| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zeynepsena
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 94
|
Konu: acill (grip) Gönderim Zamanı: 16 Ara 2012 Saat 03:40 |
|
hocam kızım 5 aylık.ferber yöntemiyle uyutuyorum.düne kadar hep biraz ağlar uyurdu.dün biraz fazla ağladı..ve dayanamayıp kucağıma alıp emzirdim.sonra ağız dolusu kustu.çünkü ilk defa böyle kusuyodu.büyük insan gibi.neyse zar zor uykuya daldı.1,5 saat sonra tekrar laktı emzirdim.ağlıyo sürekli.ateşi var .ne yapalı acile götürelimmi.evde 5 yaşında kızımız da var.geceyi bişekilde geçirebilirmiyiz .ateş düşürücü verelimmi ne kadar
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 121227
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2012 Saat 19:04 |
|
5 aylik bir cocukta ates oldugunda gostermeniz hatta bir kan sayimi yaptirmaniz iyi olur. Genellikle bu aylardaki hastaliklar; Gripal hastaliklardir. Eger; burnunda akinti, gozlerde yasarma, hapsirma varsa, Grip demektir, sakin antibiyotik vermeyin. Birde benim son makalemi okuyun.
|
 |
zeynepsena
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2012 Saat 20:02 |
|
hocam ateş yok şimdi ama hiç susmadan ağlıyo dün geceden beri çıldırmış gibi.acile götürdük gündüz şöyle bi baktı .boğazları kızarmış dedi.tabi antibiyotik verdi.klomaks,calpol dolven verdi.yani anlıyacağınız hiç bi teşhis koyamadı.yarına kadar bekliyecez kendi drmuza götürcez.dediğiniz gibi grip olabilir ablamız kuru öksürük var iki hafta oldu.ama çok ağlıyo.calpol verdim ateşi olmadığı halde yapabileceğim başka bişey varmı.uykuya dalamıyo.ağlıyo..çok yoruldum
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2012 Saat 20:05 |
|
Agzi-yuzu akiyorsa, hapsirmalari ve gozde kizarma, yasarma varsa, kesin Grip. Bosuna ugrasmayin.
|
 |
zeynepsena
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Ara 2012 Saat 22:39 |
hocam bebeğimin burnu çok tıkalı.emzik alamıyo ememiyo.öksürmeye başladı.bol sf yapıyorum cold mix damlattım.başka burun açcı birşey varmı? birde sf bizim sprey şeklinde kullanıyoruz bunun zararlı olduğunu filan yazmışlar bazı sitelerde.kullanmamalıymıyım:
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Ara 2012 Saat 05:45 |
|
Serum fiz'e devam, sprey sekli zararli olsa idi, Saglik bakanligi musade vermezdi. Ucuz ilac ya, bazilari sevmez...
|
 |