Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
DNA
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
|
Konu: Antibiyotik dozu Gönderim Zamanı: 11 Nis 2013 Saat 22:00 |
Kadir Hocam oğlum 3,5 yaşında 17,5 kilo. Dün gece aniden ateş yükseldi bugün boyu da 39,3 ile 39,9 arasında seyredince ve ağzında kötü bir koku oluşunca kan sayımı yaptırdım akşam.
Sonuçta WBC 20.2 , Mono 1,42 , GRA 17.4 , LY% 7.1 çıktı. Bu sonuçlara göre antibiyotik gerekiyor diye augmentin bıd 200/28 mg aldım. Yalnız dozunu nasıl ayarlayacağımı bilemedim. Ölçeği 2.5 , 5 ve 10 ml lik bölümleri olan kapak şeklinde günde iki doz ancak ne kadar vereceğimi bilemedim 5ml mi 10 ml mi aydınlatırsanız sevinirim. Bir de galiba aynı ilacın 400 lük formu da varmış onu mu almak gerekirdi? Bu yeterli gelir mi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120646
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 01:49 |
Doz icin; Kilo gerekli. 16 kilo oldugunu farzetsek; 16x50mg=800mg ( gunluk toplam doz) eder. Gunde2x400 ( 10ml) vermeniz gerekir. Eger ilaci acmadi iseniz, 400 luk formu daha uygundur, degistirin.. 400 alirsaniz; 2x5ml verilecek.
|
 |
DNA
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 12:24 |
Kadir Bey oğlum 17.5 kilo ben dün 5ml vermiştim o doz az oldu o zaman. Bugün sabah 8,30 itibarıyla 10 ml verdim. Ancak 4 saat geçmesine rağmen ateş 39.7 şu an ve son derece halsiz sayıklıyor ve yürüyemiyor. Bundan dolayı şimdi pedifen verdim. Boğazı çok fena durumda bademcikler tamamen bitişmiş küçük dil görünmüyor. Acaba bu tabloda daha kuvvetli bir grup antibiyotik mi vermek gerekiyordu. Bildiğim kadarıyla bakteriyel enfeksiyonlarda ateş ilk antibiyotik dozundan sonra düşer demiştiniz. Ben acele mi ediyorum?
WBC 20 idi. Kusmadı ama sanırım mide bulantısı da var ben kusmayacağım deyip duruyor. Başka bir şey gerekir mi doktora göstersek mi?
Son durumumuz; antibiyotikin ilk dozundan itibaren 9 saat geçti. Pedifen verince ateş düşmüştü ama şimdi yine fırladı tir tir titriyor. Ateş düşürücü vermek istemiyorum ateşin düşmanımız olmadığını da biliyorum sayenizde ama çok kötü oluyor ateş yükselince 40 a dayanıyor ve çok rahatsızlık veriyor oğluma.
Düzenleyen DNA - 12 Nis 2013 Saat 17:44
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 19:38 |
Gunde 2x400mg ilac verdikten 24 saat sonra iyilesme olmazsa, yeni bir kan sayimi yaptirin. Birincisi, "hileli" veya "yanlis" olabilir. Eger, GRIP geciriyor ise, 4-5 gun atesi olacak..
Pedifen en fazla: Gunde 3x1 verebilirsiniz. Dozu Parasetamol den farklidir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Nis 2013 Saat 19:39
|
 |
DNA
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2013 Saat 04:19 |
Teşekkürler cevabınız için Kadir Hocam.
önerdiğiniz şekilde 4.antibiyotik dozunu verdim. Ancak 3.dozdan sonra bile ateş düşmedi. En son 40 dereceyi görünce doktora götürdük dün. Doktor boğazının kızarmış olduğunu ancak çok kötü olmadığını düşmeyen inatçı ateş yapan bu enfeksiyona antibiyotiğin yeterli gelmediğini iğne de yaptırmamız gerektiğini söyleyerek novosef 1g yazdı. Günde bir kere 850 mg 3 gün yaptırın dedi. Ben aslında ağızdan ant. alabilen hastalarda iğne gereksizdir dediğinizi biliyorum ancak akşam üzeri 40.2 derece ateşi görünce yaptırdık ilk dozu buna rağmen (7 saat oldu ) ateş 39 derece. Çocuk ağlayıp sayıklamaktan, titremekten perişan oldu 4 gündür.
