Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerji ilacı ve emzirme-acil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerji ilacı ve emzirme-acil

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tyche Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Konu: alerji ilacı ve emzirme-acil
    Gönderim Zamanı: 07 May 2013 Saat 12:34
doktor bey merhaba benim alerjik rinit ve alerjik geceleri uyutmayan öksürük şikayetim var kbb uzmanına gittim bana aircomb ve nazoster verdi. ancak kızımı emzirmeyi kesmemi söyledi dün ilacı içtim ve kestim ama kızım çok tepki verdi kesemedim yani. size sorum ben bu ilaçları sabah erken saatte alsam ve geceye kadar kızımı emzirmesem yalnız gece emzirsem anne sütüne geçen ilaç etkisini kaybeder mi yoksa kızıma bir zararı olur mu?
Yukarı Dön
tyche Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2013 Saat 12:37
doktor bey bir de kızımı üç gün önce 39 derece ateşle doktora götürmüştük birşey bulamadı ya sizin alerjik rinitten geçmiş ya da kulaklarında kir var o yapmıştır dedi augmentin 400 verdi 10 güne tamamlayın dedi bugün 3. gün ama kızım ishal oldu sizce ilacı kesmeli miyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117226
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2013 Saat 18:52
Kizinizin yasi yazilmamis. Ama meme emdigine gore; 1 yasindan kucuk olmali...Bu yasta bir cocuga; Aug..400 cok fazla gelir. Bu sebeple ishal oldu, hemen ilaci kesin.
Doktor'da bir sey bulamadigina gore, cocugunuz Grip geciriyor.

"-kbb uzmanına gittim bana aircomb ve nazoster verdi. ancak kızımı emzirmeyi kesmemi söyledi -" der,

Ama oksuruyor diye ayni ilaclari bu yastaki bebeklere vermeye cekinmiyorlar!!!
Madem anne sutunden gecen miktarlar dahi zararli, o vakit bu ilaclari bebeklere niye veriyorlar???
ColdMix denedinizmi?
Yukarı Dön
tyche Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2013 Saat 22:31
doktor bey kızım 22 aylık antibiyotiği kestim şu an bir sıkıntısı yok. 

ben de başka bir kbb uzmanına gittim o da bana aircombun bebeğim için zararlı olduğunu söyledi ve CREBROS adında bir ilaç verdi bunun anne sütüne geçse bile kızıma bir zararı olmayacağını söyledi iki gündür kullanıyorum ancak ben de hiç bir gelişme yok öksürükten ne uyuyabiliyorum ne de yemek yiyebiliyorum.

hamileyken pulmicort turbohaler kullanmıştım iki günde geçmişti öksürüğüm.

size bir sorum daha olacak şimdi bu kullandığım CREBROS tabletin kbb uzmanının söylediği gibi kızıma bir zararı yok değil mi?

ikincisi öksürüğüm geçmezse PULMİCORT TURBOHALER kullanırsam onun bebeğime bir zararı olur mu? 

ilgilendiğiniz ve endişelerimi giderdiğiniz için çok çok teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117226
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 04:13
Al birini vur otekine... Pulmicort; Kortizon oldugundan, gecici bir "Sahte iyilik hali" yaratir. Ondan sonra virusler vucuda yerlestiklerinden, acisi cok fena ve uzun surede cikar. Siz butun ilaclari kesin, oksurdugunuzde, sadece; Limonlu bal alin ve gece yastiginiza 2 damla ColdMix damlatin, sonucu goruselim.. Eski mailleri ve Alt Forum yazilarini mutlaka okuyun.
Yukarı Dön
tyche Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2013 Saat 13:21
tamam doktor bey teşekkürler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.