Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anjin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumanjin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Konu: anjin
    Gönderim Zamanı: 28 Kas 2008 Saat 12:31
İyi günler hocam ,
Yazılarınızda anlayamadıysam kusura bakmayın.Üzerindem zaman geçmiş olsada size danışmak istedim
2.5 yaşındaki kızım yaklaşık 1.5 ay önce bir sabah 38 C ateşle uyandı 38.5 olup calpolle 38 e kadar inince akabindede ağzında koku hissedince doktora götürdüm,boğazının bir tarafında iltihap olduğunu söyleyip anjin dedi.Boğaz kültürü istedi ancak hemen antibiyotiğede başlamamızı söyledi.Hernekadar gönlüm elvermediysede kızım çok bitkin olduğu için kullandım ve 2.dozunda kızım rahatladı ateşide düştü.Burada bir terslik var gibi geliyor bana önce boğaz kültürü sonucunu görmek gerekmezmiydi?Bu arada boğaz kültürü temiz çıktı,tabi sonucu 4 gün sonra öğrenebildik.Yazılarınızdan öğrendiğim kadarıyla viral enfeksiyonlarda antibiyotik bir işe yaramıyor bakteriyel lerde kullanmak gerekiyor.Viral enfeksiyonsa kızıma tesadüfenmi iyi geldi.boğaz kültürü temizse bu neydi*
Bu arada boğaz kültürü sonucu 4 gün sonra alınıyor ,bu süre zarfında ne yapmamaız gerekiyor tabi ilaç kullanmadan,kendi kendime herhalde 4.günden sonra tehlikeli diye yorum yaptım ama doğrusunu sizden öğreneceğiz tabiki.
İnşallah birdaha tekrarlamaz ama bilgi almakta fayda var diye düşündüm
Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınıza.SAYGILAR,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118548
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2008 Saat 13:40
Maalesef, doktorluk, mühendislik gibi değil, bizde 2x2 her zaman 4 etmez. bir noktada doktor önceliği ele almak zorunda. Doktorunuzun yaptığı doğru. Klinik destekliyorsa, vakit kazanmak için kültür neticesi beklemeden antibiyotik başlanabilir. Burada dikkat edilecek husus, doktor gelen her hastaya antibiyotik başlıyormu, yoksa bazen başlıyor, bazan başlamıyorsa, arada bir yanılma payı olabilir. Ağız kokusu aldığımda bende hemen antibiyotik başlarım. Tabii, burada bahsi geçen ağız kokusu eskiden beri var olan koku değil.
Doktorların, ezbercilikten kaçmaları şartı ile bazan yanılmaları normaldir. En iyi doktor, en az hata yapan doktordur. Yoksa siz hiç hata yapmayan doktor ararsanız, hüsrana uğrarsınız.Bu durumda doktorunuzun hatası yok.
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2008 Saat 14:30
Cevabınız için çok çok teşekkür ederim hocam,yüzümü güldürdünüz ve çok rahatladım.
Ağız kokumuz sabahtı ve yüzüm buruşmuştu ,bu yüzden korkmuştum .
SAYGILAR,

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.