Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşırı hızlı soluk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşırı hızlı soluk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ikizerkek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: aşırı hızlı soluk
    Gönderim Zamanı: 05 Şub 2014 Saat 09:04
Selamlar hocam, öncelikle teşekkür etmek isterim zira sayenizde doktorcuklardan korunuyoruz. 23 aylık ikiz oğullarım geçen hafta grip oldular. Öksürüyorlar ama yoğun değil Biri rahat atlatıyor her zaman olduğu gibi ama diğeri tam atamadı, Gündüz normal oluyor ama bazen huzursuzlaşıyor aksi davranıyor, birkaç gecedir sabaha yakın saatlerde ağlayarak uyanıyor, bu esnada nefes hızı 40 civarı artıyor oturarak uyumak istiyor uzanmıyor, öksürük var nefes verirken hışırtı cızırtı var nefes alış verişi hızlı fakat derin olmayan şekilde, göğüste çökme yok. Ateşi arada özellikle geceleri oluyordu ama azalarak ateş kayboldu.

Dün doktora gittik antibiyotik istemediğimizi söyledik gerek olmadığını ama gece olanları söyleyince tıkandığını söyledi ventolin pulmicort aferin ve rhinfant verdi.Bu ilaçlar enfeksiyonu baskılamaz mı deyince gerekli olduğunu söyledi..

Gece tekrar uyandı soluk 45 civarı idi ventolin nebül sulandırarak verdik(pulmicort ve diğerlerini vermedim) rahatlama oldu soluk 30 32 civarına indi. Ancak kuru olmayan öksürük, nefes verirken cızırtı devam ediyor, yastığını yükselttik burun temizliği coldmix ve nemlendirme yapıyoruz.

( 20 gün önce aşırı hızlı soluk nedeni ile hastaneye yattık deposilin iğne 3 gün amoklavin ventolin pulmicort verildi istemeyerek de olsa kullandık, film çekildi zatürre yok ama bronşit sonradan da bronşiolit demişlerdi)

Aslında hikayelerini de anlatmak isterim ama uzatmayayım, yukarıda yazdığım ilaçlar ne kadar faydalı olacak tanı nedir oğlumuz nasıl iyileşecek lütfen yardım edin....

Düzenleyen ikizerkek - 05 Şub 2014 Saat 09:34
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118870
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2014 Saat 22:08
SAKIN: Verilen hicbir ilaci kullanmayin. Resmen TUZAK ilaclar..
Cocuklariniz GRIP geciriyorlar. Eve Gribi ilk tasiyan (Index vak'a) hasta sahisla kisa sure temas edip az virus aldigindan hastaligi hafif gecirir, evdekiler ise, surekli temas sonucu fazla virus bulastigindan, agir gecirirler.
SAKIN:
1-Pulmicort'u kullanmayin.. Kortizon oldugundan, vucudun Gribe karsi gosterdigi bagisikligi baskilayarak, "Sahte" bir iyilik hali yaratir. Bagisiklik baskilandigindan, oksuruk ve akinti olmadigindan virusler kolaylikla cigerlere inerler...
2- Ventolin; bronslarda genisleme yapar ve Grip virusleri kolaylikla akcigerlere inerler. O sizin duydugunuz hiriltilar brons darliklarini vucut, laf olsun diye yapmiyor. Bunlar hep vucut savunmasi ama tabii; ANLAYANA....
3- AFERIN; 160mg. Parasetamol iltiva eder. AYRICA, OKSURUGU KESEREK, VIRUSLERIN CIGERLERE INMESINI KOLAYLASTIRIR..
4- Ne bronsit, nede Bronsiolit: Deposilin, Amoklavin, ile tedavi edilmezler.
ILACLARIN HICBIRINI kullanmayin...
Turkiye'de niye su anda, butun oksuren cocuklara; Astim veya Bronsit tanisi konuluyor anladinizmi??? Butun bu ilaclarla, cocuklar kasten daha kotu durumlara sokuluyor, acilen hastanelere kosusturuluyor, acilen "Havalar " veriliyor??
Niye benim dediklerimi uygulayan hastalarda bu durumlar HIC OLMUYOR???
Bir dusunun bakalim... DUSUNMENIN SAGLIGA BIR ZARARI YOKTUR...

Siz sadece; benim GRIP ICIN ANLATTIKLARIMI UYGULAYIN.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Şub 2014 Saat 22:12
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2014 Saat 23:25
Hocam çok teşekkürler dediklerinizi uyguluyoruz, demek ki önceki enfeksiyon hala devam ediyor...Ancak gece huzursuz şekilde uyanmasının  ve hışırtının geçmemesinin nedeni nedir merak ediyoruz. Gece uyandığında uykulu olmasına rağmen hatta uyur halde oluyor, yatmak istemiyor...Rahat nefes mi alamıyor yoksa başka bir nedeni olabilir mi... Eşim astım olmasından şüpheleniyor, dedesi astım bronşit... Gündüz bazen normale dönüyor oyunlar oynuyor sonra birden annesi veya bana sarılıp mızmızlanıp kucaktan inmiyor...

Bir de kardeşinin ön dişlerinden birinde ciddi siyah leke var, bir yerde demir eksikliğinden olduğunu duydum, sizce nedir. Birdoktor kansız demişti demir ilacı tavsiye edermisiniz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 00:11
GRIP'te, bir sure sonra, akinti koyulasir ve boyle hiriltilar-sesler duyulur. Atesi tekrar cikmadigi surece korkulacak bir sey yoktur. Gribin sonuna dogru kulak hadiseleride cikabilir..

Disteki; siyah lekenin. "Demir eksikligi" ile en ufak bir ilgisi yoktur.
O leke; 10 yasindan evvel Tetrasiklin TUREVI ilaclarin kullanilmasi ile olur..
Demir eksikliginden suphe edebilmek icin; Kan sayiminda, HGB degerinin dusuk olmasi gerekir. HGB degerleri yasa gore degisir, yasi kac?????

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Şub 2014 Saat 00:11
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 23:03
ikizlerimiz henüz 23 aylıklar hocam..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 23:27
Tetrasiklin kullanilmadi ise, Demir ilaci boyayabilir VEYA, nadiren tukrugun bir ozelligi ilarak, dis sathinda leke oluyor. Dislerini az miktar (bir cimdik) karbonat tozu ile fircalayin, cikiyorsa, tukruktendir..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 14:57
Hocam çok teşekkürler karbonatla denedik içimiz rahatladı lekeler çıkar gibi oldu, muhtemelen tükürükten imiş...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.