Hocam merhaba son 2 aydır yanlışlarım yüzünden bebeğim zarar görüyor..Böyle bir foruma rastladığım için çok mutluyum..18 aylık aşısından sonra oğlum havale geçirdi..Şimdi 20 aylık ve düşmeyen ateşi olunca, ayrıca bebeğimin hafta da bir evlerinde olduğu genç yeğenimin bugünlerde yeni geçirdiği boğaz enfeksiyonunun perikardite yol açtığını duyunca antibiyotik başladım...Bu arada burun akıntısı renksiz,balgamlı öksürük dili beyaz ve ağzı kokmuyordu...Largopen 125 mg ateşi düştü ama 5.gün, yani dün,balgamlı öksürüğü devam ederken renksiz burun akıntısı yeşile döndü..
antibiyotiği 5.gün kessem zararlı olur mu? doktor madem başlamışsınız 10 gün kullnın demişti.
Bir hata daha yaptığımı keşfettim forumu takip edince...... ateş esnasında ben Calpol 2 gün yine 4 saatte bir vermiştim.ertesi günde 2 kere ..(3 hafta öncede ateş olduğunda, işten geldiğim saatte yani akşam 7'de dolven 1 ölçek, düşmeyince saat 11 dolven 1 ölçek verdim..O akşam üstünü tamamen soydum hafif battaniye örtüp yattım..çocuğun hıık seslerine uyandım gece 12 gibi,üstünü açmıştı, oğlumun dudağinda morarma gördüm..uyuklama halindeydi.dakikalar sonra ağlayarak uyandı .elime alır almaz ateşinin çıktığını farkettim ve dolven tekrar verip acile götürmüştüm...Sizce bu havale mi hocam, yoksa ateş düşürücü ilacı fazla verdiğimden dolayı mı dudağında morarma oldu?
Ateş düşürücüleri bu kadar sık vermemin sebebi, ilk aşı sonrası havalesinde tıp fakültesindeki acil hekiminin "3 gün ateşi olmasa dahi ateş düşürü calpolü 4 saatte vereceksiniz mutlaka" demesinden..Bu durumda karaciğerine hasar yapmışımmıdır? Hasarı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Ayrıca 3 hafta önceki ateşinde acil hekimi ateşi devam ederse antibiyotik verin demişti ve klavunat süspansiyon yazmıştı..Ben de ateşi düşmeyince başladım,başlar başlamaz ishal oluştu.. antibiyotiği kesilip kesilmemesi arasında kalmış 4 gün çocuk zayıf düşünce onu da kendim kestimiştim..
Düzenleyen karannfil - 29 Kas 2013 Saat 16:43