Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş ve antibiyotik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş ve antibiyotik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tutu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş ve antibiyotik
    Gönderim Zamanı: 22 Ara 2013 Saat 21:58
Doktor bey iyi akşamlar. 6 yaşındaki kızım perşembe gecesi ateşlenmeye başladı, 39 dereceye kadar çıktı,eklemlerine ıslak bez koyarak ve 1 ölçek dolvenle sabaha kadar ateşi kontrol altına aldım sabah doktora gittik.Ateşi 40 tı gittiğimizde, ateş düşürücü verdiler sonra kan testi. WBC si 8.3 MID 0.3 LYM 9.6 diğer herşey normal değerde görünüyor. Boğaz enfeksiyonu var diyerek MACROL verdi, birde ateş devam ederse dolven.İstemeyerekte olsa başladım antibiyotiğe ateşi düşmeyince,bugün 3. gün ve 4. gece hala ateşi ateş düşürücü vermesem, ıslak kopres yapmasam hemen 39 lara yükseliyor.Birde titriyor, üşüyorum diyor ıslak bez koydukça ateşten tabi, ama yoruldu çocuk artık.Antibiyotik gereklimiydi acaba bu durumda, normal bir grip seyri gibi mi sizce.Şİmdiden cevabınız için teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2013 Saat 02:03
Bu doktor; ya son derece cahil, veya, tam sahtekar..
WBC:8.3 olan bir cocukta, antibiyotiklik bir durum yoktur, Viral bir hastalik geciriyor demektir.
SAKIN: Soguk kompres yapmayin. Makalelerim arasindaki; Ates ve tedavisi makalemi okuyun.
Antibiyotigi de HEMEN kesin.. Basiniza is acacaksiniz.
Bu tip GriplerDE; 5 gun atesden sonra; Oksuruk ve Nezle hali baslar. Bu devrede;2-3 hafta surer. Eski mailleri okuyun, cok hatalar yapiyorsunuz...
Yukarı Dön
tutu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2013 Saat 10:40
Hocam ılık suyla başına ve koltukaltlarına koyuyorum bezleri, soğuk değil ama oda zararlı mıdır...Bugün 5. gün ama ateş düşürücü versemde, üstünü soyup öyle beklesemde hemen 39 küsürlere yükseliyor,ılık bezi başına koltukaltına koyunca ancak 38lere 37 lere düşürebiliyorum, başka bir yöntemi varmıdır hocam ateşi kontrol altında tutmak için.. ballılimon veriyorum yazılarınızda okuduğum gibi, serum fizyolojikle burnunu temizliyorum,bugün balgamlı öksürükte başladı.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2013 Saat 22:31
Atesi dusurmek icin, hicbir ISLEM yapmayin.. Ne kadar cok atesli kalirsa, hastalik suresi o kadar kisa olur.
Yazarlar bolumunde, benim makalelerim arasinda, ates ve bagisiklik ile ilgili yazilarimi okuyun.
Yukarı Dön
tutu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 01:19
hocam ateş derecesi ve ateşlenme sıklığı azaldı ama feci öksürükleri başladı,hiç aralıksız uyutmuyor,konusamıyor bile.Ballılimon verdim ama öksürürken kustu,Sıcak buhar verip uyutabildim rahatlattı biraz şimdi ama biliyorum ki bir saat sonra yine öksürerek uyanacak.Birde solunum zorluğu var biraz hızlı ve sık nefes alıp veriyor, kalbe yada başka biyere zararı olurmu, başka ne yapmam gerek bilmiyorum, huzursuzum başında öylece bekliyorum uyuyamıyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 01:48
Zaten, Grip aynen boyle tarif ettiginiz gibi seyir gosterir.. Daha 2-3 haftaniz var. Eski mailleri okuyun. Simdiki doktorlara giderseniz; ya Astim, yada Bronsit oldu diyecek, asabinizi bozacaklar, bosuna gitmeyin..
Yukarı Dön
tutu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 14:23
Hocam verdiğiniz cevaplar için gerçekten teşekkürler. İnsan bilgileniyor ve gereksiz evham yapmıyor. Bir sorum daha olacak size, 6. gün ateş hala devam ediyor, siz 5 gün demiştiniz hemde 40 lara çıkıyor. gün ve gece boyu devamlı kusturana kadar öksürük var, bişeyde yiyemiyor, öksürük arasında nefes çekerken, sağ ciğerinden fıy fıy ses geliyor ve birde gurultu, resmen mide gibi gurul gurul yapıyor,acaba ciğere inmişmi diye korktum, sizce durum ne gibi?CRP 13.67 hemogramda.70 aylık 105 cm 17.5 kg
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 19:45
Hemogramdaki; WBC(lOKOSIT) degerine bakin, 14.5'dan yuksek ise, Antibiyotik gerekir. Dusuk ise, MONO degerine bakin, yuksek ise, hastaligi; "Enfeksiyoz Mononukleoz"dur, atesi: 1 hafta surer.Antibiyotik gerekmez.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Ara 2013 Saat 19:46
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.