|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
özge deniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ara 2017 Saat 20:32 |
Merhaba doktor bey
Oğlum 7 yaşında. Bir kaç aydır sol diz kapağı üst tarafının özellikle geceleri ağrıdığını söylüyor. Ağrı olduğunda kıvranıyor. Sonra birden geçiyor. Geçen hafta çocuk doktoruna götürdüm. Kan tahlili verdi ve röntgen çekildi. Röntgende kemikle ilgili bir sorun çıkmadı. Kan tahlili sonuçları şu şekilde. WBC 8.65 4.23-9.07 RBC 4.51 L 4.63-6.08 HGB 12.9 L 13.7-17.5 HCT 36.9 L 40.151 MCV 81.8 79-92.2 MCH 28.6 25.7-32.2 MCHC 35 32.3-36.5 RDW 12.7 11.6-14.4 PDW 9.2 9-19 PLT 256 142-424 MPV 9.1 6.8-10.8 PCT 0.23 0.15-0.7 NEUT% 43.5 34-67.9 LYM% 47.3 21.8-53.1 MON% 6.1 5.3-12.2 EOS% 3 0.8-7 BASO% 0.1 L 0.2-1.2 NEUT# 376 1.78-5.38 LYM# 4.09 H 1.32-3.57 MON# 0.53 0.3-0.82 EOS# 0.26 0.04-0.54 BASO 0.01 0.01-0.08 VİTAMİN D3 17.5 ALT 18 0-45 AST 29 0-35 CRP 0.09 0-0.5 ASO 475 H 0-200 BUN 17.6 H 7-16.8 GLUKOZ 91 70-100 Doktor bu sonuçlara göre ASO değerinin yüksek olduğunu, oğlumun önceden sıralı birçok beta geçirdiğini söyledi. Geçtiğimiz hafta oğlum bir gece kusmuştu. Ama ertesi gün gayet iyiydi. O yüzden doktora götürmemiştik. 2 gün önce de çok karnı ağrıdı o da bir kere oldu tekrarlamadı. Acaba beta geçirdiği için bunlar olmuş olabilir mi. Boğazında hiçbir ağrı, belirti olmadığı için doktora götürmemiştim. Öyle olsa mutlaka strep-A testi yaptırırdım. Doktor beta geçirip antibiyotik kullanmadığımız için bizi kardiyolojiye gönderdi. Bir sorun var mı bakılsın diye. Randevu aldık henüz gitmedik kardiolojiye. Gitmeli miyiz diye bir de size sormak istedim. Boğazda hiçbir belirti olmadan bizde beta olmuş. Bu durumda her kusma ve karın ağrısı durumunda strep-a testi yaptırmalı mıyız. Bunu da size sormak istedim. Kemik ağrısı için ortopedi doktoru da geçmezse mr çektiririz dedi. Sizin eski maillerinize baktığımda da genelde ASO yüksekliği olan çocuklarda kemik ağrısı şikayetinin olduğunu gördüm. Bizde de aynı şekilde. İkisi birbiriyle bağlantılı mıdır. Doktor ayrıca diğer sonuçlarımıza göre romatizmal bulgunun olmadığını söyledi. Kemik ağrısı ASO yükseldiği için mi oluyor. İlginiz için çok teşekkürler...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120752 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
" beta" ne demek???? Kalp Romatizmasi; tek basina ASO yuksekligi ile teshis edilmez.. Bu sekilde teshisi bir tek Turkiye'de yaparlar. 1- Zira Turk doktorlari Akut Eklem Romatizmasi teshisi icin gerekli olan, "Jone's Kriterlerini" bilmezler. 2- Akut eklem Romatizmasinda, AGRI , hayat boyu sadece 1 defa olur ve 3 gun surer... Bir daha asla tekrarlamaz.... 3- Akut Eklem Romatizmasinda, eklem tutulmasi oldugunda; buyuk eklemler siser, kizarir ve son derecede siddetli hassasiyet olur, dizlerinin ustune Pike konmasi bile siddetli agri uyandirir. Sakin bu geri zekalilara inanip, bir ise girismeyin.. Acip da bir kitap okumaktan bile aciz olan bu ahmaklar, sadece kendilerine gene ahmak olan hocalari tarafindan ogretildigi kadar bilgiye sahiptirler.. Yeryuzunde; bir "Dunya" tibbi, birde "Turk" tibbi vardir. ASO; HER TURLU STREPTOKOK ENFEKSIYONUNDA YUKSELIR.. Illaki Akut Eklem Romatizmasi olmasi gerekmez.. Ayricada, ne MR gerekir, Nede Kardiyoloji doktoru gerekir. Hadise; Ortopedik olabilir.. - Eger; cok hasari bir cocuk ise, yuksekten atlayan, ziplayan bir cocuk ise; Aseptik kemik nekrozu olabilir, |
|
![]() |
|
özge deniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Teşekkürler cevabınız için...Evet eskiden beri koltuktan falan zıplamayı çok sever. Peki dediğiniz Aseptik kemik nekrozu için göstermemiz gereken yapmamız gereken birşey var mı? Röntgen bugün çekilmişti birşey çıkmamıştı ama röntgende çıkar mı bilmiyorum tabi. Bu ihtimali yine ortopediye mi göstererek kontrol ettirmeliyiz. Bir de tehlikeli midir acaba?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120752 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ortopedi bakar.. Tehlikeli degil, cogunlugu SADECE istirahat ile gecer, nadiren ameliyat gerekir... Rontgene kim bakti??? Ortopedist mi???
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2017 Saat 03:44 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Evet röntgene ortopedi doktoru baktı.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|