|
Ateş ve öksürük |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Siirdamla
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Siirdamla
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Ateş ve öksürükGönderim Zamanı: 07 Ara 2018 Saat 00:58 |
|
Hocam merhaba
Kızım 18 aylık. Dün hafif burun akıntısıyla başlayan sorunumuz bugün 39 derece ateş ve öksürükle devam ediyor. Öksürük ciğerlerinden geliyor sanki öksürünce ağlıyor canı yanıyor. Solum sayısı dakikada 50-55 gibi. Şu ana kadar sadece ballı zencefilli limonlu su verdim ve sırtına çok az vicks sürdüm. Vicksten sonra biraz rahatladı. Anneannemiz aşırı panik oluyor sürekli ateş düşürücü vermem veya hastaneye gitmemiz konusunda baskı yapıyor. Ben de kendimi kötü hissediyorum. Elimizde dolven var. Sizin sevmediğiniz bir ilaç biliyorum. Ateş düşürücü kullanmamız gerekir mi? Öksürük baya hırıltılı ve kızımı zorluyor ne yapmalıyız? Vicks fındık kadar kullandım bir zararı olur mu? Siz olmasaydınız çocuğuma şu ana kadar 4 kere gereksiz antibiyotik kullanacaktır. Bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Ara 2018 Saat 01:13 |
|
SAKIN ilac vermeyin, atese de mudahale etmeyin.. Yaptiklariniza ilaveten, sicak su Buhari tatbik edin.. Vicks, "anneannelerin sacmaliklarina uyup" , yedirmediginiz surece bir zarar vermez.. Bilmiyorum, hala bu salakligi yapiyorlarmi?? |
|
![]() |
|
Siirdamla
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Siirdamla
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Ara 2018 Saat 01:22 |
|
Kadir bey hala ateş devam ediyor. Gündüz burun tıkanıklığı ve öksürük dışında bir sıkıntı yokken gece ateş yükseliyor. En fazla 39 gördük. Ağızda koku dilde pas yok. Grip geçirdiği kesin sanırım. En büyük sorunumuz hiçbir şey yiyip içmiyor. Burun tıkanıklığı hat safhada olduğundan meme de zor emiyor. Tonimer ve aspiratörle çekiyorum ama etkisi olmuyor. Cold mix uzun zaman olmuştu alalı sanırım etkisi azalmış. İkinci en büyük sorun ise çevremde sürekli ilaç vermem gerektiğini söyleyip yetmeyip baskı yapan hatta daha da ileri gidip tavır yapan anneanne ve diğer yakınlar. Tüm gücümle direniyorum ama bazen kendimi kötü hissediyorum açıkçası. Vicksi yiyene rastlamadım am ayak tabanı ve burun deliklerine sürenler hala mevcut bilginize :) Çok teşekkür ederim değerli yanıtınız için.
|
|
![]() |
|
Siirdamla
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Siirdamla
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2018 Saat 13:27 |
|
Tekrar merhaba kadir bey.
Kızımın ateşi düştü burun akıntısı koyulaştı fakat gece sabaha kadar bizi uyutmayan bir öksürük var. Solunumu hırıltılı. Özelikle geceleri öksürük nöbetleri geçiriyor. Hastaneye gidelim mi acaba?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2018 Saat 19:47 |
|
Toplamda; 2-3 hafta surer.. Hic mi eski mailleri okumuyorsunuz??
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|