Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cem06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 94
Mesajın Direkt Linki Konu: alerji
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2010 Saat 09:25
merhabalar hocam,
sizin değerlendirmenize ihtiyacım var,oğlum 40 aylık 17kg 102cm,hışırtılı solunumu olduğundan kan testi yapıldı,wbc 8.6    hgb13.2    eo%18.8   ıgm120  ıgg784   ıge2030
karma alerjen33.3    hayvan epitel2 148   akarlar mıx 23.2   gıdamıx5 14.6
şu anda ventolin inhaler kullanıyoruz,bir haftada hışırtı geçmezse kortizonlu bir ilaç kullanacakmışız yine geçmezse singulaır ekliycekmişiz,deri testi yaptırmamız gerekiyormuş,hocam izleyeceğim yol ne olmalı,oğlum alerjik astımmı....
Yukarı Dön
cem06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2010 Saat 09:40
hocam eklemeyi unutmuşum ek gıdaya geçtiğimizden beri herhangi bir döküntü yaşamadık ,egzama olmadı,bana gıdayla ilgili bir alerji yaşadığımızı düşündüren bir şey olmadı,ama oğlum annemde kalıyor ve evde köpek var,akşamları kendi evimize geçiyoruz ama gün boyu köpekle beraber,fazla temasları yok ama yinede belirtmek istedim.Deri testi yaptırmak için sizden cevap bekleyeceğim.
çok teşekkür ederim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119589
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2010 Saat 13:22
Deri testi size bir şey kazandırmayacak.. Ne çıkarsa çıksın, aynı ilaçları verecekler. Teşhis doğrumu, onu görmeden bilemem.. Hışırtılı solunuma değil, nefes veriş sıkıntılımı ona bakıyoruz. Rahat nefes verebiliyorsa, ağızdan nefes aldığında "hışırtı" duyulmuyorsa, çocukta allerjik astım YOK demektir.
Yukarı Dön
cem06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2010 Saat 14:57
hocam maalesef hışırtı duyuluyor,bu kan sonuçlarına dayanarak ilaç başlarmıydınız,birde anti alerjik uyku setlerini öneriyormusunuz.....
çok teşekkür ederim....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119589
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2010 Saat 11:11
Tek başına "Bricanyl" 3x1 ölçek başlayıp, etkisine bakardım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.