Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anal atrezi kabızlık kilo alımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

anal atrezi kabızlık kilo alımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eliferdemli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eliferdemli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: anal atrezi kabızlık kilo alımı
    Gönderim Zamanı: 24 Şub 2024 Saat 23:19

Kıymetli kadir hocam

Öncelikle size ne kadar teşekkür etsem azdır. İki evladımı sizi takip ederek büyüttüm. En son olarak popo pişiği ile ilgili önerdiğiniz borik asit çözeltisi çok iyi geldi. Allah razı olsun.

Size danışmak istediğim bir konu var.

Kızım özofagus atrezisi ve anal atrezisi ile doğdu.

Şu an 26 aylık

10.2 kg

Boy 82 cm.

32 haftalık 2 kg doğdu.  Şu ana kadar 3 ameliyat geçirdi. Sahip olduğu anomalilerden ve geçirdiği ameliyatlardan kilo alımı hep az oldu.

Kolostomi kapanalı 1 ay oldu. Sık sık ve az kaka yapıyor.  Buna kabızlık diyorlar. Tam boşaltım yapamıyor maalesef. Cerrahımız ilaca hemen başlamayalım dedi. Fakat pişikle baş edemez oldum.

Perşembe günü dulcosoft aldım. Sabah 16 ml tok karnına verdim.  Kaka sayısı 3 e düştü.

Biliyorum hayat boyu kaka ile ilgili sıkıntı yaşayacak.

Kızımın kilo alımı ve kabızlık durumu ile ilgili doğal neler yapabilirim.

Evladımın yaşadığı bu süreçleri daha kolay atlatabilmesi adına genel olarak neler önerirsiniz?

Spor egzersiz beslenme lavman…

Cerrahımız çok iyi. Popoyu görseniz normal bir çocuğun gibi. Fakat cerrahlar sanki işin hep fiziksel tarafıyla ilgileniyorlar. Ben kendim araştırıp okumasam bana detaylı bilgi vermeyecek gibi hissediyorum.

Hastayı bilgilendirme konusunda maalesef biraz sıkıntı yaşıyorum. O yüzden sizden öğreneceklerim çok kıymetli.  İyi ki varsınız hocam. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119562
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2024 Saat 02:07
Turkiye gibi bir ulkede, Anal atrezi (imperforate anus) yani popo deliginin olmamasinin teshisi bile buyuk
 basari sayilir! Sansli imissiniz.
Denemek icin, 1 hafta; Sipraktin surup, gunde 2 defa yarim olcek(2.5ml) verin, sonucu konusalim. 

Yukarı Dön
Bir anne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bir anne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2024 Saat 19:41
Merhaba benim kızım da özafagus atrezili,nerden takiplisisiniz mahsuru yoksa paylaşır mısınız?Özelden yazabilirsiniz.

Düzenleyen Bir anne - 25 Şub 2024 Saat 19:45
Yukarı Dön
Bir anne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Bir anne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2024 Saat 19:44
Merhaba benim kızım da özafagus atrezili nerden takiplisiniz?Özelden yazabilirsiniz.Geçmiş olsun.
Yukarı Dön
eliferdemli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 42
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eliferdemli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2024 Saat 20:19
Orjinalini yazan: Bir anne Bir anne Yazdı:

Merhaba benim kızım da özafagus atrezili nerden takiplisiniz?Özelden yazabilirsiniz.Geçmiş olsun.
İSTANBUL CEMİL TAŞCIOĞLU SEHİR HASTANESİ. OKMEYDANINDA

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.