Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Acil lütfen...kızım rotavirüs mü oldu?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAcil lütfen...kızım rotavirüs mü oldu?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 210
Mesajın Direkt Linki Konu: Acil lütfen...kızım rotavirüs mü oldu?
    Gönderim Zamanı: 26 Oca 2011 Saat 16:28
merhabalar doktor bey...kızımız 21 aylık..ve dün gece 10 dan beridir ne yese kusuyor.su bile içse kusuyor...bunun için gece uyumadı neredeyse 15-20 dak.ara ile kustu...eski maillerinizi de okudum,9-10 saat sonra da dediğiniz gibi isal de başladı...ama başka hiçbir belirti yoktu.yani ateş falan yoktu...isalden sonra kusma geçebilir diye bekledik fakat yine geçmedi,zaten hiçbirşey yemiyor ama emdiği sütü kustu,içtiği suyu kustu...
    biz de rotavirüs olabilir diye hemen hastaneye götürdük sabah 10 buçuk gibi....hastanede çok az ateşi de çıktı....doktor mikrop kapmış olabileceğini söyledi...ve kusmasının geçeceğini söyleyerek METPAMİD isminde bir iğne verdi...aslında sizin kendiliğinden daha çabuk geçer ilaç kullanmayın dediğinizi biliyorum..ama kıyamadım bu sefer doktor bey durumu çok kötüydü,kucağımda baygın gibi yatıyordu..iyi mi yaptık bilmiyorum ama dayanamadık yaptırdık...sonra şu ilaçları verdi..ama yine size sormadan kullanmak istemiyorum...
 1. FLAGYL şurup
 2.  SUPRAX
 3.METPAMİD şurup(bunu sadece 3 gün kullanın kusması geçmezse dedi)

doktor bey,ben hala emin değilim,kızımız rotavirüs değildir değilmi,sadece mikrop kapmıştır değil mi???şimdi bu ilaçları kullanmalımıyız...yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın ama herşeyi anlatmak istedim...şimdiden çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2011 Saat 20:04
doktor bey şunu eklemeyi unutmuşum:
 sabahtan bu yana hiç kalmıyor durmadan yatıyor ve uyuyor...gözleri yarım açık halde ve ağzında kuruluk var dudakları beyaz ve kuruluktan birbirine yapışmış halde....

bir de doktorun bu METPAMİD isimli iğnenin kusmayı 5-6 saat kadar engeller,bu arada bol sıvı alsın demesine rağmen,arkasına hemen 2 defa daha kusma oldu...
   ama daha sonra ara ara emzirdim,ve su verdik,çok şükür ondan sonra kusma olmadı...serum tedavisinin gerekli olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz? (şu ana kadar 24 saat geçti ve 4 defa isal yaptı fakat hem çok su giydi , hem de çok yaptı...yaptığı isal sırtına kadar geçti ,rengi de sarı renkteydi.)  
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2011 Saat 21:18
doktor bey biraz önce  ölçtük ateşi 39.1'e çıkmış...çok endişelendik...1 ölçek calpol vermiştik arkasına hemen yine fışkırtarak kustu.:-( 
biraz sonra yarım ölçek daha vermeyi deneyeceğiz...durumu hala aynı yani hala uyuyor...
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2011 Saat 12:41
doktor bey lütfen acil cevabınızı bekliyorum...
Yukarı Dön
dhurnali Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2011 Saat 11:00
merhabalar...kızımızı dün götürdük acile..ve rotavirüs çıktı malesef...serum taktılar hemen...serumdan sonra gözelerini açtı çok şükür...kendine geldi...sizin de dediğiniz gibi tek yapılacak şey kaybettiği sıvıyı yerine koymakmış...şimdi de bol bol sıvı şeyler veriyoruz...
   Aslında çok aciz varlıklarız öyle değil mi..kızımızı öyle  o halde görünce nasıl üzülüyordum..elimizden de hiç bişey gelmiyordu..çok şükür şimdi iyi sayılır..Rabbim hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın...mesajınız için çok teşekkür  ederim.hoşçakalın...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2011 Saat 12:52
İshal başladıktan sonra, kusma devam ederse, bu viral ishaldir. Özel bir tedavisi yoktur, su kaybının önlenmesi yeterlidir. Gördüğünüz gibi, ilaçlar, iğneler bir işe yaramadı..
( Not: Geç cevap için özür dilerim, bugünlerde hasta fazlalığı nedeni ile maillere sıra gelmiyor. Birde aralarda tekrar tekrar sorulan sualler olunca, mühim olanlar arada gecikiyor.. Sual soracaklar, eski mailleri iyi tarayıp öyle sual sorsalar, bu aksamalar olmaz.)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.