Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Akmayan burun, geniz akıntısından balgamlı öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAkmayan burun, geniz akıntısından balgamlı öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 111
Mesajın Direkt Linki Konu: Akmayan burun, geniz akıntısından balgamlı öksürük
    Gönderim Zamanı: 21 Nis 2011 Saat 11:13
Hocam uzun bir aradan sonra yeniden merhaba.. Kızım 20 aylık 11,5 kilo 86 cm.. Ekim 2010 da grip aşısı yaptırmıştım.
5 gün evvel burun tıkanıklığı başladı. Eşlik eden ne ateş, ne öksürük, ne ishal ne de başka bi şikayeti yoktu. Burun spreyi ve serum fizyolojik kullanmama rağmen  burnundan dışarı hiçbirşey akıtamadım. Dün gece geniz akıntısından öksürmeye başladı, kusma ihtiyacı var gibi ama kusamadı da. geniz akıntısı çok yoğun, horlamaya döndü artık. Akıntısı ağzına geldiğinde yutmaya çalışıyor ama yutamıyor, kusmada kusamıyor. Çok ızdırabı var, sürekli ağzı açık ve salya akıtıyor, sesi kalınlaştı. Sabaha karşı ateşlendi. Ateşlenince Sağlık ocağına götürdüm. Boğazlarına baktılar ve faranjit dediler.

Prefix 250 2x1
Tylol cold  3x1
Mucolator 2x1
Rhinfant 2x2

Bense grip olduğunu düşündüğümden serum fizyolojik, ballı limondan başka birşey vermemiştim. Şimdi siz bana cevap yazana kadar, Tylol cold  ve Rhinfant kullanacağım hocam.
hndn
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120659
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 10:02
Sakın ha... Tek başına Tylol  kullanabilirsin ama "cold" formunda öksürüğü kesen, akıntıyı kurutan 3 farklı madde var. Bunlar bu etkileri ,ile anne-babyı memnun eder ama, 2-3 gün sonra çocuk öksüremediği için hastalık göğüse iner, "Astım" benzeri tablo oluşur.. Ondan sonrası tam perişanlıktır. Kesinlikle bunu ve benzerlerini çocuklarda kullanmayın.. Hatta hiçbir ilacı kullanmayın..Sadece benim anlattıklarımı uygulayın.Coldmix den çok fayda görürsünüz.  
Yukarı Dön
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 10:10
Hocam dediğim tylol coldu 1 kere verebildim tadı acı olduğu için 2. kez vermedim. 5 gün sadece burun tıkanıklığı sonunda ateşinin çıkması beni endişelendirdi (en fazla 38,3 ) ara ara inip çıkıyor, ateş düşürücü vermiyorum.Kulağına veya göğsüne inecek diye endişelendim ateşten dolayı. Burnu akmaya başladı, çok sık hapşuruyor, her hapşurduktan sonra burnunda ifrazat çıkıyor. Ben bu sabah Prefix 250 i açtım ama onu da içiremedim. Genel durumu bugün iyi gibi, yemek yemiyor. Dilinde beyazlık, kötü koku falan yok. Hocam grip mi bu ? Yoksa faranjit mi?
hndn
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 12:25
Grip geçiriyor, hiçbir ilaçsız iyileşecek.
Yukarı Dön
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 09:44
Hocam 3 gün aradan sonra yeniden merhaba.. Kızıma burun spreyi, bol ılık çay, sıvı verdim geçen süre zarfında. Şimdi gıcık şeklinde öksürükleri var. Halen çok iştahsız. Ballı limon vermeye çalışıyorum ama kaşıkta ne görse ilaç sanıp reddediyor. Bende çay şeklinde ıhlamurun içine bal ve limon katıyorum öyle içiyor.Bu şekilde etkinliği azalır mı? Bu dönemde yeniden ateşlenirse ne yapayım?
 Bende 2 gece evvel gece yarısı şiddetli boğaz şişmesiyle uyandım. Hafif halsizlik dışında başka şikayetim olmadı. Şimdi de yine hafif boğaz ağrısına geniz akıntısı eşlik ediyor, benimde burnum akmıyor balgam şeklinde kolay çıkartıyorum. Acaba benden yeniden kızıma geçer mi?
Teşekkür ederim hocam
hndn
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 12:39
Eğer, kızınızdan size geçti ise, tekrar kızınıza geçmez. Ki muhtemelen öyle. Bal limon ıhlamur içindede olur ama limonunu fazla koyun.
Yukarı Dön
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2011 Saat 09:15
Hocam doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun.
15 gün oldu kızım grip olalı, halen atlatamadı. Burnu bir türlü açılmıyor. Sürekli ağzı açık. Halen iştahsız. Balgamlı öksürüğü halen bitmedi. Burnuna serum fizyolojik bir de karbonatlı-tuzlu ılık su damlatıyorum. Halen ballı limonlu çaylara devam ama hiç iyileşecek gibi görünmüyor. Benim gribim de geçti derken dün akşam yine boğaz ağrısı başladı. Kendi dilim bembeyaz olmuş. Ateşim yada kırgınlığım da yok. Bu ne şimdi hocam? Bakteriyel bi enfeksiyon geçiriyor olabilir miyim ? Kızıma geçmesin diye ne yapmalıyım?
hndn
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 May 2011 Saat 09:08
Ateş olmadan antibiyotiklik bir durum olmaz. Korkmayın, artık havalarda düzeliyor, bu tip hastalıkları daha az göreceğiz. Kızınıza sizden bir şey geçmeyecek, merak etmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.