Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Antibiyotik ve asi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Antibiyotik ve asi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Antibiyotik ve asi
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2020 Saat 02:21
Hocam antibiyotik gerektiren durumlarda ates dustukten sonra antibiyotige devam edilmez gibi birsey okumustum ama bulamiyorum. Yani 7 gune tamamla 10 gune tamamla siseyi bitir gibi bir durum yok degil mi 
Opa asisi takviminizde yok yapilmasada olur mu. Sizin takvim bizim takvime uymuyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118593
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2020 Saat 19:43
Doku satihlarinda bakterilerin cogalmasi ile ATES cikar. Buna Enfeksiyon denir.
Cahil Turk doktorlarinin zannettigi gibi, WBC yuksek olmasi, Sepsis degil, Enfeksiyondur.

Bu bakteriler yok olunca, ates duser. Oyle 7 veya 10 gune tamamla gibi palavralara kanmayin. 
Bu sekil uzun tedaviler, bir tek: Tifo ve Verem'de kullanilirlar. Bir tek bu hastaliklarda kisa sureli tedavilerde
 mikroplara karsi direnc gelisebilir. 
Geri kalan enfeksiyonlarda, ates dusene kadar Antibiyotige devam edilmelidir. 

OPV: 5'li karma asilar icinde, ZATEN Polio asisi oldugundan, gerekmez.
Boyle basi bos sekilde, yaygin bir sekilde, agizdan Polio asisinin kullanildigi kiytirik ulkelerde, Polio virus
Tip:2 asi virusunun 'nin hastalik yapici sekle donusmesi sonucu, "Asiya bagli Poliomyelit" vak'alari gorulmustur. 
Turk Saglik bakanliginin dunyadan haberi olmadigi icin, bu ahmaklik, maalesef devam etmektedir.
Bunlar ancak, kafalarina sopa ile vurulunca anlarlar. 

Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2021 Saat 01:30
Hocam saglik ocagini aradim opa olmayacagimizi soyledim. Asilarin birini yapip diyerini yaptirmayacagim diye birsey yok hepsini yaptirmak mecburi dedi. Cocuk felci 5li karmanin icinde var canli asi yaptirmak istemiyorum dedim. Yaptirmak zorunda kalirsam cok mu risk almis olurum. 
Hocam birde zature asisini KPA 6. ayini kaldirmislar. 2-4 ve 12 ayda 3 doz yapiliyor. 3 doz korur mu. 4 doz olmasi gerekiyor demissiniz bu durumda 2 yadisdan sonra 1 doz mu yaptirayim. 12 ayda yapilacak olani yaptirmayayim mi ne onerirsiniz. Eczanelerde f alan yok mus parayla alinamiyor niye boyle birsey yapildi bilmiyorum. Birde bulursam eczaneden markasi falan degisiyormu farkeder mi. 

Düzenleyen toprak1 - 05 Oca 2021 Saat 01:34
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118593
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2021 Saat 03:25
1- OPV asisinin, 5'li karma asisi olmus cocuklara hicbir faydasi yoktur. Zarari da yoktur. 
Toplum faydasi icin yapiliyor ama, sonradan, o ulke lagimlarinda, bu; Tip2 Polio virusunun vahsi sekle donup
  HIC ASI OLMAMIS cocuklarda Polio yapabildigi biliniyor. Zaten 5'li karma ile IPV yapilmis olan cocuklarda 
bir risk YOK. Turkiye gibi; cocuklarina asi yaptirmama modasina kanan ahmak aile cocuklari tehlikede.. 
2- Zarurre asisi (KPA) bebeklikte baslanirsa, 4 doz yapilmasi SARTTIR... Iki yasindan sonra yapilirsa, TEK
 DOZ yeterlidir. 
3- Asi isini ozel doktorlar saglik ocaklarindan cok daha iyi yaptiklari icin, Hukumet, sirf Saglik ocaklari is
 yapabilsin diye, artik asilar Eczanelerde  satilmiyor. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.