|
Arı sokması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
L1 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Tem 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2018 Saat 23:19 |
Hocam iyi çalışmalar
10 yaşındaki yeğenimi bir ay kadar önce arı soktu. Dudakları şişip boğazım kaşınıyor demeye başlayınca acile gidilmiş. Antihistaminik serum gözlem hikayesi bildiğiniz gibi. Dün tekrar arı olduğunu düşündüğü ki görememiş birşey el parmağından soktu. Yine dudak şişmeye başlayınca okuldan ben aldım, revirde amonyak yoktu!, acile gittik. Yine serum, avil verildi. Sabah bir antihistaminik akşam da yine atarax yazıldı. Fakat dudak bu gece de şişmeye başladı. İlk acil vakasında doktor vücut zehri atana kadar iki gün de beş gün de sürebilir, takip edilecek demiş. Şimdi sorularım şunlar; Alerji testlerine inanmadığınızı biliyorum ama bu çocuğun arıya alerjisi yoksa dudak neden şişer nefes neden daralır ? Teste gerek var mıdır ? Dudak arı soktuktan sonra antihistaminik kullanımına rağmen neden şişiyor ve nefes daralıyor? Ne yapmalıyız? Sevgiler saygılar. |
|
![]() |
|
L1 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Tem 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118694 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ari soktuktan sonra, herkeste o bolge siser….. Esas onemli olan, nefes borusunda sisme (odem) olmasi durumudur.. Bu durum, allerji demektir.. Bu durum goruldukten sonra da, NE testi???? Belli bir sey, allerjisi var demektir.. Arinin soktugu yerin sismesinin HIC BIR anlami yoktur. Siz bu; "Allerji testlerini" cok ilmi bir sey mi saniyorsunuz??? |
|
![]() |
|
Hocam yanlış anlatmışım sanırım.
Arının soktuğu yer iki olayda da dudak değil. Dudak şişiyor, nefes borusu kaşınıyor. Hemen müdahale edikdi iki sokmada da. Yani arı alerjisi var mı demek oluyor o halde? Buna istinaden ne yapmalıyız? Şimdiden teşekkürler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118694 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
EGER, dediginiz gibi, arinin soktugu yer haricinde, sisme oluyorsa, EVET, allerjisi var demektir.. Bundan daha ala da, bir TEST olmaz.. Yaninizda Adrenalin ignesi tasiyin. Daha once nasil doz edilecegini ve kullanilacagini anlattim, o yaziyi bulup okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Eyl 2018 Saat 19:15 |
|
![]() |
|
kzykzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Tem 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 533 |
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Elinize saglik.. Ben bugun varim, yarin yokum.. Simdiden eski mailleri degerlendirmesini hepinizin ogrenmesinde Fayda var.. |
|
![]() |
|
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
![]() ![]() ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN FARKINDALIK YARATTINIZ BİZLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLER . |
|
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|