|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Yazar | |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yazdiklarimi okuyun.
Lutfen, hem ozelden, hem genelden soru yazmayin. |
|
![]() |
|
dilekpolatt13 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekpolatt13
Kadir Bey,tekrar rahatsız ediyorum kızım bugun zıpzıpa gitmişti yaklaşık on dakika zıpladıktan sonra öksürük başladı ve nefes almakta zorlandı sırtında yine ıslık sesi ve çok kotu olduğunu söyledi hemen eve geldim gercekten zor nefes alıyordu,makineyle ventolin nebul verdim bir miktar rahatladı şu an,yine şaşırdım ne yapacağımı!?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1 hafta kadar; Bricanyl surup; 3xyarim olcek(2.5ml) verin.
Gerektiginde; tekrarlayin. Gordugunuz gibi; bu sekilde, Bronsit (Astim) durumlarinda; Ates, oksuruk ve balgam olmaz. Sikintili solunum on plandadir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Nis 2015 Saat 22:57 |
|
![]() |
|
dilekpolatt13 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekpolatt13
Hocam hiç efor sarfedemiyor hemen öksürük ve nefes darlığı bir süredir zaten mevcut ama bugun gercekten kotu oldu,daha önce baharda singulairin faydasını görmüştük ama o da sizin kullanmayın dediğiniz listede.hala astım değil diye düşünüyorum ama zaten ateş ve balgam yok sıkıntılı solunum ön planda idi ventolinle rahatladı.bu acabalar beni bitirdi
![]() Düzenleyen dilekpolatt13 - 29 Nis 2015 Saat 23:05 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dedigim gibi Bricanyl ile devam edin, Ventolin sprey; cok darda kaldiginizda.
Hakiki Astim tablosunda, gordugunuz gibi; ates, oksuruk olmaz. Eger Bricanyl yeterli olmazsa, Singulair kullanilabilir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekpolatt13
Hocam son olarak benim anladığım şu an kızımın yaşadığı gercek ASTIM.
1.daha önceki griplerin ikinci günü yaşadığımız sıkışma tabloları astımla mı alakalı yoksa hala kortizonların etkisi ile mi olduğunu düşünüyorsunuz? 2.şu an gerçekten astım ise ve astım ilaçları kullanırsak grip olunca hemen kesmek mi gerekir? 3.Hangi branşa gitmemezi öneririsiniz,sizden başka kimseye güvenmiyorum?
Düzenleyen dilekpolatt13 - 29 Nis 2015 Saat 23:26 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Kesin olarak bir sey soylemem zor... AMA... Ates, oksuruk ile olanlar; Grip olup, Astim ile bir ilgileri yoktur..
Astim veya Bronsit olanlarda, DAIMA; on planda, "sikintili solunum" vardir.. SADECE; Spor sonucu olanlar sonradan kaybolur. Hakiki Astim olanlar gecmez. 2- Astim'da zaten, Kortizona son derecede nadiren gerek olur.. Flixotide, Nasonex gibi kortizonlu spreyler; "Saman nezleleri" icindir. Siz kullanmiyacaksiniz.. Cok sikisirsaniz; Ventolin Sprey kullanirsiniz. Bricanyl; Grip esnasinda bile devam edebilirsiniz. Bricanyl ve Ventolin, kortizon degillerdir. 3- Bir yere gitmenize gerek yok. Bu sekilde devam edin. En muhimi; bakalim, durduk yerde iken nobet olacakmi!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Nis 2015 Saat 00:42 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dilekpolatt13
Hocam aklımdaki sorulara cevap bulmadan içim rahat etmeyecek
1.Bazı sitelerde astım tedavi edilmediğinde bronşlarda kalıcı hasar olduğu yazıyor (bronşlarda bazı hücresel değişimler oluyormuş),bir şeyleri atlamaktan korkuyorum 2.daha önceki tecrübem ve şu an ki hapşuruk,eforla gelen nefes darlığı ve burun tıkanıklığı tablosuna göre bricanyl yerine singulaire başladık,ne kadar süre vermeliym? 3.griplerdeki sıkışma kortizon etkisi mi gerçekten grip astımı mı tetikliyo, bunu net olarak kimse bize söyleyemez mi?
Düzenleyen dilekpolatt13 - 30 Nis 2015 Saat 19:35 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|