Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118694
|
Gönderim Zamanı: 10 Nis 2013 Saat 02:13 |
Rontgen ile Apandisit teshis ediyorlar, ha. Hadi hayirlisi.. Teshisi; antibiyotik degil, agri kesici bozar... Augmentinden 24 saat sonra hala atesi oluyor ise, hastalik virutiktir.. Bir kan sayimi yaptirip,WBC degerine baksinlar, dusuk gelirse antibiyotik gerekmiyor demektir.
|
 |
dtuncer
Üye
Puanlar: 83
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2013 Saat 13:22 |
Merhabalar Kadir Bey,oğlumla ilgili söyledikleriniz doğru idi sanırım bunu anladık ama biraz geç oldu , inşallah bir daha aynı hataya düşmeyiz, perşembe günü oğlumu hastaneden taburcu ettiler apandisit değilmiş bu defa da ona karar verdiler yatış yaptığımız bölüm çocuk cerrahisi olduğu için sizi boğaz ve lenf bezleri iltihabı için burda tutamayız ayrıca burda mikrop ve enfeksiyon kapabilir damardan verdiğimiz ilacın ağızdan alınanı yazalım tedaviye evde devam edin dediler yazdıkları antibiyotik duocid 250 mg yalnız yine antibiyotik bitene kadar ateşlenir tedaviye ancak antibiyotik bitince cevap verebilir dediler . oğlum hastaneden çıkınca şükür bir daha ateşlenmedi eve gelmeden önceki gece hastanede çok ateşlenmişti eve geldik sanki birden iyileşti,şükür ateşi çıkmadı bugün daha iyi,antibiyotiği kullanıyorum, yalnız bugün makatının kaşındığını söylüyor sanırım ilacın yan etkisi bunun için önerebileceğiniz bir krem var mı hocam, bir de hala ağzı açık uyuyor ve çok horluyor hatta gece tıkanacak gibi oluyor sanki nefesi gidiyor birden , gerçekten geniz eti olablir mi bunun için ne yapmam lazım Ankarada bu konuda iyi bir doktor önerebilir misiniz , bir de yazın geniz eti alınmaz diyorlar doğruluk payı var mı acaba? Şimdiden Teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2013 Saat 19:56 |
Hemen; Antibiyotigi kesin. Hatta baska ilaclar veriyorsaniz, tamamini kesin. Tekrar atesi cikar veya farkli bir tablo gorurseniz; bir Kan Sayimi yaptirin, sonucunu bana yazin.
|
 |
dtuncer
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2013 Saat 12:35 |
Merhabalar Kadir Bey,oğlum tam iyileşti derken dün gece yine fışkırır şekilde birden kustu,yatağı yorganı batırmadık yer koymadı,kusmuk ağzından burnundan geldi,zaten gece boyu da makatının kaşındığını söyledi durdu bepanten sürdük ama sanırım faydası olmadı bir de nefes alış verişi bana çok düzensiz geliyor hiç hali yok,sabah 11 gibi zorla kahvaltıya kaldırdım bir iki lokma yedi geri uyudu hala uyuyor çok bitkin konuşmaya bile mecali yoktu kahvaltıda,gözlerinin altı iyice morlaştı zayıfladı yavrum,teni de bembeyaz sanki,gerçekten ne yapacağımı şaşırdım,ilacı kesmedim eşim antibiyotik yarıda bırakılmaz diye kestirmedi, hem doktora götürelim diyorsun hem de doktorun verdiği ilacı kendi kafana göre kesiyorsun diye bana kızdı ilaca devam et dedi,bende çok kararsızım gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum , oğluma çok üzülüyorum keşke yakın olsaydınız oğlumu size getirmeyi isterdim,samiulusta yaptıkları tüm tahlillerin çıktısını aldık onları görmenizi isterdim hocam,bana mail adresinizi verirmisiniz hocam onları size yollayayım,şimdiden teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2013 Saat 19:27 |
1- Tekrar bir kan sayimi yaptirin.
***2- Alttan; gaz ve gaita cikariyormu?*** Mutlaka cevap verin.
3- Teshis konulana kadar ilac vermeyin.
Tahlillerin yuksek olanlarini ve bilhassa WBC degerini yazmaniz yeterlidir.
|
 |
dtuncer
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2013 Saat 19:46 |
Merhabalar Hocam, oğlum dün kötüydü bugün iyi Allah a şükür,bende anlayamadım nasıl bir hastalıktır bu, bir gün iyi bir gün kötü...dün uykudan gözünü açamamıştı gece boyu uyumuştu ve gündüzde akşam 18 e kadar kaldıramamıştım,bugün iyi,iştahı düzeldi yemeye başladı,alttan gaz ve gaita çıkarıyor hocam,ama arada hala karnının ağrıdığını söylüyor.nisanın 8 inde doktora ilk götürdüğümüz gün sonuçları; WBC sayısı 12,9 hocam diğer yüksek değerler NE%84,2 LY%7,8 NE 10,9...9 nisan sonuçları hocam fosfor 3,9 dikkatimi çeken...10 nisan WBC sayısı 8,4 düşmüş,diğer yüksek değer MCHC 32,26...11 nisan WBC sayısı 6,3 düşmüş diğer değerler yine MCHC 32,12...bu şekilde hocam...umarım doğru değerleri yazabilmişimdir...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2013 Saat 20:31 |
Siradan bir Grip, Augmentin sayesinde bu sekilde; AGIR GRIP haline getirilmis. Gerisine bos verin, istirahat ve proteinli gidalara oncelik verin, bol sivi alsin.
|
 |
dtuncer
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2013 Saat 15:23 |
Merhabalar Kadir Bey,oğlum önceki gün iyi idi ama dünden beri yine kötüleşti,dün hiçbirşey yemedi yine hiç halim yok dedi yattı durdu yavrum,akşam saat 22 gibi bir bardak ballı sütü içtikten sonra fışkırır şekilde çok kustu yine,yüzü bembeyaz oldu sonra da uyudu zaten tüm gün karnının ağrıdığını söyledi durdu arada.Bugünde sabah 10.30 da birkaç lokma yedi ve bir bardak süt içti sonra yine yattı yavrum çok keyifsiz hiç halim yok diyor devamlı yatıyor yaklaşık 2 saattir de uyuyor bir soru sorduğunda 3-4 defa soruyu tekrarladıktan sonra cevap veriyor keyifsiz şekilde bugün kusmadı ama yine arada karnının ağrıdığını söylüyor bu arada verdiğimiz antibiyotik duocid.önce agumentin vermişlerdi fakat sonra hastaneye yatınca damardan duocid verdiler taburcu edince de ona devam edin dediler,içinde çok az kalmıştı dün akşam vermedim bugün de vermedim acaba ondan mı yapıyor diye kestim ilacı,anlayamadım Kadir Bey,acaba gerçekten oğlumda apandisit var mıdır yoksa eğer sorun nedir bu cuma nerdeyse 15 gün olacak hasta olalı,hala iyileşemedi çok üzülüyorum ne yapmalıyım,şimdiden teşekkürler...
|
 |