Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 73 günlük bebek ve uykusu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

73 günlük bebek ve uykusu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aabut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 139
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 73 günlük bebek ve uykusu
    Gönderim Zamanı: 27 Haz 2019 Saat 02:13
Hocam merhaba. 73 günlük bir kızım var. 2780 gr 50 cm doğdu ve şu an 58 cm 4850 gr. Gündüz uykusu neredeyse hiç yok, sabah 4:30 5:00 gibi uyanıp emip tekrar uyuyor ve 8:30 gibi uyanıyor , 2 saatte bir emiyor, arada memede veya omuzda uyuyor, yatağına koyunca uyanıyor. Yüzüstü haricinde de uyumuyor. Gazını genellikle çok rahat çıkarıyor omzumuza koyup gezdiriyoruz. Kızım akşam 19:00 20:00 gibi uyuyor ve gece saat 02:00de dahi uyanmıyor ve bu nedenle ben onu uykusundan uyandırıp emziriyorum çünkü korkuyorum. Hiç acıkıp uyanmayacak gibi uyuyor, emin olamadığımdan uykudan uyandırıyorum. Sizce nasıl yapayım? Acaba bu kadar uzun uyuması normal mi? Teşekkürler şimdiden hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2019 Saat 09:41
Sakın Türk doktoralarına inanıp, askeri-yatılı okul talebesi muamelesi yapmayın. Canı ne zaman isterse
uyur, ne kadar isterse o kadar uyur ve ne zaman istese o zaman uyanır.
Bilmeniz gereken, yaş ilerledikce günlük uyku süresi giderek azalacak ve gündüz uykuları tamamen yok
olacak.
Gereksiz yere uyandırıp beslerseniz; altın sarısı olması gereken kaka yaşil renge döner. Çok yemekten
 olan hazımsızlık sancıları, gaz sancılarından beterdirdirler.

Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2019 Saat 14:14
Teşekkür ederim hocam :)
Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2019 Saat 16:31
Hocam bir sorum daha olacak inşallah cevaplarsınız. Kızımın uykusundan bahsetmiştim, gündüz uyumadığında resmen çığlık çığlığa ağlıyor boğazlıyormuşum gibi. Altını alırken de aynı. Aralarda bazen durduğunda gülücük de atıyor, emmesi de iyi olduğundan bir hastalığı yoktur diye düşündüm hep. Ateşi de yok. Sadece atlet ile dolaşıyor. Ama çok yıpratıcı oluyor çünkü ciddi bir ağlaması var. Bir sıkıntısı mı vardır acaba hastalık gibi? Gerçekten anneliğimi sorgulamaya başladım
Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2019 Saat 16:48
Biliyorum hocam dediğiniz gibi kimse bize gül bahçesi vadetmedi :) ama aç mıdır diye de kendimi yiyorum. Halbuki kakası da hardal rengi altınımsı. Ama saçını çekme huyu var yüzünü de tırmalıyor eli genellikle hep pençe gibi emerken beni de çizmeye çalışıyor. Elini keşfettiği içindir diyorum. Ama böyle rahat olayım derken allah korusun bir sıkıntısı varsa gözden kaçırmak da istemiyorum. Bir de kakası ve yellenmesi ciddi anlamda kokuyor. Anne sütü ile beslenenlerinki kokmaz diyorlar hep ama ben size danışmak istiyorum. Çocuk doktorlarına güvenemiyorum buradaki. En son gittiğim muayenehane doktoru sütün yetmiyor mama başla dedi. Kilosu da doğumda 2780 gr boy 50 cm şu an 76 günlük 4950 gr boy 58 cm. Ne yapacağımı şaşırdım. Sütümden kesileceğim diye korkuyorum artık.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2019 Saat 19:26
Anne sütü alan bebeğin kakası da, yellenmeside accayip kokar!!  Kim demiş, kokmaz diye? İlk çıkan kaka
(Meconinium) içeriğinde bakteri olmadığı için kokmaz, o dogru ama; 2-3 gün sonra  bir defa hakiki kaka
çıkmaya başladıktan sonra dehşet kokar.
Siz o doktoru dinleyeceğinize, bebeğinizin kakasına danışın.. Bebeğinizin kakası emin olun, o doktordan
 daha doğru bilgi verir.
Aralarda su teklif edin. Sıcaklar nedeni ile terleme sonucu su ihtiyacı artmış olabilir.

Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2019 Saat 19:53
Hocam iyi ki varsınız çok teşekkür ederim. Forumu inanın sayfa sayfa okuyorum, öğrendiklerimin haddi hesabı yok. Süper bir insansınız
Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2019 Saat 07:27
Hocam tekrar rahatsız ediyorum kızımda kilo kaybı oldu bi haftada 50 gr kaybetmiş çok endişeliyim neden olmuş olabilir ne yapmalıyım?hala kakası sarı cıvık idrarını çokça yapıyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.