Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Astım? Bronşit?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAstım? Bronşit?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nukusev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 178
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nukusev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Astım? Bronşit?
    Gönderim Zamanı: 22 May 2015 Saat 09:20
Hocam merhaba. Bu konuyla alakalı aklıma takılan birkaç soru var.sabrınıza sığınarak sormak istiyorum..
1)astımla bronşit arasında net bir fark yok mudur? Bir cevabınızda "bronşit nonspesifik (ajanı belli olmayan) bronş iltihabıdır..hadise astımdaki gibi akciğerlerde degil daha yukarılardadır "demişsiniz..bu tam olarak ne demektir!? 
2)eger bir cocuk gerçekten astım yada bronşit ise ve tedavi edilmezse yada fark edilmezse ne gibi sonuçlar doğabilir?
3)bu hastalıkların alerjik olabilecegi gibi alerjik olmadan da olabilecegini duydum ne kadar doğrudur? 
4)ve yine bir cocuk gerçekten astım yada bronşitse Normal halleri nasıl olur yani bir atak olmadan yada enfeksiyon gecirmediği durumlarda nefes sesleri normalmidir?nefes verirken sürekli midir cızırtı sesleri yada weezing sesi hep varmıdır? 

Cok fazla kavram karmaşası var bu konuda hocam kusura bakmayın nolur.alerjik bronşit alerjik astım astım bronşit vb.tek güvendiğimiz sizsiniz. Teşekkürler .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117396
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2015 Saat 19:07
Maalesef; Turkce, Tip dili olarak cok zayiftir.. Esasinda; Bronsit'de olan; iltihaptan ziyade; "Yangi" diyebilecegimiz, Ingilizcesi; Inflamasyon olan bir hadisedir. Bu sebeple, Antibiyotikler bir ise yaramaz.
Astimmi? Bronsitmi?
Astim: Hayat boyu surer, astim ilaclari ve/veya kortizonlu spreyler kullanilir. Antibiyotikler hicbir ise yaramazlar. Oksuruk suruplari ve Soguk alginligi ilaclari ASLA verilmez. ASLA ates olmaz.
Bronsit: Viral kaynaklidir, "Ust solunum yolundaki",viruslere karsi vucudun zamanla gosterdigi tepki ile olusur. Belli bir tedavisi YOKTUR, ASLA, Astim gibi tedavi edilmemelidirler. Antibiyotikler ASLA kullanilmamalidir.
Soguk alginli ilaclari veya Oksuruk suruplari kullanilirsa, "sahte bir iyilik hali" nin arkasindan cocuk hastanelik olur.
Bronsiolit: Viruslerin, alt solunum yollarina inmis halidir. Perebron verilebilir.
ASLA: Oksuruk ve Soguk alginligi ilaclarinin verilememesi gerekir...
Bu her 3 durumdada; Asist, gibi balgam incelticilerinin surup seklinin verilmesi, hastayi gene hastanelik eder.

Son 3-5 seneden beri acilen, gecenin bir yarilari Ambulanslarla hastaneler kosusturanlar bu zavalli hastalardir.
Astimda; rahat bir nefes almanin arkasindan; sikintili ve uzun sureli bir nefes verme vardir. bu esnada; "Wheezing" denilen bir islik seside duyulur.
Brosit ve Bronsiolitlerde, sikintikli nefes alma ve verme vardir. Wheezing olmasi sart degildir. genellikle, Gripal hastaliklari takip ederler, TEDAVILERI YOKTUR... Sicak buhar, Serum fiz, Limonlu bal ve ColdMix iyi gelir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 May 2015 Saat 19:11
Yukarı Dön
watcher54 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 123
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı watcher54 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2015 Saat 19:32
öncelikle yanlış bir konu başlığına soru sorduğum için özür diliyorum, ilgili sayfaya mesaj atamadım.
Sonra bilgilendirmeleriniz için Allah razı olsun. duacınızım.

benim sorum şöyle; 
kızım 7,5 aylık 8 kilo, 68 boy

üç gün önce burun akıntısı ve hapşırık vardı. o gece ateşi de çıktı. sabahında ateş gitti, burun akıntsı ve hapşıma da yok denecek kadar azdı. ancak geceleri huzursuz uyuyordu. bu sabah çok huzursuz kalktı. sürekli sızlarak ağlıyordu. sakinleştirip uyuttum. uyandığında yine huzursuz ve ağlamaklıydı sürekli. gündüz uykuları da kendine göre azaldı. doktora gttik,  idrar tahlillinde birşey yok. kan tahlilinde şu değerler çıktı;

wbc 12.90
LY% 5.1
Hgb 11.7
Hct 35
PLT 387
mıd%9.8
mıd#1.2
DEMİR 25
Demir bağlama 282
CRP 1.6
Ferritin 44.52 ml

1. Antibiyotik verdi kullanmalı mıyım
2. Ferrum verdi kullanmalı mıyım
3. Kızım bu kadar dengesi bozan ne olabilir? (diş olabilir mi)

Allah razı olsun...
SAYGILARIMLA

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2015 Saat 22:26
1- WBC dusuk, sakin Antibiyotigi kullanmayin..
2- HGb cok iyi bir degerde; sakin Demir ilaci kullanmayin...
Cocugunuz Grip geciriyor.
Bilemiyorum, bu hatalari; CAHIL olduklarindanmi yapiyorlar. Yoksa, biliyorlarda, isin SAHTEKARLIGINI mi yapiyorlar.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2015 Saat 22:39
CryHocam siz hep bronsit ve astim ayni hastaliktir..bronsit fransizca astim ingilizce derdiniz..simdi ikisi arasinda ki farklari aciklayinca kafam mi karisti ne ???

Düzenleyen spancm - 22 May 2015 Saat 22:43
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2015 Saat 22:53
Dogru; dunya genelinde; iki hastalik icinde, her iki ismi farkli yerlerde kullaniyorlar. Ama Ingilizce Tip Literaturun'de; ikiside farkli hastaliklardir. Turkiye'de ise, bu kavramlar tamamen karismis durumdadir.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2015 Saat 22:28
Hocam bir de siz, kisi bir kere bronsit oldu mu, o hastalik onda hep vardir demistiniz. Bu hangi bronsit icin gecirli?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2015 Saat 00:31
Astim icin gecerli. Bazilari; "Astim Bronsit" gibi tabirlerde kullandigi icin, Turkiye'de isler cok karismis durumdadir.
Prof.'un biri; "Istanbul Bronsiti" diye bir isim bile uydurdu..
Astim, Allerjik Astim, Allerjik Bronsit, Bronsit,Spastik Bronsit, Bronsiolit, ne ararsaniz var.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 May 2015 Saat 07:55
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.