkmasına sebep olur. Zira 
ateş yükseldiğinde metabolizma da yükselir. 
2- Kulak ağrısı olmayan bir çocukta, "Orta Kulak İltihabı" teşhis eden doktor şarlatandır! 
Ayrıca da, "Orta Kulak İltihabı" iltihab değildir. Bunu da dünyada bir tek Türk doktorları bilmezler. 
3- Antibiyotik için: Ateş+Koku+Pas işaretlerine bakın. 
Göztepe'de Marmara Ünüversitesi Diş Hekimliği 'ne başvurun.  

Yukarı Dön
ayyssee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayyssee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 15:00
Kulak ağrısı var hocam, kulağının ağrıdığı yerdeki dişinin ağrıdığını söylüyor azi dişinin arkasındaki boşluk olan yerde, dokundum evet orası diyor, disleri çürük değil bu arada 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 18:33
Emin olmak için; İliadin damlayı kullanın, ağrı geçerse, "kulak ağrısı" imiş deriz. Ağrı geçmezse, o zaman
 bir Diş hekimi görsün. 
Yukarı Dön
ayyssee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayyssee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 19:07
Agri geçiyor hocam, iliadin damlatinca atesi de dusuyor aksama doğru yine ateş başlıyor, burnu tıkalı da değil 🤷‍♀️ Marmara dis hastanesi goztepede değil de maltepede olabilir mi? 
Yukarı Dön
ayyssee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayyssee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 22:42
Yine yazıyorum kusura bakmayın hocam ama aksam 7 gibi iliadin damlattim 8de uyudu 1 saat sonra kalkti çenem ağrıyor kulağım ağrıyor diye ağladı mecburen dolven verdim, sanirim dişlerde sorun 🥺🥺
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2022 Saat 09:04
Semiha Şakir okulunun yanı!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.