|
9 aylık bebekte kabızlık sonrası kakada kan |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gkhan06 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2023 Saat 10:47 |
Hocam iyi günler,
9 aylık kızım var, doktor kontrolleri ve tavsiyesiyle azar azar 5 aylıkken katı gıdaya geçiş yaptık. 7 aylık olana kadar herhangi bir problemimiz yoktu ancak 7. aydan sonra kabızlık başladı ve devamlı kızım ıkanma halindeydi, aynı zamanda bu dönemde diş çıkarmadan dolayı çok huzursuzdu. Doktorumuzla görüştüğümüzde kabızlık için fitil verdi, fitil kullandıktan sonra kızım çok ağlayarak kakasını yaptı ama kakada mukuslu kan parçaları vardı. Sonrasında kakalarda olmadı. 3 gün önce yine kabız olunca tekrar fitil verdik ve aynı şekilde ağlayarak kakasını yaptı ve kakada mukuslu kan parçaları vardı. (Fotoğraf olarak ekledim) Aynı gün içinde yaptığı kakalarda yine kan vardı. Kızım hiç mama kullanmadı hep anne sütü aldı, hala da devam ediyoruz hiçbir huzursuzluğu kızarıklığı halsizliği yok çok şükür ama kakada kan olunca canımız sıkıldı. Ne yapmamızı tavsiye edersiniz? Yazılarınızı okudum acaba çok yedirmeye başladık ondan mı oldu yoksa 5.-6.ayda ters etki yapmayan yoğurt mu alerji yaptı bilemedim. Tavsiye verirseniz çok sevinirim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118904 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Süt ve yoğurt allerji yapmaz.. Türk doktorlara inannıp da; Allerji ile hazımsızlığı karıştırmayın.
Süt ve yoğurdu hazmedememe durumu, yaş ilerledikce kaybolur. Ek gıdalar, çocuk 7 aylık oldu diye başlanmaz!!!! Benim takip ettiğim 6 anne tam 2 sene sadece anne sütü verdi. Sakın doktorlara inanıp da gereksiz yere ek gıda başlamayın. Ek gıda başlanacağı zaman ilk olarak; 50ml kutu sütü verilir. Bir problem (hazımsızlık) olmazsa, miktarı ve sayısı arttırılır. İlgili makale ve Forum yazılarımı okuyun. Çocuk ek gıda istemiyorsa, sakın (doktor söyledi diye) ek gıda VERMEYİN! Zaten kakasının görünümü, çok yeme kakası! Süt dişleri çıkarken hiçbir zaman rahatsızlık vermezler. Tamamı uydurmadır. Rahatsızlığı sadece; 20 yaş dişleri, o da bazen yapabilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Eyl 2023 Saat 13:36 |
|
![]() |
|
gkhan06 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Değerli bilgilendirmeniz için teşekkür ederim Hocam iyi çalışmalar
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|