Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - AŞISIZ SURİYELİLER  HAKKINDA DOĞRULUK PAYI VARMI?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAŞISIZ SURİYELİLER HAKKINDA DOĞRULUK PAYI VARMI?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 870
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: AŞISIZ SURİYELİLER HAKKINDA DOĞRULUK PAYI VARMI?
    Gönderim Zamanı: 11 Haz 2016 Saat 04:34
16 Temmuz 2015, 07:43Dr. DR.SAVAN GÜNAY'IN SOSYAL MEDYADA 2 GÜN İÇERİSİNDE 3 MİLYON KİŞİNİN OKUYUP PAYLAŞTIĞI REKOR YAZIS
Doktor Günay'ın iddiasına göre Türkiye önümüzdeki süreçte çok sıkıntılı sağlık sorunları yaşayacak. İşte Dr. Savan Günay'ın 3 000000 kişi tarafından okunan ve paylaşılan yaızı paylaşım rekoru kıran yazısı;
Bir çocuk doktoru olarak...Size söylüyorum...Ülkeye 4,5 milyon Suriyeli doğurgan çift almakla beraber 1 milyon 800 bin aşısız…Bazı kaynaklarda 2 milyon Suriye uyruklu çocuk aldınız...Ülkemin son 30 yılda emek emek, ilmik ilmik Yapılan demografik aşı haritasını değiştirdiniz...30 yıldır görülmeyen kızamık hastalığını hortlattınız...Türk çocukları 30 sene sonra kızamık geçirir oldu...İlk olarak batı Şeria ve Gazze’den kontrolsüz geçiş suretiyle... El ayak ağız hastalığı hortladığında bakanlığı uyarmıştım...O dönemim Sağlık Bakanı kısa bir çalışma başlatmıştı...Sonra Suriye faciası ile olay kontrolsüz bir hale geldi ve Ülkenin aşı politikasının ruhuna el Fatiha okudunuz..Yine 30 yılda sıklığı  elimizde sağlıklı bir veri olmadığına göre 1000 de 2 ye düşen Su Çiçeği hastalığını %100 de 4 e fırlattınız...Eredike ettiğimiz (yani sıfırladığımız) el ayak ağız hastalığını 10.000 (on binde 1 görülürken) %2 görülür hale getirdiniz…Ölüyü hortlattınız...Bunlar  tehlike belirticisi rakamlardır... Bu sektörde çalışanlar iyi bilir…Sınır kapılarında aşı yapmak 1,5 milyon çocuk geldikten sonra aklınıza geldi... ama elimizde veri yoktu...ve buda başarılamadı ..Önünüze geleni ülkeye aldınız.. Almayın demiyorum...Ama kontrollü alınız…Böylece aşılanmış çocuklar ve aşılanmamış çocuklarla, aşılanmış olanlarında immün (bağışıklık) sistemi bozuldu. Bu hiç bir ülkenin yaşamaması gereken büyük bir hatadırSize söylüyorum…Sayın Sağlık bakanı…Biz 50 yıl bu hastalıklarla tekrar mücadele edeceğiz...Kim için...?Ne için...?Ne adına...?Benim çocuklarımın bahar yaşadığı bu iklime, kontrolsüz 2 milyon aşısız çocuk sokarak…Ülkeyi 50 yıl öncesine götürdünüz...Bunun acı faturasını Türk çocukları daha sonraki yıllarda ödeyecek...Ya siz ne ödeyeceksiniz !!!Ben ülkemin meftunu, aşığıyım…Gerçek budur ve benim halkım  bu gerçekleri  bilmelidir...            Dr. Savan GünayÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Düzenleyen kıvanç - 11 Haz 2016 Saat 04:40
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117693
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2016 Saat 19:25
"aci faturayi"  israrla cocuklarina asi yaptirmayan aileler odeyecek... Herkez layigini bulur.
Asilarini muntazam yaptiran aileler rahat olsunlar..
Bulasici hastaliklarin; bu kadar cok artmasi zaten, Turkiye'de dogru durust bir asilamanin yapilmadigini
gosteriyor.
1- Turk cocuklari tabiiki Kizamik olacaklar, zira cogu; 1 yasindan EVVEL, kizamik asisi olmus cocuklardir.
2- Sucicegi asisini Devlet hicbir zaman dikkate almamistir.  Saglik bakanliginin; boyle acil durumlar icin
gelistirilmis bir dusuncesi veya plani yoktur.. Bizde; "istim hep arkadan gelir"...Once duvara toslarlar,
sonra tedbir dusunurler.
3- Turk devleti, vatandaslarina en basit bir 'Asi Karti'ni bile vermekten acizdir.. Hangi cocugun,
nezaman, hangi asilari oldugu mechuldur.. Cocuklu ailelere sorun, hicbiri cocuklarina hangi asilarin
yapilmis oldugunu bilmez..
4- Turk Devleti hicbir zaman halka hizmet icin kurulmamistir. Bosuna hizmet beklemeyin, kendi gobeginizi
kendiniz kesin.
Benim asi takvimine gore, BUTUN asilarini yaptirin.. Yoksa, digerlerine kimse aciyacak degil...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Haz 2016 Saat 19:35
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 870
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2016 Saat 22:03
     Haklısınız hocam.
SUÇİÇEĞİNİ DEVLET 2012 İTİBARIYLE Aşı takvimine almış 1 yaşında herkes aşılanıyor artık.Sadece ROTA aşıları yapılmıyor.
   . Evet annem çiçek ve verem aşısı hariç HİÇBİR AŞIYI BİL MİYOR.Bizim nesilde AŞI KARTI YOK.Ne olduk ne olmadık meçhul?????
Kaç kere beta geçirdik ve tedavi edilmedik ALLAH BİLİR? Erkek kardeşim 3 yaşında nefrit geçirmiş evimizin 3. Çocuğu hep merak etmişimdir acaba o yaşta bizmi okuldan ona mikropları taşıdıkda çocuk kış günü köyde hasta oldu.Vücudu şişmiş burundan kanlar geliyormuş kaç metre karla kaplı dağdan doktora sırtıyla götürmüşler .Yıl 1979 da .Ben 9 yaşımdaydım ve 10 yaşına kadar PENİCİLİN İĞNE oldu hatırlıyorum.Siz hep dersinizya 3 yaşlarında A grubu beta hemolitik streptokok olmaz diye.(nadiren olur).Şimdi gitsem TRABZON DEVLET HASTANESİNDE O ZAMAN YAPILAN TAHLİLLERİ BULABİLİRMİYİM?
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 406
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2016 Saat 07:39
Hocam bir de et yiyen virus yaydıkları söyleniyor. Yüzü yara olan bir çocuk resmi de vardı. Bu da mı şehir efsanesi? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117693
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2016 Saat 19:47
Bizde olmayip da, Suriye'de olan tek hastalik (o da artik kaldi ise), orada bulunan bir sivrisinek
(Phelebotomus Papatassi) ile bulasan Halep Cibani yani, bizdeki ismi ile; Sark Cibani'dir.
Eskiden Turkiye'de de gorulurdu, Ataturk zamaninda, koku kazindi.

"Et yiyen Virus"....:
ASLI: Flesh-Eating Bacteria.. (Yani:Et-yiyen bakteri)  Necrotizing Fasciitis hastaligi yaparlar.

Bu da necip Turk doktorlarinin; "Beta virusu" gibi bir uydurma saheseridir..
Turk doktorlarinin nedense, bakterilere "virus" deme zaaflari vardir..
Zahir, virus ile bakterinin farklarini bilmedikleri icinmi, yoksa, zeka ozurlu olduklarindan mi???
Bilemiyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.