Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Antibiyotiksiz Orta Kulak Iltihabi nasil gecer
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAntibiyotiksiz Orta Kulak Iltihabi nasil gecer

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Erenimo13 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erenimo13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Antibiyotiksiz Orta Kulak Iltihabi nasil gecer
    Gönderim Zamanı: 05 Kas 2017 Saat 17:25
Merhaba Kadir Bey, oglum 4,5 yasinda suana kadar bir kez antibiiotik kullandim o da bagirsak iltihabi icindi. Grip ve nezle gibi hastaliklari sizin tavsiyelerinize gore atlattik. Bu hafta grup oldu oksuruk de vardi, siyah turp bal zencefil limonlu su seklinde devam etti dun gece Kulak agrisi ile uyandi biz de panik halinde acile gittik cocuk doktoru kulagini kontrol etti ve odem birikmis dedi Kulak agrisi icin damla, calpol ve agumentin600 verdi. Ben antibiyotiksiz gecirmek icine yapmaliyim ve ileri safhada olsa bile orta kulak iltihabini gecirebilir miyim (antibiyotiksiz). Ben 3 gun illiadin kullanip sonra serum fiz. Ile gecer diye dusunuyorum, sizin yazdiklariniza istinaden yeterli olur ve gecer mi? bir de sprey den gunde 2 kez 2 fis mi damla olmadigi icin sormak istedim. Tesekkur ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117070
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2017 Saat 18:49
Orta Kulak Ilitihaplari DAIMA "mekanik" olaylaridir... 
Griplerin sebep oldugu odem sonucu Oztaki borusunun kapanmasi ile hadise baslar... 
Bu odemi de en iyi "Iliadin damla" cozer!!!
Adi; her "iltihap" olan hastalik da antibiyotik kullanilmaz... 
Iliadin damla, sirt ustu yatarken kullanilir..  Sprey kullanilamaz.. 

Ishal durumlarinda da, antibiyotik kullanilmaz!!! Antibiyotikler, kan ve damar yollari ile vucuda dagilirlar.
Ishal mikroplari ise; barsagin icindeki kakalarin icindedir..  Bu bakterilerle Antibiyotigi, barsak icinde 
nasil yanyana  getirebilirsiniz ki!!!
Daha cok okumaniz lazim... 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erenimo13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2017 Saat 22:57
Tesekkur ederim Kadir Bey iyi ki varsiniz. Ilacsiz buyutmek cocugumun sagligina yaptigim en buyuk yatirim. Keske her dokuyor sizin gibi olsa
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erenimo13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2017 Saat 16:37
Merhaba Doktor Bey, orta kulak iltihabi sag kulaktaydi ikiadin kullandiyorum ikinci gun bugun ve sol kulaginin da agridigini soylemeye basladi, yapmam gereken baska birsey var mi Bir gun daha devam edecegim ikiadin’e ucuncu gunden sonra agri devam ederse yapmam gereken birsye var mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2017 Saat 19:42
Iliadin'i ; her iki burun deligine damlatiyorsunuz degilmi???  Sadece agri olan tarafa degil!!!
Agri devam ederse, Iliadin'i 5 gun kullanin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erenimo13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2017 Saat 20:11
Evet iki Burun deligine, yalniz bizimki sprey bir fis yapiyorum her delige damla alicam yarin damla ile agri devam ederse iki gun daha devam edecegim. Sag kulaktan agri nin sola gecmesinin nedeni ne olabilir agirlasiyir mu durum acaba?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2017 Saat 20:38
Kac defa anlattim!!!  Sprey OLMAZ...  Damla alacaksiniz. Spreyi atin.
Cocuk sirt ustu yatiyor olacak (sprey bu pozisyonda calismaz!!)
Her bir burun deligine; 2'ser damla yapilacak! 
Her bir tarafa damlattiktan sonra, bas o tarafa cevrilecek ve 1-2 dakika beklenecek.. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Erenimo13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2017 Saat 20:02
Doktor Bey damlaya basladik dun Ve bugun iki gun oldu. Bu aksam kulaginin arkasinda biraz kulagin asagisinda boyut a dogru yuvarlak minik bir sey var bilge gibi sizd evi nedir bize mi yoksa kulaktaki odem mi? Bir de sag kulakta agri Yok solda hafif bastirinca agri oluyormus. Coldmix ve iliadin’e devam ediyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.