Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
lindera
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 57
|
Konu: ateş acillll Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 18:51 |
kadir bey kızım 6 aylık... 12 saattir ateşli...37.5-38 arası değişiyo...doktor genizde hafif akıntı var dedi.peditus verdi...48 saat ateş devam ederse antibiyotik başla dedi...siz ne dersiniz?
doktorlar kan testi yapmadan wbc değerinin yüksek olup olmadığını tahmin edebilirlermi?illaki kan testi için ısrar edelimmi antibiyotiğe başlamadan?oğlumda hiçbir doktor kan tahlili istemiyordu..o kadar çok antibiyotik kullandıkkı.keşke o zaman tanısaydım sizi...
Düzenleyen lindera - 29 Eyl 2010 Saat 02:51
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118120
|
Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 10:53 |
Peditus, öksürüğü keseceği için başınıza iş açacak, kullanmayın. Ondan sonrada, yok Bronşit oldu, yok Astım oldu, canınıza okurlar. Ben boğazına bakarak, antibiyotik gerekir veya gerekmez diyebilirim. Ama uzaktan görmeden, WBC sayısı ile ancak iş yapabiliyorum. Ben de ihtiyaç olmadıkça kana tahlili istemem.. Hele öyle; "-1 yaş chek-up'ı-" gibi saçmalıkları hiç uygulamam..
|
 |
lindera
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 17:21 |
çok teşekkürler hocam.. bugün daha iyi...eski maillerinize bakarak ateş düşürücüde vermedim.bugün öğlene doğru kendiliğinden düştü ateşi.....şu an iyi...kendinde de iştahsızlık,burun akıntısı falan yok..bu neyin ateşiydi anlamadım...
bu arada yarın da ateşi olmazsa 6 aylık aşısını yaptırabilirmiyim?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 16:30 |
Ateşi olsa bile yaptırabilirsiniz.
|
 |
lindera
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Eki 2010 Saat 11:19 |
kadir bey kızımın ateşinin sebebi belli oldu.şu an burnu boğazı dolu..nezle yada grip...burun akıntısı var sürekli...boğazıda hırıl hırıl ....burundan nefes almakta zorlanıyor ama öksürük yok..sadece serum fizyolojik veriyorum burnu için...başka ilaç kullanmıyorum..siz ne önerirsiniz.?.
Düzenleyen lindera - 03 Eki 2010 Saat 23:27
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Eki 2010 Saat 10:55 |
İlaveten, Limonlu bal ve Cold-mix iyi gelir, tafsilatı eski maillerde.
|
 |
lindera
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2010 Saat 15:34 |
teşekkürler kadir bey..cold mix i hiç bir eczanede bulamadım.internetten sipariş verdim dün.gelsin hemen kullanıcam.hırıltı hala geçmedi göğsü dolu gibi nefes almakta zorlanıyor.. çevremdeki insanlar neden ilaç vermiyorsun çocuğa.ciğerine iner bronşit olur diye beni tedirgin ediyorlar...ben de inatla götürmüyorum doktora...başlangıcında götürmüştüm..boğazı hafif kızamış antibiyotiğe gerek yok demişti ama şimdi durumu değişti baya dolu burnu göğsü...ne yapacağımı şaşırdım...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 12:33 |
Göğüsüne inse, nefes alış-verişi dakikada 60'dan fazla olur ve sıkıntılıdır. Bunlar yoksa korkma...Tabii birde işler kötüye giderse, ateşi çıkar.
|
 |