Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Astim Teshisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAstim Teshisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelioz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: Astim Teshisi
    Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 14:34

Merhaba Doktor Bey, 

Oglum 5 yasinda ve gittigi okulda birkac haftadir devam eden bir salgin var. Iki gun once burnu akmaya ve sesi degismeye basladi. Dun gece oksurmeye basladi ve gece tuvalete kaldirdigimda hiriltili nefes aliyordu. Aglamaya baslayinca nefesi tikandi ve nefes alamadi. Acile goturduk ve 'sessiz ciger' dedi doktor bey hic hava gitmiyor cigerlere dedi. Adrenalin-ventolin+pulmicord (3 doz) yapildi ve prednol-L 20 mg. igne yapildi damardan. Sabah tekrar gelmemiz istendi. Gittigimizde baska bir nobetci cocuk doktoru vardi. Hastaligin adini koyalim bu 'astim' dedi ve tedavi olmasi gerekiyor dedi. Nebulizator aldirdi ve ventolin ve flixotide Nebules uygulamami istedi. Ayrica iki doz prednol agizdan vermemi ve 7 gun Rennie surup kullanmami istedi. Cocuk gogus hastaliklarindan randevu alin dedi. 

Oglum 2 yasinda krese basladigindan beri yilda 3-4 kez bronsiolit atagi geciriyordu. Grip-nezle oldugunde hemen bronsiolite donuyordu. Gecen sene sadece 1 kere bronsit ve 2 kere krup oldu. Singular diye koruyucu bir tedavi uyguladik 2 doz. Sonrasinda 1-1,5 yildir hic bronsiolit olmamisti. Biz iyilesiyor diye sevinirken astim teshisi kondu. Kafam cok karisti. Ne yapmaliyim sizce. Gecen sene genel alerji testi yapildi ve yuksek sinirda cikti ama sinir alti oldugu icin neye alerjisi olduguna bakilmadi. Alerji testi yaptirmali miyim. Yardimci olursaniz cok sevinirim. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121256
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 18:49
1- " ve 'sessiz ciger' dedi "
Bayiliyorum, bu TURK doktorlarinin uydurmalarina... "Istanbul Bronsiti" sacmaligindan beri bu kadar gulmemistim...
2- "Hastaligin adini koyalim bu 'astim' dedi "
Al bir sahane teshis(!) daha... Astim krizi olmadan, sadece oksuruk var diye bir tek TURK doktorlari Astim teshis ederler.
3- "Singular diye koruyucu bir tedavi uyguladik 2 doz"
Singulair; sadece Astim hastalarinda, Astim krizlerinin arasini acmaya yarayan bir ilactir... ASLA bir oksuruk surubu degildir..
4- Cocugunuzda, bir Allerji yokki, test yapilsin... Ayricad, verilecek ilac ayni olduktan sonra, teste ne gerek var? Tabii, isin ucunda, Laboratuvarin, doktora verecegi komisyon var...
ISINIZ UZUN... Prednol kullandiginiz icin, kortizon etkisi ile butun bunlara sebep olan virusleri AKCIGER DOKUSUNA YERLESTIRDINIZ. Uzun sure, bu ilaclari kesip, sadece buhar, Serum fiz. Limonlu bal ve ColdMix (bulamazsaniz Vicks) kullanacaksiniz. YAZA KADAR BU SEKILDE IDARE EDEBILIRSENIZ, COCUK PACAYI KURTARIR.
Cok, ama COK okumaniz lazim...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Eyl 2013 Saat 18:51
Yukarı Dön
zelioz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2013 Saat 11:36
Tekrar Merhaba Doktor Bey,
Sizin cevabınızı beklerken 1/2 doz Flixotide Nebules ve bir kaşık Rennie uygulamıştım sonra prednol, flixotide ve Rennie uygulamadım. Ama ventolin verdim günde 3 doz NaCl ile sulandırarak ve bitki çayı, serum fizyolojik uyguladım. Şimdi, gayet iyi çok azıcık ciğerden gelen bir öksürüğü kaldı. Buhar uygula demişsiniz, nebulizatöre sadece NaCI koyarak mı buhar uygulayacağım yoksa buhar makinesi mi almalıyım.
Bir de söylemeyi unuttum siz, ben “yılda birkaç kere bronşiolit atağı geçiriyordu” dedim; doktor bey “Bronşiolit” diye bişey yoktur o astımdır dedi. Kafam gerçekten çok karıştı. Ama sizin söyledikleriniz biraz rahatlattı. Desteğiniz için teşekkür ederim. Kolay gelsin.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121256
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2013 Saat 20:10
1- Buhar: bildiginiz, Allahin buhari.... Tencerede su kaynatacaksiniz, (cocugu yakmayacak bir sekilde) carsaf altinda 10-15 dakika tutacaksiniz.
2- " doktor bey “Bronşiolit” diye bişey yoktur o astımdır dedi "..
Bayiliyorum, bu Turk doktorlarinin, bilgilerine ve zeka seviyelerine...
3- ASTIM: Akcigerlerde odem vardir. Hava yollari daraldigindan, rahat nefes alinir, sikintili sekilde verilir.. Olumsuz; cevre faktorleri ve GENETIK faktorlerle olur...
4-BRONSIT: Nonspesifik( yani ajani belli olmayan) brons iltihabidir. Hadise; Astimdaki gibi, akcigerlerde degil, daha yukarilardadir.
    a)Akut bronsit: Cocuklarda olur, viraldir. TURKIYE DE BUNLARA ASTIM DIYORLAR....
    B)Kronik bronsit:Eriskinlerde olur, 3 aydan uzun oksuruk vardir..
5- BRONSILOLIT: "Wheezing" denilen islik calar tarzda nefes alis vardir...RSV virusleri ile olur. ASLA Steroidlerin kullanilmamasi gereklidir. Ortalama 12 gunde duzelir. Bu hastaliga da Turkiye de ASTIM derler..
Tip fakultelerinden, boyle abuk-sabuk Prof,larin yesirdikleri doktorlar piyasaya dokuldukce, boyle komedilerle karsilasmamiz cok dogaldir...
MALUM: Balik bastan kokar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Eyl 2013 Saat 20:12
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.