|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Oca 2016 Saat 00:21 |
Hocam 4 aylik bebekte yuksek ates bingildagin disa dogru sismesine neden olur mu? Gozle gorulur sekilde yumurta gibi sislik oluştu evde 7 gundur atesli abisi vardi bebek icin boyle bir durumda menenjit vb nelerden suphelenmeliyiz. Hangi durumlar da varsa dr.a muracaat etmeliyiz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sislik varsa, hic vakit kaybetmeden bir hastaneye gidin.. Hadise viral ise, kendiliginden duzelir..\ Viral olanlarda, Kan Sayiminda: WBC:17'den DUSUK olur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Oca 2016 Saat 00:33 |
|
![]() |
|
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Goturduk hocam dediginiz gibi wbc 13 cikti.ama bir gun atessiz durdu sonra tekrar 1 gun ates ertesi gun yani bugun de atessizdi. Viral olan her enfeksiyon buna neden olur mu yoksa sadece herpes virus mu neden olur.cunku ertesi gun dudagmda ucuk cikti cocuktan uzak durdum ve vectavir surdum hemen.abisi de 7 gundur atesliydi ve viraldi.aile hekimi klinigi kotu diye antbytk verdi kullandigimiz gun birden tek gozu sisti acamaz hale geldi. Enfeksiyon bolumu gordu ikisini de yatirmaliyiz. gerekirse ikisini beraber yatrcaz hastaneye dediler. ates cikti ama 1 kere cikti tekrar etmedi. Endiselenmeli miyiz? Herpes bile olsa bebek kendi atlatabilir mi yoksa baska virusler de ayni etkiyi gosterir mi bingldakta
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hayir, cok nadiren bu tabloyu yaratan viruslerle olur. O aptalin verdigi Antibiyotigi sakin kullanmayin... Allahin geri zekalisi!!! Turk doktor ve hastanelerinden uzak durun.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bir sey danismak istiyorum. Netten yabanci kaynaklardaki resimlerden inceleyerek bogazdaki enfeksiyon resimlerini (viral bakteriyel) Sizin maillerinizdeki bilgilerle durumun viral mi bakteriyel mi oldugunu neredeyse her seferinde ayirt edebilir hale geldim ama 7 8 gun atesli geciyor dayaniyorum esime ve cevreye ragmen fakat diger cocugum havale gecirdigi icin bir sey olsa sorumluluk bana kalacak diye pes ediyorum. Aslinda gene pes etmezdim cunku hakli oldugumu destekledi dr.lar "evet viral ama klinigi kötü o yuzden antibiyotik vermeliyim dedi aile hekimi,evet viral ama bakteriyele cevirmis olabilir riske edemem damardan baslarim normalde antibiyotigi dedi enfeksiyon uzmani " Iste burda tikandigimi farkettim ya viralden bakteriyele cevirdiyse. Bunu nasil anlayabilirim hocam?makaleleri inceliyorum viral durumlarda atesli donemde hicreler zarar gorerek bakteriyel duruma yatkin ortam olusur gibi ifadeler var.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
HAVALENIN BIR ZARARI YOKKI!!! Beynin, kendini koruma mekanizmasi. Siz bakmayin, Turkiye'nin alik doktorlarina, onlar uc kurus cikarlari ugruna, hastalari korkutabilmek icin, her turlu yalani soylerler.. Ani ates yukseldiginde, eger kalp ve solunum yeteri kadar hizlanmamis ise, beyine gelen oksijen yetersiz olmaya baslayinca, oksijen tasarruf edebilmek icin, beyin; gecici olarak, calismayi durdurur ve bir "decerebrasyon" hali olusur. Ayni kafasi kesilen bir canlidaki gibi olan cirpinmalar, kalbi hizlandirir ve beyine yeterli oksijen gitmeye basladiginda da, cocuk acilir.. Havale esnasinda; EEG cekseniz, o devrede bir bozukluk tesbit edemezsiniz. Bakin soyledikleri laf ne kadar salakca!!!! " ,evet viral ama bakteriyele cevirmis olabilir riske edemem damardan baslarim normalde antibiyotigi dedi enfeksiyon uzmani " O zaman bu mantik ile, her Viral enfeksiyona antibiyotik verilir, zaten veriyorlarda!! Uyanin, gozunuzu acin. Bir virus, hicbir zaman, Bakteriye donusmez... Boyle bir sey yok... Ancak, Viral hastalik esnasinda, bakteri bulasmasi ile boyle bir tablo olusur. Kizamik gecirirken, Zaturre olmasi gibi... Her Kizamik geciren, zaturre olmazki!!! Zaten gecirdigi Grip nedeni ile evde oturan bir cocuga, bir zaturre mikrobu nasil bulasacak? Ancak evdekilerden bulasabilir. Evde Hasta kimse yoksa, o aptallarin dedigi gibi, virus bakteriye donusmez.. Niye hep, Griplerde, genellikle ates; 4-5 gun olur diye her seferinde yaziyorum??? Ates 5 gunu gecti ise, bir Kan sayimi yaptirip, WBC degerine bakmanizda fayda vardir. Ayrica da, boyle bir durumun olusabilmesi, son derecede nadirdir. Her gun gorulen bir olay degildir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2016 Saat 02:40 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|