Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Anaokuluna Başlayan Çocuklara Aileler Nasıl Davran
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuAnaokuluna Başlayan Çocuklara Aileler Nasıl Davran

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 2345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2009 Saat 14:18
Arkadaşlar benim kızımda bu yıl anaokuluna başladı.Çok büyük heyecanla okula gidiyor. İlk etapta ağladı ben gerçek okula gitmek istiyorum dedi çok şükür alıştı. Arkadaşlar benim fikrim eğer anne çalışmıyorsa herhangi bir mecburiyeti yoksa 5 yaşına kadar hiç bir yere göndermeyeceksin. Eğitimmiş(!) tamamen ticari boyut.. Hem 5 yıl biz onlarla olacağız ondan sonrada zaten hep dışarda olacak yani eğitimde.. Ben kızımı en iyi bir şekilde yetiştirdim eğittim ve 5 yaşında da gönderdim. Olumsuz bir durumla karşılaşırsa bana söyler peki 3 yaşındaki bir çocuk ne kadar kendini savunabilir...Bence çocuğun özgüveni ve kişiliğinin oturması için aile sevgisi aile eğitimi 5 yaşına kadar şart..
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2009 Saat 14:33
Zülalcim yazdıklarını ben de düşünüyorum bir yandan. çok şükür bilinçli anneleriz ve sonsuz kaynaklarımız var.. tek korkum anaokuluna başladıgı zaman ne kadar eğitim verirsek verelim uyum sağlamayaz mı ki.. hani ne bileyim genelde sınıfındak diğer çocuklar genelde kreşe gitmiş olacaklar. biz de elbet o toplulukla yaşamayı çocuklarımıza sınırlı bir şekilde öğretebilmiş olacağız. bilmem ki.. senin kızını 5 yaşında göndermiş ve bir sorunla karşılaşmamış olman bana biraz güç verdi açıkçası.. böyle bir kreşe göndereceğime hiç göndermemeyi tercih etmek üzereyim.. yada belki bu dönemde çorluda haftanın 2 günü falan bir kereşe oyun gurubuna götürüp getirerek işi çözebilirim.. kolay gelsin bana ve hepimizeSmile
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2009 Saat 10:12
Orjinalini yazan: superisi superisi Yazdı:

Arkadaşlar benim kızımda bu yıl anaokuluna başladı.Çok büyük heyecanla okula gidiyor. İlk etapta ağladı ben gerçek okula gitmek istiyorum dedi çok şükür alıştı. Arkadaşlar benim fikrim eğer anne çalışmıyorsa herhangi bir mecburiyeti yoksa 5 yaşına kadar hiç bir yere göndermeyeceksin. Eğitimmiş(!) tamamen ticari boyut.. Hem 5 yıl biz onlarla olacağız ondan sonrada zaten hep dışarda olacak yani eğitimde.. Ben kızımı en iyi bir şekilde yetiştirdim eğittim ve 5 yaşında da gönderdim. Olumsuz bir durumla karşılaşırsa bana söyler peki 3 yaşındaki bir çocuk ne kadar kendini savunabilir...Bence çocuğun özgüveni ve kişiliğinin oturması için aile sevgisi aile eğitimi 5 yaşına kadar şart..

Maalesef ben sana hiç katılmıyorum canım. Çünkü bir çocuğun annesi ev hanımı olsa da 3 yaşından sonra tam gün değil ama en azından oyun grubuna gitmesi gerektiğini düşünüyorum. O kadar çok şey öğreniyorlar ki tam da beyinleri sünger gibi her verileni alıyorken... Yaşıtlarından önde oluyorlar. Hem algılamaları gelişiyor, hem de sosyalleşiyorlar. En basitinden bir gün oğlum yanıma geldi ve "Anne ben bugün kreşte paylaşmayı öğrendim" dedi. Öylesine söylediğini düşündüm ve "Neyi paylaştın peki oğlum?" dedim. "Oyuncaklarımı paylaştım"dedi. Günlük kreş defterine baktım. Öğretmeni not düşmüş: "Bugün paylaşma öğrenildi" diye. Eğer doğru kreşi ya da anaokulunu buldu iseniz, mutlaka gönderilmeli çocuklar... 7 çok geç... 5 bile geç, inan...
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2009 Saat 15:01

29 aylıkken öğrendikleri beni bile şaşırtıyor arkadaşlar. Çalışmasaydım bile ben ona öğretilenleri verebilir miydim  bilmiyorum... Duygu sana katılıyorum ve bence her çocuk kreşe gidip kendi gibi birçok çocuğun olduğunu görmeli. Hep yazılarda ne deniliyor hatırlar mısınız? 3 yaşa kadar çocuğun öğrendikleri çok önemli...

