Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alt ıslatma.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalt ıslatma.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: alt ıslatma.
    Gönderim Zamanı: 01 Mar 2011 Saat 17:18
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 3 yaşında, Çok uzun zamandır altını bezlemiyorum.10 ay oldu geceleri de bezlemiyorum.
Yalnız şu 10 gün içinde 2 yada 3 gece gece yatağını ıslatmış.Yapıncada kalkıp anne altıma yaptım diyor üzerini değiştiriyoruz.2 kerede gündüz koşup oynarken evin içinde yine altına yaptı çişini.Kesinlikle kızıp bağırmıyorum.Ama çok endişeleniyorum 10 gün içinde 2 kere gündüz 2 kerede gece olunca.Herhangi bir sorun mu vardır.Böbreklerde yada idrar yollarında bir sorun olabilir mi? Küçükken çok AB kullandı.Yada küvette sıcak su doldurup oynuyor mikrop kapmış olabilirmi böyle olsa başka belirtileri olurmuydu? Yada sadece psikolojik mi bu aralar hava çok soğuk olduğu için alışveriş dışında pek dışarıya çıkmıyor.Bulunduğumuz yerede yeni taşındık hiç yaşıtı yok sıkıldığını söylüyordu.Beklemelimiyiz yoksa hemen bir uzmana başvurmalı mıyız?Normalde geceleri yapmıyordu tuvalete gidiyorduk ,uyanabiliyordu.
Normalde tuvalete gidiyor bak anne altıma yapmadım diyor.Gecede yapınca hemen kalkıyor anne altıma yaptım diye.Ne yapmalıyız.Teşekkür ederim.Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118553
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2011 Saat 11:03
İdrar yolu enfeksiyon veya psikolojik olabilir.. Bir idrar tahlili yaptırın, "Nitrit" negatif çıkarsa, İYE yok demektir...
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2011 Saat 17:21
Teşekkür ederim cevabınız için Kadir Bey,
İYE olsa yanında idrarı yaparken yanma ve sık idrara çıkma gibi belirtilerin olması illaki gerekir mi bu belirtiler olmadanda İYE olması muhtemel midir? Çünkü 2 gün oldu dün gece de yine gece tuvalete kalktı yanma yok diyor ,tuvaletede sık sık gitmiyor.Alışveriş merkezinde de tuvaletim var dedikten sonra tuvalete gidene kadar tutabildi.Sadece arada altına çiş yapması bir belirti olabilir mi? Hava aşırı soğuk ve hastane biraz uzak bu yüzden birkaç gün daha bekleyip tekrarlarsa gitmek için beklersek çok geç kalınmış olabilir mi? eğer öyle ise sağlık ocağına gidip hemen tetkiki yaptıracağım.Teşekkür ederim.saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118553
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2011 Saat 13:39
Acelesi yok, ayrıca son anlattıklarınız İYE aleyhinde....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.