Güncelleme
Sabah gene ateş 39.6 oldu. Bu kadar ant. rağmen düzelme olmayınca tavsiyeniz üzerine kan sayımını başka bir hastanede yeniledim ve sonuclar beni şok etti.
wbc 11.8
neu% 60.3
lym% 25.3
mon% 14.2
neu 7.13
lym 2.98
mon 1.67
1- Bu wbc değeri iki gün önce 20.2 iken şimdi 11.8 olması gerçekten ilkinde bir hata olduğunu mu yoksa kullandığımız antibiyotikler sonucu düştüğünü mü gösterir? Benim için en önemli sorun bu. Ant. konusunda bu kadar hassasiyet gösterirken boşuna mı verdim bu kadar ilacı çocuğa?
2- Bugün tabloya burun akıntısı ve hapşırık da eklendi. Bir de mono değeri biraz yüksek sanırım. Acaba enfeksiyoz mononükleoz mu geciriyor? Gece ateş çıkınca sayıklamaya da başlıyor bu yüzden olabilir mi?
3- Ben şimdi ne yapayım ilaçları keseyim mi yoksa devam mı edeyim? Bakan iki dr da boğaz enf. dedi ama yine de ateşin bu kadar çok yükselmesi ve 4 gündür düşmemesi başka tehlikeli bir durum olabilir mi diye düşündürüyor beni başka nasıl bir sorun olabilir?
Düzenleyen DNA - 14 Nis 2013 Saat 16:51
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2013 Saat 19:14 |
1- Eger antibiyotikler WBC degerini dusurecek kadar etkili olsalardi; ATES'inde dusmesi gerekli idi. Atesli devrede WBC degerinin dusuk olmasi; hadisenin Viral oldugunu gosterir. Evet, bosuna verdiniz.
a)Ayrica; "lym % " nin "neu %" den cok fazla olmasida; hadisenin viral oldugunu gosterir.
b) "mon %" un yuksekligi; Enfeksiyoz Mononukleoz lehinedir, bu hastalikta ates; 5-7 gun surebilir, merak etmeyin.
2- Evet; Enfeksiyoz Mononukleoz geciriyor, yeni doktorlar bu hastaligi bilmiyorlar.
3- Ilaclari hemen kesin, zaten "erken antibiyotik kesmekle" direnc kazanabilecek, bir bakteri ortada yok.
Bir de igne yazdi ha!! Goruyorsunuz, hadisenin ve doktorlarin perisanligini.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Nis 2013 Saat 19:17
|
 |
DNA
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2013 Saat 22:07 |
Kadir Bey,
Oğlumun ateşi önceki gece en son 39.8 i gördükten sonra düştü ve dünden beri de bir daha yükselmedi. Ben de cevabınız üzere iğnenin kalan dozlarını yaptırmadım.
Yalnız aklıma takılan bir şey var bana verdiğiniz cevapta
Ayrica; "lym % " nin "neu %" den cok fazla olmasida; hadisenin viral oldugunu gosterir. yazmışsınız ancak
lym% 25.3
neu% 60.3 bizde yani lym% si neu% sinden fazla değil az gibi anladığım kadarıyla.
Bir de başka birine yazdığınız cevapta da viral enfeksiyonlarda lym artar bakteriyelde azalır demişsiniz bizim de lym oranımız az görünüyor. alt sınır değer 30 çünkü.Bunu okuyunca biraz tedirgin oldum . Gerçi oğlum düzeldi ama
Şimdi bu durumda önemli olan wbc değeri midir?
wbc virali gösterirken lym, neu değerleri bakteriyeli işaret etse de hadise yine viral enfeksiyondur diyebilir miyiz?
Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız ve ilginiz için.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2013 Saat 23:14 |
Dogru. Orada aceleden, Enfeksiyoz Mononukleoz'da, virus olmasina ragmen, Neu'un Lym'den fazla olacagini belirtecektim, viruslere takilmisim. Bu Enfeksiyoz Mononuleozun bir ozelligidir.
|
 |