|
Ateş üşüme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
murat193 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 164 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2023 Saat 16:38 |
Hocam merhaba, 8 yaşındaki oğlumuz dün akşam karnının ağrıdıgini söyledi. Gece düzgün uyumadı inledi. 37-38 civarı ateşi var, midem bulanıyor diyor, karnı da hafif ağrıyor. Öksürük, burun akıntısı gibi arazlar yok. 40 dereceye yakın sıcak var burada, o üşüyor. Bir de ağzında bir iki ufak aft gibi yara olmuş sanki. Hatta resmini de çektim ama göndermeye çalışıyorum henüz halledemedim bir taraftan yazayım dedim.
|
|
![]() |
|
teacher7 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nis 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 94 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118049 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Görünürde bir şey yok. Muhtemelen arkadan ishal gelecek.
|
|
![]() |
|
murat193 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 164 |
Teşekkürler hocam. Bir de bu sizin ateşli ve öksürüklu hastalıkları değerlendirdiginiz tablolar çok güzel, sık sık yararlanıyoruz. Karın ağrıları için de benzer bir tablo faydalı olur mu acaba diye aklıma geldi. Bizim oğlan da bu karın ağrısı muhabbeti oluyor genelde sizin dediğiniz gibi ishalle sonuçlanıp geçiyor ama her defasında hanımın "apandisit mi acaba, acile mi gitsek" kaygılarıyla başetmek zor olabiliyor. Tekrar teşekkürler hocam ozveriniz için.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118049 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tablo gerekmiyor, zira; iki ihtimal var.
1- Ağrı devamlı ise, Apandisit veya barsak düğümlenmesi gibi önemli hastalıklar olabilir. 2- Geldi-gitti ağrılar, önemli hastalık değildir.
|
|
![]() |
|
Hocam geldi gitti dediğiniz ağrılar ne kadardan fazla sürerse ciddiye almalıyız. Mesela dün gündüz iyiydi. Gece birkaç saat çok ağrıdıgini söyledi dolven verdik. Sabah 10 gibi istifra yaptı l. Sonra kahvaltısını yaptı şu an keyfi yerinde.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
İsterse 1 hafta sürsün, hiçbir önemi yoktur. Sadece doğru teşhis edilip, mümkün ise, uygun tedavinin
verilmesidir.
|
|
![]() |
|
Hocam şöyle anlatayım. Eşim 18 yaşında Ankarada üniversite okurken apandisit ameliyatı olmuş. Nerdeyse patlayacakmis demişler. Annesi de 6 yaşında patlamak üzereyken ameliyat olmuş. Genetik bir geciskenlik olabilir mi hocam. Çocuğun her karnı agridiginda apandisit olabilir mi diye kaygilaniyor. Ben sizi takip ettiğim için daha rahatım. Ben anlatıyorum hem bu apandisit konusunu hem de diğer grip tarzı hastalıklarında sayenizde nerdeyse 5 yıldır antibiyotik peditus tarzı ilaç kullanmadik. Doktora gidince hele apandisit olabilir mi hocam falan dersek röntgen ultrason vb bir sürü şey çekiliyor bir iki kez başımıza geldi. Ama yine de bazen millete laf anlatmak zor oluyor gerçi hanıma anlatamadik ki daha:). Hocam emeğiniz ödenmez Rabbim sağlık afiyet versin, razı olsun deyip teşekkür etmekten başka da birşey gelmiyor elimizden. İyi ki varsınız
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|