Nil'in hafta sonu benimle beraberken bana öğrendiklerini tekrar etmesi ve kreşe gitmek için can atışı hep öğrenme isteğinden kaynaklanıyor. Süt veya aşı çocuğa nasıl gerekliyse eğitim de o kadar gerekli. Evet ben biraz erken verdim belki ama buna Allaha şükür pişman olmadım olmam da inşallah.
Yukarı Dön
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2009 Saat 17:05
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

Maalesef ben sana hiç katılmıyorum canım. Çünkü bir çocuğun annesi ev hanımı olsa da 3 yaşından sonra tam gün değil ama en azından oyun grubuna gitmesi gerektiğini düşünüyorum. O kadar çok şey öğreniyorlar ki tam da beyinleri sünger gibi her verileni alıyorken... Yaşıtlarından önde oluyorlar. Hem algılamaları gelişiyor, hem de sosyalleşiyorlar. En basitinden bir gün oğlum yanıma geldi ve "Anne ben bugün kreşte paylaşmayı öğrendim" dedi. Öylesine söylediğini düşündüm ve "Neyi paylaştın peki oğlum?" dedim. "Oyuncaklarımı paylaştım"dedi. Günlük kreş defterine baktım. Öğretmeni not düşmüş: "Bugün paylaşma öğrenildi" diye. Eğer doğru kreşi ya da anaokulunu buldu iseniz, mutlaka gönderilmeli çocuklar... 7 çok geç... 5 bile geç, inan...

Canım muhakkak, doğru okul ve kreş olsa neden olmasın ki ama inanın bende daha önce öğretmenlik yaptığım için çocuğumu çok güzel eğittim. Onun için hiç zorlukla karşılaşmadık. Yani okul öncesi verilen ne eğitim varsa hepsini verdim. Önemli olan çocuğu maneviyatını doyurmak yoksa evde kalarak ilgilenmemek ve çocuğu kendi halinde bırakmak muhakkak tasvip ettiğim bir şey değil.
Sizin bulunduğunuz yerlerde her imkan ve olanak var peki bizim durumumuzda olan yani mahrumiyet bölgelerinde olanlar. İnanki burda doğru dürüst okul yok. Olanlarda ticari kapı konumunda..

Düzenleyen superisi - 20 Eki 2009 Saat 17:06
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2009 Saat 18:00
zülalcim sen eğitimci olduğun için çok şanslısın...
ya olmayanlar....elime bir pedagoji kitabı geçti..meğer bilmediğim bilipte yanlış bildiğim ne çok şey varmış.
bence de hiç olmazsa oyun gurubu...
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 16:10

Canım muhakkak, doğru okul ve kreş olsa neden olmasın ki ama inanın bende daha önce öğretmenlik yaptığım için çocuğumu çok güzel eğittim. Onun için hiç zorlukla karşılaşmadık. Yani okul öncesi verilen ne eğitim varsa hepsini verdim. Önemli olan çocuğu maneviyatını doyurmak yoksa evde kalarak ilgilenmemek ve çocuğu kendi halinde bırakmak muhakkak tasvip ettiğim bir şey değil.
Sizin bulunduğunuz yerlerde her imkan ve olanak var peki bizim durumumuzda olan yani mahrumiyet bölgelerinde olanlar. İnanki burda doğru dürüst okul yok. Olanlarda ticari kapı konumunda..

İlal'in dediği gibi senin öğretmen olman tabi ki şartları değiştiriyor. Ben şu açıdan yazmıştım : Hani herhangi bir kişi rastgele bu başlığa girer, okuduklarına binaen çocuğunu kreşe ya da anaokuluna vermekten vazgeçebilir diye. O açıdan kendimce kaliteli bir  kreşin aslında bir çok da faydasının olduğunu belirtmek istedim canım.Smile
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 16:16
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

29 aylıkken öğrendikleri beni bile şaşırtıyor arkadaşlar. Çalışmasaydım bile ben ona öğretilenleri verebilir miydim  bilmiyorum... Duygu sana katılıyorum ve bence her çocuk kreşe gidip kendi gibi birçok çocuğun olduğunu görmeli. Hep yazılarda ne deniliyor hatırlar mısınız? 3 yaşa kadar çocuğun öğrendikleri çok önemli...

Nil'in hafta sonu benimle beraberken bana öğrendiklerini tekrar etmesi ve kreşe gitmek için can atışı hep öğrenme isteğinden kaynaklanıyor. Süt veya aşı çocuğa nasıl gerekliyse eğitim de o kadar gerekli. Evet ben biraz erken verdim belki ama buna Allaha şükür pişman olmadım olmam da inşallah.

Valla şahsen çalışmasam bile ben de veremezdim bu kadarını. Hafta sonları az-çok görebiliyorum zaten. Mutfaktaki işlere mi yetişeyim, evi mi derleyip toplayayım, çamaşırlarla mı ilgileneyim??? Şaşıp kalıyorum. Çocukla her gün kaliteli zaman geçirsem bile bu birkaç saati geçemiyor maalesef... Dergiler aldım, kitaplar aldım. Faaliyetler, çalışmalar yaptırıyorum ama tabi ki amatörce.Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 2345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.