|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
nukusev ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 178 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 May 2015 Saat 09:20 |
Hocam merhaba. Bu konuyla alakalı aklıma takılan birkaç soru var.sabrınıza sığınarak sormak istiyorum.. 1)astımla bronşit arasında net bir fark yok mudur? Bir cevabınızda "bronşit nonspesifik (ajanı belli olmayan) bronş iltihabıdır..hadise astımdaki gibi akciğerlerde degil daha yukarılardadır "demişsiniz..bu tam olarak ne demektir!? 2)eger bir cocuk gerçekten astım yada bronşit ise ve tedavi edilmezse yada fark edilmezse ne gibi sonuçlar doğabilir? 3)bu hastalıkların alerjik olabilecegi gibi alerjik olmadan da olabilecegini duydum ne kadar doğrudur? 4)ve yine bir cocuk gerçekten astım yada bronşitse Normal halleri nasıl olur yani bir atak olmadan yada enfeksiyon gecirmediği durumlarda nefes sesleri normalmidir?nefes verirken sürekli midir cızırtı sesleri yada weezing sesi hep varmıdır? Cok fazla kavram karmaşası var bu konuda hocam kusura bakmayın nolur.alerjik bronşit alerjik astım astım bronşit vb.tek güvendiğimiz sizsiniz. Teşekkürler .
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117396 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Maalesef; Turkce, Tip dili olarak cok zayiftir.. Esasinda; Bronsit'de olan; iltihaptan ziyade; "Yangi" diyebilecegimiz, Ingilizcesi; Inflamasyon olan bir hadisedir. Bu sebeple, Antibiyotikler bir ise yaramaz.
Astimmi? Bronsitmi? Astim: Hayat boyu surer, astim ilaclari ve/veya kortizonlu spreyler kullanilir. Antibiyotikler hicbir ise yaramazlar. Oksuruk suruplari ve Soguk alginligi ilaclari ASLA verilmez. ASLA ates olmaz. Bronsit: Viral kaynaklidir, "Ust solunum yolundaki",viruslere karsi vucudun zamanla gosterdigi tepki ile olusur. Belli bir tedavisi YOKTUR, ASLA, Astim gibi tedavi edilmemelidirler. Antibiyotikler ASLA kullanilmamalidir. Soguk alginli ilaclari veya Oksuruk suruplari kullanilirsa, "sahte bir iyilik hali" nin arkasindan cocuk hastanelik olur. Bronsiolit: Viruslerin, alt solunum yollarina inmis halidir. Perebron verilebilir. ASLA: Oksuruk ve Soguk alginligi ilaclarinin verilememesi gerekir... Bu her 3 durumdada; Asist, gibi balgam incelticilerinin surup seklinin verilmesi, hastayi gene hastanelik eder. Son 3-5 seneden beri acilen, gecenin bir yarilari Ambulanslarla hastaneler kosusturanlar bu zavalli hastalardir. Astimda; rahat bir nefes almanin arkasindan; sikintili ve uzun sureli bir nefes verme vardir. bu esnada; "Wheezing" denilen bir islik seside duyulur. Brosit ve Bronsiolitlerde, sikintikli nefes alma ve verme vardir. Wheezing olmasi sart degildir. genellikle, Gripal hastaliklari takip ederler, TEDAVILERI YOKTUR... Sicak buhar, Serum fiz, Limonlu bal ve ColdMix iyi gelir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 May 2015 Saat 19:11 |
|
![]() |
|
watcher54 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 123 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı watcher54
öncelikle yanlış bir konu başlığına soru sorduğum için özür diliyorum, ilgili sayfaya mesaj atamadım.
Sonra bilgilendirmeleriniz için Allah razı olsun. duacınızım. benim sorum şöyle; kızım 7,5 aylık 8 kilo, 68 boy üç gün önce burun akıntısı ve hapşırık vardı. o gece ateşi de çıktı. sabahında ateş gitti, burun akıntsı ve hapşıma da yok denecek kadar azdı. ancak geceleri huzursuz uyuyordu. bu sabah çok huzursuz kalktı. sürekli sızlarak ağlıyordu. sakinleştirip uyuttum. uyandığında yine huzursuz ve ağlamaklıydı sürekli. gündüz uykuları da kendine göre azaldı. doktora gttik, idrar tahlillinde birşey yok. kan tahlilinde şu değerler çıktı; wbc 12.90 LY% 5.1 Hgb 11.7 Hct 35 PLT 387 mıd%9.8 mıd#1.2 DEMİR 25 Demir bağlama 282 CRP 1.6 Ferritin 44.52 ml 1. Antibiyotik verdi kullanmalı mıyım 2. Ferrum verdi kullanmalı mıyım 3. Kızım bu kadar dengesi bozan ne olabilir? (diş olabilir mi) Allah razı olsun... SAYGILARIMLA |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117396 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- WBC dusuk, sakin Antibiyotigi kullanmayin..
2- HGb cok iyi bir degerde; sakin Demir ilaci kullanmayin... Cocugunuz Grip geciriyor. Bilemiyorum, bu hatalari; CAHIL olduklarindanmi yapiyorlar. Yoksa, biliyorlarda, isin SAHTEKARLIGINI mi yapiyorlar. |
|
![]() |
|
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Düzenleyen spancm - 22 May 2015 Saat 22:43 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogru; dunya genelinde; iki hastalik icinde, her iki ismi farkli yerlerde kullaniyorlar. Ama Ingilizce Tip Literaturun'de; ikiside farkli hastaliklardir. Turkiye'de ise, bu kavramlar tamamen karismis durumdadir.
|
|
![]() |
|
FRK ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 224 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bir de siz, kisi bir kere bronsit oldu mu, o hastalik onda hep vardir demistiniz. Bu hangi bronsit icin gecirli?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Astim icin gecerli. Bazilari; "Astim Bronsit" gibi tabirlerde kullandigi icin, Turkiye'de isler cok karismis durumdadir.
Prof.'un biri; "Istanbul Bronsiti" diye bir isim bile uydurdu.. Astim, Allerjik Astim, Allerjik Bronsit, Bronsit,Spastik Bronsit, Bronsiolit, ne ararsaniz var. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 May 2015 Saat 07:55 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|